Резултати от 1 до 8 от общо 8

А сега за избора на miniDV видеокамера

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2003
    Мнения
    372
    #1

    А сега за избора на miniDV видеокамера

    Моля собствениците да посъветват тия, които търсят в момента. Марка, основни неща, които са важни.

  2.  
     
  3. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #2

    А сега за избора на miniDV видеокамера

    Трудна задача.....Много зависи от това как ТИ очакваш да снима дадена камера. За едни , някоя може да е много добра, като в същото време за други, същата да е с неприемливо ниско качество. Казвам го от личен опит. И аз от близо година все избирам и още не мога да се спра на нещо което хем да е хубаво (да снима добре и да има съответните ръчни режими и настроики които искам) и хем да си заслужава парите....

    Като за начало кажи колко пари максимум можеш да дадеш и за какво мислиш да я използваш. Какво и къде ще снимаш?

    Като марка - мога да ти кажа какво да НЕ си земаш, в никакъв случай - Самсунг и LG. За JVC - само скъпите модели вадят добра картина (долу-горе), ама не си струват парите (отношението цена/качество). От останалите по-широко разпространени марки остават SONY, Panasonic и Canon. От тези трите аз досега съм предпочитал SONY, но има едно но..... В даден ценови диапазон, се оказва, че камери на Panasonic примерно са по-добри. В друг ценови диапазон - обратно или Canon-a e по-добър.

    Като правило (за мен), една камера за да снима добре, трябва да има колкото е възможно по-голяма (по площ, а не по брой пиксели) CCD матрица (ако са 3 CCD е идеалния вариянт) и добър обектив (колкото е по-широк , по-добре) - влиза повече светлина, съответно информация.



    <font color="navy">//Добавено:</font id="navy">

    Току-що видях на 3DNEWS представянето на нова камера от JVC. Според мен за тази цена ако може да се намери в БГ, ще бъде една много добра покупка.

    http://www.3dnews.ru/news/2005-04-14-4/

  4. Novice
    Тук е от
    Apr 2005
    Мнения
    2
    #3

    А сега за избора на miniDV видеокамера

    Започвам с лошата новина - в България камерите са 2 пъти по-скъпи отколкото в USA и ***** например.Не се подлъгвай по цените които виждаш в американските сайтове и да решиш че за 1000$ ще си вземеш чудна камера.

    За избора :

    Ако държиш да е наистина хубава - търси 3CCD матрица.Това означава че всеки основен цвят (R,G,B) се обработва от отделен елемент и в крайна сметка получаваш по-добро качество.

    Цифрова стабилизация и цифрово приближение не те интерсуват - всички съвременни камери ги имат, освен това са shit.

    Ти гледай само оптичното увеличение колко е , и все пак да не е прекалено голямо защото на един малък обектив няма как да се докара голямо увеличение без да се скапе образа .Стойности от 8 до 14 са добри.

    Стабилизацията на образа по възможност да е ОПТИЧНА, вече има модел на Panasonic на цена под 3000 лв който отговаря на това условие.

    Прегледай внимателно какви входове и изходи има камерата и помисли как и накъде ще си прехвърляш информацията от камерата - ако искаш да си я пишеш през компютъра на дискове трябва да има поне DV-out , ако мислиш че ще ти се налага да цифровизираш някой аналогов сигнал трябва да имаш и DV-in.

    Прегледай дали има място за закачане на допълнителен микрофон както и съответния вход за него.

    След като видиш кои модели в магазина отговарят на твоите изисквания почваш да ги пробваш един по един - снимаш по малко и нека продавачите да ти включват камерата към телевизор и да видиш как изглежда заснетото видео и как са снимките.Обърни внимание дали камерата е удобна за държане, бутоните и да не са разположени неудобно, дали има дистанционно.

    Избора на добра камера отнема време - 2-3 дена ( че може и повече ).

    Недей да бързаш и после да се ядосваш :-)

    Успех!

  5. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    1,176
    #4

    А сега за избора на miniDV видеокамера

    Aз, също съм за 3CCD матрици!

    Pat, при нас докараха от тея малки камерки на JVC, но 2.13 МП с 3 матрици. Страшно удобна, с малък хард диск вътре и отделен слот за карта , за снимките, но както каза barut, цената не е солена, ами е доста солена около 2300 лева, при нас, значи в другите магазини поне 50-100 лева отгоре! Една камера, колкото и да е добра ако няма някакъв вид стабилизатор не става за нищо. universum, не се лъжи по това колко много ОПТИЧНО и Цифрово увеличение има камерата, поне от моите наблюдения 12-14 са максималното което може да ти притрябва, а и става за снимане, по-голямо увеличени води до никаква възможност да снимаш добре, поради факта, че и леко трепване на ръката дава огромно отражение на екрана. Съгласен съм, също така с barut, че ако няма да конвертираш стари филми в цифрови, не ти трябва DVi -IN, това за излишни 200 лева! Отсега ти казвам да знаеш, че нито една камера или поне аз не съм видял такава, НЯМА в комплекта си DVi кабел, ако нямаш на дъното FireWire, то една платка за PCI слот, по мои данни е около 25-30 $, а в комплекта е и кабела! Просто незнам защо не слагат изродите, само USB кабел и то много рядко, адаптор и зарядно или повечето стари цифрви камери са и зарядно, което лично мене ме дразни; кабели към ТВ, капачка за лещата, дръжка за рамо, дистанциооно(опционално- зависи от модела и марката), батерия за вътрешният часовник на камерата. Това в общи линини е окомплектовката на една камера. Нямат miniDV касетки, ако са с дискове, поне с един DVD-RAM идват, ако е с HDD той си е в камерата. ами това за сега от мен!

    P.S. Това JVC, съм се объркал, само с 1 CCD матрица е 1/3,6"!!!

  6. Member
    Тук е от
    Nov 2003
    Мнения
    372
    #5

    А сега за избора на miniDV видеокамера

    Благодаря на всички!

  7. Novice
    Тук е от
    Apr 2005
    Мнения
    2
    #6

    А сега за избора на miniDV видеокамера

    да кажа още нещо набързо - понеже наскоро си взех каемра а преди това дълго избирах, panasonic с оптична стабилизация , 10х оптично увеличение , 2400 лева.

    в комплекта са камерата, батерията, USB кабел,кабел за аналоговите изходи, зарядно за батерията като към същото има опция да се включи камерата , дистанционно, микрофон (с някои функции за управление на него) , каишка за врат.

    Отделно си взех касети (6 лева парчето), кабел DV (6-7 лева) и SD карта за снимките.

    Снимки можете да видите http://store1.data.bg/barut/somepics/from_panasonic/

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    33
    #7

    А сега за избора на miniDV видеокамера

    Пак се вкючвам малко късно, но се надявам да е от полза. Всичко, което казвате е вярно: и за двойно по-скъпите камери и за липсата на firewire кабел и т.н. Мога да добавя, че освен всичко това получаваш батерия, която не е от на-издръжливите, а една нова батерия направо ти реже главата мин. 100 макс. - 500 лева. Относно избора споделям личен опит. След еномесечно избиране и сравняване на качества и цени за себе си избрах Canon XM2, но за съжаление в България е доста скъпа = 4500 лв. нова. 20 оптичен zoom, оптичен стабилизатор всички видове входове и изходи дори и преобразувател на аналогов сигнал в цифров. Възхитен съм от качеството на картината и е лесна за усвояване, но ако не ти трябва за професионална работа ти препоръчвам нещо друго. Има един модел на Panasonic /забравих го как беше точно, но мога да проверя/ за около 3000 лева и е почти със същите качества. А от любителския клас камери има друг Panasonic 3 CCD, за около хиляда лева беше на промоция наскоро, също много ми го хвалеше един познат, който си го купи. Знам, че не звуча много конкретно, но не мога да помня всички модели, които съм проучвал. Знам само, че не бих си купил Sony, защото са много "солени", а Panasonic и Canon са също толкова добри и по-евтини.[]

  10. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2002
    Мнения
    126
    #8

    А сега за избора на miniDV видеокамера

    Наскоро си взех canon 850i, която е с по тесен обектив от 750i. Компенсацията с поглъщането на повече светлина при новите по -компактни модели с по-малък диаметър на обектива се постига с по-дебелия филтър. Цената на тази камера е 1050лв. и засега съм доста доволен.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Евтина MiniDV камера
    От Smiling във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 9
    Последно: 08-04-10, 22:46
  2. JVC GR-D815 Digitaler Camcorder MiniDV
    От eror във форум Фото и видеокамери
    Отговори: 0
    Последно: 12-09-08, 18:24
  3. MiniDV към DVD
    От echo във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 7
    Последно: 13-02-06, 21:34
  4. Програма за кодиране в DivX от MiniDV камера?
    От saint056a във форум Общ - софтуер
    Отговори: 7
    Последно: 30-01-06, 21:08
  5. Проблем с miniDV camera
    От Barbarian X във форум Общ - софтуер
    Отговори: 11
    Последно: 29-03-05, 21:04

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе