Здравейте!
Имам следният проблем: имам качени apache, php4 и postfix на машина с инсталиран SuSE Linux. Пиша обикновен скрипт, в който има само 1 ред, позлващ mail() функцията, със съответните и параметри, като преди това съм указал пътя до postfix-a в php.ini.
Пускам скрипта през apache - не дава никаква грешка, но не получавам поща. Когато пусна скрипта от командния ред (php some_file_name.php) получавам пощата без никакви проблеми.
Отделно от това имам подобен проблем и със system() функцията - пускам ping през нея - работи си нормално и през браузъра. Когато, обаче се опитам да изпълня shell script - нещата стоят още по-шантаво - в скрипта е написано само echo > ime_na_file всичко тръгва без проблеми през браузъра, но когато се опитам да пусна или спра firewall-a през скрипта нищо не се получава, освен ако не изпълня скрипта през командния ред.
Извинявам се, ако всичко звучи малко объркано, но след неколкоседмична борба с това нещо съм "ЛЕКО" изнервен, затова ако нещо не е ясно ще го дообяснявам....
Предварително благодаря.