Страница 10 от 12 ПърваПърва ... 89101112 ПоследноПоследно
Резултати от 136 до 150 от общо 167

Smartwatch - избор, мнения, обсъждане

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Попово
    Мнения
    666
    #136

    Отговор: Smartwatch - избор, мнения, обсъждане

    Ако кръвно се мери от пръста,докторите тук ще си изгорят дипломите......умнико

    Изпратено от моят SM-A505FN с помощта на Tapatalk

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2011
    Мнения
    1,169
    #137

    Отговор: Smartwatch - избор, мнения, обсъждане

    Сензора на показания часовник мери само пулса (на смартфоните евентуално и сатурацията) , никъде не съм казал , че мери и кръвното. Между другото съм и лекар. То на часовника отдясно на сензора е и написано PLS и EKG т.е. пулс и ЕКГ - само ритъм ,не пълнокачествена кардиограма.

  4. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград
    Мнения
    4,858
    #138

    Отговор: Smartwatch - избор, мнения, обсъждане


  5. Member Аватара на Shimbadze
    Тук е от
    Sep 2004
    Мнения
    285
    #139

    Отговор: Smartwatch - избор, мнения, обсъждане

    Много грозен, бе.
    Няма ли нещо по-приятно, да прилича на шаумяу S1 Pro, примерно... ?

  6. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon
    Мнения
    3,213
    #140

    Отговор: Smartwatch - избор, мнения, обсъждане

    @Shimbadze
    то мани грозен, ми виж му цената само. За едно парче пластмаса и гума

  7. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,300
    #141

    Отговор: Smartwatch - избор, мнения, обсъждане

    И апаратите за китка мерят добре кръвното налягане, включително на човек в зряла възраст, но при тях много допускат грешката да не ги държат на нивото на сърцето и оттам идва грешното отчитане.

    Ползвах 12 години Lumiscope - made in USA и беше отличен апарат.С 10 години гаранция. За съжаление след 1 година и 10 месеца не ползване и след изтичане на гаранцията не се включи изобщо, което ме навежда на мислъта, че е бил програмиран "да умре" след изтичане на гаранцията. Така или иначе беше страхотен апарат.

    Сегашните са все Майде ин ЧанЧинГун и не стават за нищо. Не може да се намери свестен електронен апарат ни за китка, ни за лакът - все китайски и отгоре на това с доста погрешни инструкции и функции. Например китайският ми от аптеката купен за 160лв има и функция 3-кратно поредно измерване на кръвното налягане и показване на средна стойност от трите измервания.
    В упътването на неработещият ми вече Лумископ изрично е записано че след като се измери кръвното "трябва да се изчака най-малко 2 минути за възстановяване на нормалното кръвно налягане, тъй като от пристягането на маншона на апарата след измерването във кръвоносните съдове на ръката на която е мерено се е насъбрала кръв, тъй като е бил спрян нормалния кръвоток и ако се измери няма да покаже реални стойности".

    А КитайЧугите - "трикратно поредно измерване и средна стойност"

    Ей зат'ва след Privileg-а преди много години, вече избягвам всичко китайско...

    Освен това китайските апарати са "много чувствителни" и на практика показват някакви моментни колебания като стойности на замерено кръвно... Това при Лумископа няма как да се случи...

    Лумископът беше така направен, че няма как погрешно да си го сложиш на китката - имаше една вградена метална пластина, която ти позволява само поставяне по определен начин на китката и дори тогава, ако засече че нещо не е както трябва дава сигнал/знак за невалидно замерване.

    Китайците, ако щеш и на оная работа да си ги сложиш и там ще ти "дадат кръвно налягане"...


    Виж "онова грозното" дадено от доктора може и да дава реален резултат от замерването...

    Та: ===> не си харчете парите за глупости...

  8.  
     
  9. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon
    Мнения
    3,213
    #142

    Отговор: Smartwatch - избор, мнения, обсъждане

    [QUOTE=justify;1039911]Ползвах 12 години Lumiscope - made in USA и беше отличен апарат.С 10 години гаранция. За съжаление след 1 година и 10 месеца не ползване и след изтичане на гаранцията не се включи изобщо, което ме навежда на мислъта, че е бил програмиран "да умре" след изтичане на гаранцията. Така или иначе беше страхотен апарат.
    [/QUOT]

    а батерията погледна ли? да не би да е за смяна.

  10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,374
    #143

    Отговор: Smartwatch - избор, мнения, обсъждане

    Според последните данни от Counterpoint Research разпространението на смарт часовници в световен мащаб през второто тримесечие на 2022 г. се е увеличило с 13% в сравнение със същия период на миналата година, същият ръст, наблюдаван през първото тримесечие .

