Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 54

software?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    796
    #31

    software?

    VIM6.0 ?




  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2001
    Мнения
    26
    #32

    software?

    sorry, no mai naistina tuk niama profi webdesigneri. Design - kako programirane, ASP, Java, PHP... Tova vaobste ne e rabota na designera i oste po-malko da pishe v Notepad ))))

    A tova, 4e DreamWeaver generira malko pove4e text v HTMLa... Mi to ve4e ima ima 1MB Flashove, a vie se biete v gardite za 1-2k text po-malko, a te kato se kompresirat ot modema stavat na 0,5k. Nikoi ne ba4ka ve4e taka. Notepad e kartovski i bezsmislen trud, a nikoi ne plasta za takova nesto. Kogato klienta dava pari na 4as go interesuva rezultata, a ne kolko si se motal s Notepad.

    S kakvo raboti DIZAINRA - razbira se na parvo miasto ne e Macromedia, a ADOBE - PhotoShop6 + Illustrator10, v kraen slu4ai CorelDraw, sledva velikata kombinacia Dreamweaver + FireWorks + Flash. Tova e. Kade tuka ima programirane? Nikade ne e kazano, 4e dizainera triabva da svarshi i rabotata na programista za Action script ili JavaScript ili PHP i kakvoto i da bilo tam. Prosto plastash 50lv na niakoi "programist" i gotovo




  4. Novice
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    4
    #33

    software?

    zdraweite pichowe,

    syglasen sym s poslednoto izkazwane po temata. DESIGN=/=PROGRAMMING !!!

    sq da se otochnq. az tyi da se kave sym programist na ASSEMBLER, PASCAL, DELPHI, imam si dobra ideq ot C++, zblyskwal sym se s PERL( za CGI prog stawa duma). taka che me razbiraite che ne sym ot wchera w programiraneto.

    ta iskah dsa wi kave edno neshto. ako si programist i razbirash ot PHP i SQL i sqkwi drugi shits swyrzani s WEB-a mnogo hubafo, obache towa ne nachi che movesh da prawish DESIGN.

    za DESIGN trq da si hudovnik, az ne pretendiram che prawq mnogo hubaf design, obache taka se sluchi che viwota me otkara w hudovestwenata oblast na nehtata i sega predimno se zanimawam s proektirane na kyshti a i na web sitowe. nai dobre za edin DESIGNER da si fane w moq sluchai ULead - PhotoImpact6 (shtoto e eftim i mnogo gotin, pochti kolkoto CorelDRAW10) + Microsoft - Paint. towa e momcheta i momicheta. a kakto kaza kolegata platete si na nqkoi programist da wi swyrshi rabotata po razdwivwaneto ;]

    werno poolqh se malko :] obache nadqwam se shte mi prostite




  5. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002
    Мнения
    3,368
    #34

    software?

    В тази тема прочетох много глупости.



    Fireworks - ножичка за друго не става. (PhotoShop си му е майката)



    Notepad - имало още мазохисти на тоя свят. ХАХАХХАХАХХАХА в Dream-a има HomeSite вграден бе хора! Име редактор за кода! Даже ви светка таг-овете. Алооо Ледниковия период свърши!



    FrontPage - MS какво !? И по-удобен, я се стегнете бе, на 3тата минута като пипнах DW, изтрих Front-a и счупих диска. Не е по-лесно, много по трудно се работи с FP. Trust me, I know



    DreamWeaver MX - това е истината, и кода винаги се редактира има си филтри има си почивстване, ако прочетете help-а преди да пишете глупости няма да е лошо.



    Художник - WebDesigner - значи просто не става, трябва един програмист да му седи на главата и да му обяснява колко да прави header-и, колко това, онова. Защото ако го оставиш, ще ти направи Плакат! а не страница!!! И текста на криви ще ти обърне даже!Свидетел съм бил и то неведнъж! Как ще ти прави страница човек който не е чувал за W3C правилата !!!

    Е виж художничка там нещата приемат друг аспект

    ...

    Дизайн и Програмиране нямат нищо общо едното е WebDesigner а другото

    WebDeveloper. И всяка страница направена веднъж на Html после може да се интерпретира на Perl,АSP,ColdFusion,JSP или PHP като Template, това е единственото място където тези 2-та се срещат.

    ...

    Flash 5 - чудесен,прекрасен ...но страшно труден и неудобен за работа. На това нещо няма да програмирам(кого ли залъгвам <img src=icon_smile_sad.gif border=0 align=middle>). Имаше един лаф - "Силно да любиш и мразиш" - това е !

    ...

