<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

1. Този HTTPD сървъра, на който трябва да се инсталира съответният скрипт, който да обработи изпратената към него информация и да я препрати на указано от мен място, какъв трябва да бъде? В смисъл – не ми е ясно от къде да го намеря този сървър! До колкото разбирам от това което прочетох този сървър, трябва да бъде сървърът на провайдера който ме снабдява с интернет, но не съм сигурен. Има ли възможност, да ползвам друг сърдвър за тази цел, който да не е свързан с моя провайдер?

<u>Възможно ли е да си направя собственият комп. на сървър, който да изпълнява тази функция и ако е възможно как става това? </u></td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Аз май повече те обърках с моя пост, но нищо. По принцип идеята ми беше да те насоча към четене, защото отговорите на такива въпроси не са кратки.

На въпросите ти е отговорил nikolin, аз ще добавя само, че сървърът не е задължително да е свързан с IP.Това е сървърът, на който ще хостваш, а какъв е той - сам си избираш - платен, безплатен, но непременно поддържащ скрипта, който ти трябва. С други думи - избираш си сървър за хостинг според нуждите си и не ти трябва да "инсталираш" скриптове.

Ако ще използваш PHP, сървърът трябва да поддържа PHP.

Можеш и на компютъра си да инсталираш необходимото, но предимно с тестова цел (можеш от компютъра си да направиш сървър, но не е препоръчително . Виж това обяснение:http://todos.zonebg.com/newspoint/ne...viewnews&id=18

Ако ще използваш CGI, мисля, че всички хостинг провайдъри предлагат (платен хостинг) От безплатните също ще намериш, ако се поровиш.

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

2. Не зная как да боравя със скриптовете, които изтеглих от посочените от вас места! Не намирам инсталационни файлове, а множество файлове, които след като ги отворя са празни! Предполагам, че при мен излизат като празни, защото нямам програма която да ги разшифрова, но и тук не съм сигурен!!!</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Не ги ползвай засега.

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">П.П.: Книгата, която ми предложихте е на цена 22,5 и в момента не мога да си позволя да я купя и затова продължавам да питам тук, а вие ако имате желание ще ми отговаряте!</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Съжалявам, там има описани действуващи примери, както и много полезна информация. Със сигурност можеш да намериш ръковоства и в интернет, но без четене и книжки няма да стане, мисля. Въпросът не стои в това дали да питаш или не, питай си, но отговорите не са по няколко изречения, а въпросите ти ще растат.