    Забележителен успех
    Интересни данни, когато знаем, че успоредно с това пазарите на смартфони и таблети са в упадък , поемайки тежестта на мрачните икономически условия, влошени от геополитическата несигурност, причинена от конфликта в Украйна, да не говорим за недостига на компоненти и производствените трудности в Китай заради Covid.

    Индия над 300%
    Един регион и две марки са основно отговорни за този растеж, две марки, за които вероятно никога не сте чували: Fire-Boltt и Noise, които са хит в Индия, увеличавайки местното разпространение с повече от 300%. Така Индия се превръща във втория по големина пазар на смарт часовници в света, след Северна Америка и малко преди Китай.

    Apple обаче остава световен лидер с 29,3% пазарен дял, далеч пред втория Samsung с 9,2%.

    Глобален дял на доставките на най-продаваните марки смарт часовници, Q2 2022 спрямо Q2 2021



    Резюме на пазара

    Доставките на Apple се увеличиха с 8% на годишна база, заемайки първото място и през това тримесечие. Въпреки това, тъй като ефектът от пускането на новия модел постепенно отслабна, спадът в доставките на серия Apple Watch 7 стана по-голям в сравнение с предходното тримесечие.

    Samsung запази второто си място с 40% ръст на годишна база. Серията Galaxy Watch 4 запази своята популярност, особено в Северна Америка и Индия.

    Huawei заема първа позиция на китайския пазар за трето поредно тримесечие. Но марката трудно ще си върне втората позиция от Samsung в световен мащаб поради спирачките пред глобалната й експанзия.

    Доставките на Xiaomi се увеличиха с 13% на годишна база без значителна промяна в пазарния дял. Марката трябва да увеличи присъствието си в Индия, за да разшири допълнително пазарния си дял, но конкуренцията няма да е лесна поради силните местни марки.

    Garmin падна с две места до седмо място в сравнение с предходната година. Въпреки това, поради по-високия ASP, марката се класира на трето място след Apple и Samsung по приходи от продажби на едро.

    Доставките на Amazfit са намалели с 11% на годишна база поради слабото търсене на китайския пазар. Но се представи добре в Индия, нараствайки с 65% QoQ.

    Fire-Boltt регистрира забележително увеличение на доставките, заемайки първо място на пазара в Индия по отношение на тримесечни доставки.

    Noise нарасна с 298% на годишна база, набирайки популярност както на онлайн, така и на офлайн пазарите в Индия. Въпреки това, поради бързия растеж на Fire-Boltt, тя загуби позиция №1 на индийския пазар с 26% дял.




    Пропорция на доставките на смарт часовници по региони, Q2 2022 спрямо Q2 2021





    https://www.counterpointresearch.com...-time-q2-2022/
    https://report.counterpointresearch...._view/iot/3231

  11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,374
    #144

    Отговор: Smartwatch - избор, мнения, обсъждане

    Watch Ultra е най-скъпият часовник на Apple не само за продажба, но и за ремонт
    Ако нямате застраховка AppleCare


    Както се вижда от официалния уебсайт, наскоро обявеният Watch Ultra е най-скъпият смарт часовник на Apple в ремонт. Така че, при липса на застраховка AppleCare, ще трябва да платите $ 500 за ремонт на устройството. Тази сума ще бъде взета, ако е необходимо да се поправят щети по корпуса, екрана, бутоните, сензорите или подмяна на други компоненти.
    Ако батерията на Watch Ultra трябва да бъде сменена, Apple ще начисли такса от $100 за това, независимо дали клиентът има застраховка AppleCare. За сравнение, ремонт на Apple Watch Series 8 без застраховка AppleCare варира от $300 до $400, докато смяната на батерията струва $80. Разходите за ремонт на Apple Watch SE от второ поколение варират от $200 до $230.

    Припомнете си, че цената на Apple Watch Ultra е 800 долара. Сега новостта може да бъде поръчана, а реалните продажби ще започнат на 23 септември.

    https://www.macrumors.com/2022/09/08...repair-prices/

    - - - - - - - - - -

    „Ние измерваме живота на батерията на смарт часовника в месеци, а не в часове.“ Garmin също реши да троли Apple с новия си Watch Ultra.
    Часовниците са много различни, но са разположени сходно.


    Много журналисти, блогъри и други рецензенти наричат ​​Apple Watch Ultra конкурент на часовниците Garmin. Явно Garmin са решили да обяснят защо не се говори за директна конкуренция и са го направили само с няколко думи.