    Шедьовърът се прави от 3-ма (2мъже и 1 жена). Developer(врял и кипял, човек с опит - грешките тук са фатални) , WebDesigner(този който прави от плаката, web-страница и Художничка. Но нали знаете всяко правило си има изключение, но художничката е назаменима



    и.. забравих да кажа от жена webdesigner не става..

    (3Di не стреляй...)





    <font color=blue>Memento Mori</font id=blue>

  6. Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    796
    #35

    software?

    По въпроса за design-а!

    Отварям една страница,един ден и какво да видя, ми НИЩО не се вижда! Отварям сорса - всичко си е там.

    Пускам Win и Explorer и всичко се появява, викам си има някаква грешка тука дай да пиша на вебмина да знае човека. Пиша най-културно "така и така има проблем с вашата страница като я отварям с Navigator 4.79."

    Получавам отговор със следното съдържание:

    "Da go duhash pedal takyw, ti li si naj-otworenia be!

    Da si go zawresh toja netscape ..."

    И в този род

    Аз все пак съм програмист и не разбирам от design, ама това ли е начина да ми се каже, пък и не беше там проблема в случая.

    Понякога и аз пиша HTML стрнички, без особенни претенции но изглеждат и работят навсякъде по един и същ начин(не че изглеждат кой знае колко впечтляващо).

    Мисля че не се обръща внимание на качеството в технологично отношение:

    да се работи удобно със страниците, а не да се търси по 2-3 минути адреса на вебмина например.

    и да се отварят коректно или поне да предупреждават, че искат еди какъв си браузер.






  7. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002
    Мнения
    3,368
    #36

    software?

    Klamer за това си много прав, страницата трябва да се вижда с всички Browser-и. Но специално за случея върмина може и да е бил прав. Netscape имат страшно бъгави версии които изобщо не покриват норматива, зато Webdesigneri-te го мразим искренно, усложнява ни живота на макс. така че тази реакция е нормална.. дори мисля че и аз бих ти отговорил така, ако ме хванеш в подходящо настроение.

    Обаче новите версии 7 примерно са оправени (почти) и с тях няма да имаш проблеми, съветвам те да минеш на тях.



    Просто при аудитория от 80% в полза за IE, кой би се пънал да оптимизира специално на NSC (впрочем човек има 2 избора да направи нещо лесно и красиво или да се придържа стриктно към W3C и да направи нещо недотам хубаво с бая чекня)



    Впрочем ако знаеш коя е страницата дай да хвърля едно професионално око, да видя какво е сбъркал, защото чак да се не вижда нищо това е яка боза...!? Сигурно нещо фреймовете....



    Иначе адреса не трябва да се намира лесно и повечете го крият заради гнусните spider-i на spammerite. После те заливат едни хубави..



    // Впрочем моите също вървят под всички Browseri, e може да има малки размествание с по 1-2 см в стара версия на NSC, но се вижда и може да се браузи нормално.



    PS. Сега се сещам още нещо, хех този може нарочно да го е направил защото мрази NSC може да ги пренасочваш към празна страница тези които не те радват



    <font color=blue>Memento Mori</font id=blue>

  8.  
     
  9. Novice
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    4
    #37

    software?

    hum zdraweite pak, i predimno na DeathKnight :]

    mdam syglasen sym s nqkoi neshta :]

    obache zashto si mislish che samo venite hudovnichki sa dobri ;] ako imash nqkwi lichni i ne sywsem profesionalni kak da kava predrasydaci towa e druga rabota :] az mislq che myvete syshto moga da prawqt neshtata mnogo dobre. a towa deto mu wikash che DESIGN<>WebDesign si pochti praw, obache plakata ne e losho neshto :] i pri towa seki plakat move da se naprawi na HTML. a i wyobshte ne e nuvno da sedish na edin designer na glawata. obqsni mu kakwi sa prawilata i go ostawi a i winagi trqbwa ekip, taka rabota se wyrshi nai-dobre, dori samo da imame na um prikazkata che "dwe glawi mislqt po-dobre ot edna" designera winagi move da se sywetwa s HTML expert-a :] towa za men e nai ideino. ne mi trqbwa 3ti chowek. prosto w twoq sluchai webdesigner-a mi e izlishen, makar che az moga i sam da si pish-a HTML, predpochitam da se sywetwam s Dreamweaver da rechem i moq Developer, toi znae nai-dobre.

    hum mai towa e chast ot wivdaneto mi po wyprosa

    i koito ne e na syshtoto mnenie neka ne mi se syrdi.. seki ima prawo na sobstweno mnenie i predpochitanie . :]




  10. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002
    Мнения
    3,368
    #38

    software?

    Maze, прав си спор няма, но си представи една WebDeveloper-ка

    (все пак трябва да има сблъсък на интереси и начин на мислене за да се сътвори нещо изключително)



    За правилата ще ти кажа нещо: според теб кой е по важен когато се прави портал? Художника или Webdesigner-a? (За девелопера не говоря той върши 90% от работата).. според мен това е мястото единствено където ти като художник може да се издъниш ако работиш сам! А според мен тогава художниците дори за излишни защото тогава се гони всеки 1 byte.(но в 99% от случаите няма да имаш проблем ще се оправиш само с консултация).



    А за плаката имам един широк 50м и дълъг 0.5м хехех а направи ми го на webpage - това в рамките на майтапа.



    <font color=blue>Memento Mori</font id=blue>

  11. Novice
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    4
    #39

    software?

    :] towa e weche prikazka

    hehe sq gledah tamyn neshtichko

    http://www.meltmedia.com/

    teq sa dobri (hehe spored men de)

    nqma nachenie kak si wyrshish rabotata s waver ili bez nomera e da e wyrshish profesionalno :]



    i TOOL i A Perfect Circle - RULZZZZZZ



    ai che shte mi izgorqt kartofite ;]




  12. 3Di
    3Di е офлайн
    Member Аватара на 3Di
    Тук е от
    Dec 2001
    Мнения
    411
    #40

    software?

    <BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>quote:<hr height=1 noshade id=quote>

    В тази тема прочетох много глупости. <hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>

    ...е тука няма начин да не се съглася....

    <BLOCKQUOTE id=quote><font size=1 face="Verdana, Arial, Helvetica" id=quote>quote:<hr height=1 noshade id=quote>

    ... Но нали знаете всяко правило си има изключение, но художничката е назаменима



    и.. забравих да кажа от жена webdesigner не става..

    (3Di не стреляй...)

    <hr height=1 noshade id=quote></BLOCKQUOTE id=quote></font id=quote><font face="Verdana, Arial, Helvetica" size=2 id=quote>

    ...е, са кажи ми к`во да ти кажа...хем така, хем иначе...първо била незаменима...пък после не ставала за webdesigner...все си мисля, че има надежда,де...доста успешни сайтове направени от жени/only!!!/ съм виждала...недей така да теглиш грубо чератата,де..<img src=icon_smile_wink.gif border=0 align=middle>

    ...а за стрелянето....хмммм....:-)абе щом досега си невредим има да живееш още дълго...<img src=icon_smile_tongue.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_tongue.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_tongue.gif border=0 align=middle><img src=icon_smile_approve.gif border=0 align=middle>





    [img]ftp://ftp.ttm.bg/incoming/di/M-c/Icons/tongues.gif[/img]

  13. Novice
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    4
    #41

    software?

    hmuh, za malko da izgorqt :]]]

    ..aa i za towa koi kogo goni :]

    ne winagi se goni goleminata na site-to, spored men po dobre da se goni edno drugo otnoshenie

    krasota/golemina

    tyi stawat nai-dobrite neshta

    shtoto ako e tyi move da karame na LINKS za lin. :] i shte sme dobre

    sorry ne iskam da se zaqvdam , towa e samo edno lirichno otklonenie ;]




  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002
    Мнения
    3,368
    #42

    software?

    Тзттзтз, ей тая 3Di всичко вижда... И чертата тегля защото съм виждал много неуспешни сайтове правени от жени (only) но това в никакъв случай не значи грозни! Тъкмо обратното. (покажи ми един успешен и си се прибирам в дупката и вадя едно бялото знаменце. Но да не е твой.)



    Maze, това за съотношението мислех че се подразбира







    <font color=blue>Memento Mori</font id=blue>

  16. Senior Member
    Тук е от
    May 2001
    Мнения
    954
    #43

    software?

    Hmm, be tuka nikoi li ne polzva za web design NOTEPAD?!?

    Stranno, ima edno sa4etanie - notepad + Photoshop + Corel, dava jestoki rezultati :PP




  17. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2002
    Мнения
    3,368
    #44

    software?

    Samo ako mi kajesh toja Corel za kakvo ti e?



    <font color=blue>Memento Mori</font id=blue>

  18. Senior Member
    Тук е от
    May 2001
    Мнения
    954
    #45

    software?

    Obiknovenno nabiram text s nego kato niakoi ucastnici v foruma :P:P




Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. DVR - Software
    От Bavareca7778 във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 31-10-14, 09:59
  2. ... GSM SOFTWARE
    От Mara във форум Общ - софтуер
    Отговори: 1
    Последно: 11-10-04, 22:21
  3. Software
    От MAKAPOB във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 11
    Последно: 12-06-04, 18:34
  4. Software za A50
    От geroq във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 3
    Последно: 16-02-04, 14:40
  5. software
    От _diablo- във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 5
    Последно: 27-12-03, 18:41

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе