-
Цифров Фотоапарат съвет
Значи ще си купувам цифров фотоапарат и се чудя кой точно.Марката е категорично Канон пикселите около 3 спрях се на тези модели.Въпроса е кой точно
CANON PowerShot A75
CANON PowerShot A300
CANON PowerShot A310
CANON PowerShot A70
CANON Digital IXUS II
CANON Digital IXUS IIs
Какво мислите
-
Цифров Фотоапарат съвет
четох ревюта на S1 IS, много як но и малко по скъп, даже не малко, ако някой има мнение да пише
-
Цифров Фотоапарат съвет
И аз съм му фен, само че още не съм го купил. Много пари му искат в магазините тук (Дания). Доколкото виждам от steve's digicams прави по-хубави клипове от видеокамера...
A70 е доказана класика, Ixus-ите са мънички и се събират в джоб на риза например, идват с литиево-йонна батерия и зарядно, но са с по-малко увеличение (2x) и нямат AP/SP, струва си да се замислиш и за Ixus v3, който би трябвало да ти излезе по-ефтино, защото е по-стар и CompactFlash картите са по-ефтини. A300 няма оптично увеличение.
-
Цифров Фотоапарат съвет
Имам от скоро CANON PowerShot A70 и първите ми впечатления от работата му са добри. Взех го от Технополис на промоция заедно с печатарка за снимки СР 200, че и футболна топка в добавка. Освен това ти дават и още един комплект консумативи за принтерчето. Като добавих към това и още една карта 64МВ (дават ти го с 16МВ) и сметката излезе около 800лв.
-
Цифров Фотоапарат съвет
A75 е на цената на А70, но е с 9 точков автофокус, за разлика от 5-точковия на А70 и ISAPS - технология за определяне на настройките според база данни.
-
Цифров Фотоапарат съвет
Ползвам PowerShot S45 от 1 година и съм много доволен - прави чудесни снимки, има не лоши възможности. Няма го в твоите предпочитания, но ако искаш хвърли едно око и на този модел. Според мен си заслужава.
-
Цифров Фотоапарат съвет
не си взимай Канон. Повечето от тях са пластмасови, "made in china" и са доста бавни спрямо апаратите на други фирми в този ценови клас. Каноните по принцип правят доста просветлени снимки с доста хроматични изкривявания и небалансирани цветове. Нивото на шума им е под всякаква критика над 100 ISO, особено при облачно време. Пробвай Никон или Сони. Има много по-добри апарати за парите които ще дадеш. Канон не поддържа и USB video streaming, ако това разбира се те интересува.
-
Цифров Фотоапарат съвет
Пълни глупости. Всички фотоапарати от клас сапунерка шумят много над исо100. Това че канон не е единсвтения вариант е вярно и освен това повечето фотоапарати са пластмасови, даже и по евтините модели на огледалнорефлексните. А освен това хроматичната аберация не е по голяма от тази на останалите сапунерки.
-
Цифров Фотоапарат съвет
Нито един от тях. Събери още малко пари.
IXUS е лъскава газарийка с кофти оптика и маже.
Julian, ВСИЧКИ апарати с малка матрица шумят. Няма да обяснявам защо.
Само подкрепям марката. Защо ли? АМИ ЗАЩОТО!
Canon си е Canon и е две крачки напред във всички класове, а за 'сапунерките' дори с 3.
DSLR-ите от ниския клас са пласмасови само отвън.
Хроматичните аберации на малките обективи е по-малка и зависи от системата лещи. Няма как да се избегне.
user_42, точно Canon има по-естествени цветове, а говорим за 'сапунерки'. Относно шума е пак-по добър.
www.dpreview.com
Nikon няма сполучливи модели в ниския клас.
Последно сравнявах D70 с моя 300D но това е друга тема.
Ползвам S50 и съм повече от доволен, разбира се като за сапунерка.
Hi-tech клас се води, 5 mgpx, метален корпус, сравнително бърз, 850 лева на промоция сега май.
Ако намериш G3 също е добър вариант.
Това че няма mp3 и клипове... замисли се, АПАРАТ ли вземаш, или някой 'комбайн' дето не може да прави нищо като хората.
Играх си с S1 IS. Изключително бърз като за 'сапунерка'
IS-то работи що годе добре. Хубав оптичен зуум. Никога не се надявайте на цифровия... Photoshop-a е по добър :)
Sony 717 има добри отзиви, но цветовете са 'бонбонени'. А и всички Sony-та са мудни... бе тва не е фотографска марка, ко са обяснявам... Memory stick алабала..
Ако държите на 'добра' снимка, снимайте в RAW. Това означава малко по-голяма инвестиция в памет. Ще раберете за какво говоря... jpg-то е sux отвсякъде.
Май много приказвам, а?
Ще степенувам:
G3
S50
S1 IS
Други марки за 'сапунерки' няма да си правя труда да обсъждам, защото са ми минали през ръцете и знам за какво говоря!
Благодаря за търпението!
P.S.
Таааа... така снима S50 :)
http://photo-forum.net/index.php?APP...0&USER_ID=2616
P.S.
А това са цветовете на Canon:
http://photo-forum.net/index.php?APP...2&USER_ID=2616
... уффф, тия джепеци накъкват пейзажа :( RAW-а е просто приказка!
Mod EDIT Sunny: Имаш бутон edit, за да добавиш мнението си, а не да пускаш 2 едно след друго.
Уча са бе мъжки [8D]
-
Цифров Фотоапарат съвет
@Photosaur,
Снимките са превъзходни! Караш ме да започна да си уважавам Канона.
PS. Отбележи си някъде,че Sunny е жена.[:D]
-
Цифров Фотоапарат съвет
Значи ме ориентираш към S50 така ли?По-скъп е с 300лв малко кофти :)
-
Цифров Фотоапарат съвет
S50 е "наследника" на S45, просто е 5.3 мп иначе като ф-ии и дизаин разлика няма. И моето мнение е за него. По скъп е но определено си заслужава.
-
Цифров Фотоапарат съвет
A къде мога да намеря 45-цата тя по-евтина ли е?Щото все пак не ми трябват тези 5МП
-
Цифров Фотоапарат съвет
За съжаление S45 е спрян от производство и ако не греша няма възможност да го намериш някъде. Това разбира се не ти пречи все пак да пробваш:)
Определено нямам познанията (и уменията) на Photosaur, но все пак имам наблюдения над доста апаратчета.
Така че, ако имаш финансовата възможност да си позволиш S50 - наистина това е АПАРАТЪТ :-).
@Photosaur - разби ме човеко. Снимките наистина са страхотни!
-
Цифров Фотоапарат съвет
A какво ще кажете за А80 и той с по-голяма матрица