    „Ние измерваме живота на батерията на смарт часовника в месеци, а не в часове.“

    Това е ясна индикация, че когато Wacth Ultra беше обявен, гигантът от Купертино се фокусира върху увеличената автономност: до 36 часа в нормален режим и до 60 часа в енергоспестяващ режим. За Apple Watch това е доста и като цяло за пълноценен интелигентен часовник със собствена операционна система това е добър показател. Но в сравнение с Garmin, неговият нов модел Enduro 2, според спецификациите, може да работи автономно от 36 дни до ...550 дни! В последния случай това е в енергоспестяващ режим и като се вземе предвид презареждането от соларния панел, вграден в часовника.

    Разбира се, Watch Ultra и Enduro 2 все още са много различни по своите възможности и характеристики, но все още са позиционирани по подобен начин.

    https://www.macrumors.com/2022/09/09/garmin-reacts-to-apple-watch-ultra/

    https://twitter.com/Garmin/status/1567986895564738560

    https://www.garmin.com/en-US/p/854515#specs

  12. Member
    Тук е от
    Mar 2018
    Мнения
    438
    #145

    Отговор: Smartwatch - избор, мнения, обсъждане

    Все още си ползвам стария garmin fenix 3 sapphire HR, на 5-6 години, взех го още като излязоха първите подобрени модели с вграден пулсомер. Батерията изкарва около 2 седмици с нормално ползване, ако ползвам gps за 1-2 часа пада доста по-бързо, но пак си изкарва повече от прехвалените ябълкови огризки. Новите модели са още по-издържливи.

  13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,374
    #146

    Отговор: Smartwatch - избор, мнения, обсъждане

    Apple използва един и същ процесор в смарт часовниците си три поредни години. Оказа се, че процесорът в SiP S8 е идентичен с този в S7 и S6
    Това са две ядра по 7 nm технологичен процес.


    Според идентификационните кодове Apple използва същия процесор в своите платформи за смарт часовници от три години.

    Apple използва един и същ процесор в смарт часовниците си три поредни години. Оказа се, че процесорът S8 в Apple Watch Series 8 , Apple Watch Ultra и Apple Watch SE от второ поколение, е същия процесор като чиповете S6 и S7, тъй като имат еднакъв ID - T8301. Това също обяснява защо Apple продължава да сравнява новите SiP с S5.
    https://twitter.com/s1guza/status/15...Q0XbFlRD8ujhJg

    Така новият SiP има същия двуядрен процесор, който е произведен по 7 nm технологичен процес.

    В този случай говорим само за процесорната част, тоест S8 може да съдържа други промени спрямо предишните платформи. По-специално, самата компания говори за новия акселерометър и жироскоп, благодарение на които се изпълнява функцията за откриване на ПТП.

    https://www.macrumors.com/2022/09/12...-as-s6-and-s7/

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,374
    #147

    Отговор: Smartwatch - избор, мнения, обсъждане


  16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,374
    #148

    Отговор: Smartwatch - избор, мнения, обсъждане

    По следите на горящите смартфони. Умният часовник Apple Watch избухна
    Снимка и видео


    Потребител на Apple Watch Series 7 съобщи, че часовникът му е прегрял, започнал да пуши и в крайна сметка избухнал. Apple потвърди, че ще разследва инцидента. В същото време Apple също се опита да принуди потребителя да мълчи и да не споделя историята.

    Говорейки с 9to5Mac, този потребител на Apple Watch обясни, че часовникът е бил на ръката му, когато е забелязал, че е много по-горещ от обикновено. След това той откри, че задната част на Apple Watch е напукана и watchOS показва предупреждение за изключване при температура. Потребителят е бил в дома си при нормална температура.

    Той веднага се обади на Apple Support, за да обясни ситуацията. Управителят събра информацията и каза да не пипа часовника, докато не получи отговор от компанията. На следващата сутрин Apple Watch беше още по-горещ на допир, а дисплеят на устройството беше спукан.

    Когато потребител вдигна Apple Watch, за да направи снимки, които да изпрати на Apple, той веднага започна да издава „пукащи звуци“. След това часовникът избухна, оставяйки отпечатъци върху дивана. След това той отново се свърза с Apple, за да докладва ситуацията. Казаха му, че случаят е получил "най-висок приоритет".

    Компанията уреди доставката и каза, че изпраща Apple Watch в своята лаборатория за допълнителни тестове. Apple също го помоли да подпише споразумение да не споделя историята, но той не го подписа.





    https://9to5mac.com/2022/10/05/apple-watch-blows-up/

  17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,374
    #149

    Отговор: Smartwatch - избор, мнения, обсъждане

    AMOLED, сърдечен ритъм, GPS, NFC, IP68, SpO2, ЕКГ и маншет за кръвно налягане. Huawei най-накрая започна да продава Huawei Watch D в Европа
    Значително по-евтино от очакваното и с богати подаръци за първите купувачи


    Huawei най-накрая пусна дългоочаквания Huawei Watch D в Европа, почти цяла година след дебюта си в Китай.

