Първоначално публикувано от
iveto
Точно 3 жалби има срещу мен пуснати от такива съседи в рамките на около 3-4 години.
Всичко става през интернет, те се оплакват,от комитета за защита на личните данни ми пращат един въпросник с доста въпроси на които отговарям,и след това им го връщам надлежно попълнен.После излизат със становище,във зависимост от това как си отговорил на въпросите.Идваха ми на проверка в къщи,аз имам общо 8 камери в жилището,но спорната беше тази снимаща паркинга.Минах метър,защото бях извадил хард диска от NVR-a,и това ме спаси от доста солена глоба,иначе в противен случай се явявам администратор на лични данни,за което е необходимо разрешително и т.н.Важно е да им се обясни и покаже,че камерата снима предимно собствената кола.
Абе,страшна простотия е всичко...но като цяло видеонаблюдението върши работа.
Има значение как и къде поставена камерата,как снима,виждат ли се лицата на хората и прочие...Прави се общо събрание на входа,и ако всички са съгласни,то нещата стават по-лесно...
ПС. Имам видеорегистратор в колата с 2 камери отпред и отзад.
На един паркинг на голяма хранителна верига,една кокошка ме забърса и избяга.
Като показах записа на полицайте,веднага ми написаха протокола в моя полза,а нея я пуснаха за издирване...