    Сега часовникът е достъпен за закупуване от европейски потребители. Предлагат се много по-евтино от неофициално очакваните 449 евро. Сега се предлагат на цена от 399 евро. Освен това на първите клиенти се предлага като подарък смарт часовникът Huawei Scale 3, който обикновено се продава за 69 евро. Освен това Huawei предлага отстъпка от 50 евро за слушалките FreeBuds 4i и FreeBuds Pro 2, както и 3-месечен абонамент за Huawei Health+ и тригодишна гаранция вместо две години. В Европа Watch D се предлага само в черно с черна каишка.

    Спомнете си, че Huawei Watch D стана първият умен часовник с тонометър с маншет - те могат да измерват кръвното налягане в реално време. Часовникът първоначално дебютира в Китай през декември 2021 г., а Huawei го пусна за Европа през май. Истинският изход извън Китай обаче блокира - часовникът трябваше да бъде сертифициран от европейските регулатори.

    Часовникът е оборудван с минипомпа, способна да генерира налягане до 40 kPa, което ви позволява да измервате кръвно налягане до 230 mmHg. Това е еквивалентно на гамата от традиционни апарати за кръвно налягане. Има още функция за импулс, ЕКГ сензорен модул, SpO2 насищане с кислород в кръвта, температура на кожата, нива на стрес и много други показатели.

    Часовникът е оборудван с 1.64-инчов AMOLED екран с резолюция 280 x 456 пиксела и 451 mAh батерия. Поддържа NFC, Bluetooth 5.1, GPS. Осигурена е защита от вода (IP68). Самият часовник е базиран на HarmonyOS и може да се сдвоява със смартфони, базирани на HarmonyOS 2, Android 6.0 и по-нови, iOS 9.0 и по-нови. Часовникът може да работи без презареждане до седем дни.

    https://consumer.huawei.com/de/wearables/watch-d/buy/

  18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,374
    #150

    Отговор: Smartwatch - избор, мнения, обсъждане

    AMOLED, титан, сапфир, 20ATM, SpO2, GPS, 159 режима. Премиум ултраздрав часовник Amazfit Falcon
    Продажбите вече започнаха


    Huami, известен договорен производител на фитнес гривните Xiaomi Mi Band, представи новост под собствената си марка Amazfit - смарт часовника Amazfit Falcon.

    Производителят позиционира Amazfit Falcon като „премиум мултиспорт GPS часовник“. Те също така рекламират под мотото "Преместване на границите". Те получиха подобрена защита за дейности на открито и спорт.

    Часовникът е облечен в титаниев корпус, а екранът е защитен от сапфирен кристал. Има водоустойчивост 20 ATM (първа за Amazfit), способността да издържа на удари и изпускания, екстремни температури от +70°C до -40°C и т.н.

    Поддържа над 150 спортни режима, навигация в реално време, непрекъснато проследяване на сърдечната честота и SpO2 (насищане на кръвта с кислород), както и нивата на стрес.

    Другите характеристики включват 1,28-инчов AMOLED екран с резолюция 416 x 416 пиксела, функция за винаги включен екран, вграден GPS, 500 mAh батерия, Bluetooth 5.0 BLE, Wi-Fi (2,4 GHz). Живот на батерията - 14 дни в режим "normal use", 30 дни в енергоспестяващ режим, 21 часа в режим на GPS проследяване с висока точност.


    Amazfit Falcon вече започна да се продава в САЩ и Европа съответно за $500 и €500.

    https://www.amazfit.com/en

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 10 от 12 ПърваПърва ... 89101112 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Прахосмукачка робот / FAQ - избор, обсъждане, мнения
    От huba-buba във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 274
    Последно: 29-02-24, 11:16
  2. Електрически самобръсначки / FAQ - избор, мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Друга битова техника
    Отговори: 76
    Последно: 29-12-23, 20:37
  3. Прахосмукачки / FAQ - избор, обсъждане, мнения
    От eye_contact във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 978
    Последно: 04-12-23, 19:49
  4. Хладилници / FAQ - избор, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Хладилна техника
    Отговори: 50
    Последно: 02-06-20, 22:20
  5. Епилатори / FAQ - избор, мнения, обсъждане
    От Zornitsa_S във форум Друга битова техника
    Отговори: 8
    Последно: 06-09-15, 18:20

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе