Хладилник Gorenje - продуктите вътре замръзват
Хладилника е Горение, на 4-5г. е, без проблеми досега.
В момента ако го сложа на положение на терморегулатора над 1, всички продукти стават замръзват на "кокал", температурата със сигурност става няколко градуса под нулата. В момента го държа на положение 1, сладилника си е нормално пълен, нищо нетепично не държа в него. Какъв може да е проблема?
Re: Замръзва ми хладилника???
Така няма как да ти се отговори.Необходима е да се знае броя изпарители,техния монтаж(вграден,открит),изключва ли,температура в стаята.
Моля за сьвет. Хладилникьт на маика ми е ЗИЛ64 КШ260П от 1989г.. Преди 4 години му се повреди термостата . Купихме нов т-стат. и техник го монтира. От тогава испарителя се скрива от лед за около седпица максимум две . Преди се налагаше даго размразяваме ведньж на 2 месеца а сега на2-3 седмици . Проверил сьм упльтнението на вратата - прилепва на всякьде и не е прокьсано. Няма и необичаини шумове от компресора . Трьбичката на т-стата. е закрепена за испарителя /има си място/ но 5см. от края и само . така ли трябва да е. Нищо друго не му е правено. Има и сьд за конденза под хладилника но вече там не сьбира вода. Ще се радвам ако някои помогне.
Цитат:
Първоначално публикувано от misho
Моля за сьвет. Хладилникьт на маика ми е ЗИЛ64 КШ260П от 1989г.. Преди 4 години му се повреди термостата . Купихме нов т-стат. и техник го монтира. От тогава испарителя се скрива от лед за около седпица максимум две . Преди се налагаше даго размразяваме ведньж на 2 месеца а сега на2-3 седмици . Проверил сьм упльтнението на вратата - прилепва на всякьде и не е прокьсано. Няма и необичаини шумове от компресора . Трьбичката на т-стата. е закрепена за испарителя /има си място/ но 5см. от края и само . така ли трябва да е. Нищо друго не му е правено. Има и сьд за конденза под хладилника но вече там не сьбира вода. Ще се радвам ако някои помогне.
Термостата който сте монтирали е за еднокамерен хладилник.Неговият хистерезис не е достатъчен за да се саморазмрази изпарителя в хладилната част.Необходим е термостат за двукамерен хладилник.
Благодаря за бьрзия отговор на ROUMEN68 и BADR. BADR предполагам че няма да намеря т-стат. точно за този модел има ли някакьв температурен диапазон които да тьрся или да кажа в магазина за двукамерен х-к.. Оргиналния беше с три извода +заземяване .И вьв схемата го дават с два извода .явно третия не се ползва сигурно е NO контакт. Има ли нещо което трябва да пише на него. Има ли някаква тьнкост при монтажа . да разгьна ли навитата трьбичка или само да закрепя краяи на изпарителя. Питам подробно защото при свободно експериментиране всеки опит ще трае по една седмица докато се обледи или не . И пак благодаря.
Цитат:
Първоначално публикувано от alexb
Хладилника е Горение, на 4-5г. е, без проблеми досега.
В момента ако го сложа на положение на терморегулатора над 1, всички продукти стават замръзват на "кокал", температурата със сигурност става няколко градуса под нулата. В момента го държа на положение 1, сладилника си е нормално пълен, нищо нетепично не държа в него. Какъв може да е проблема?
Сигруно термостата се е повредил.
Искаш термостат за хладилник с отделна камера, тръбичката не я развиваш цялата, като края и (датчика) го закрепяш за изпарителя.
Здравеите взех термостат К59 за х-к. МРАЗ 270 на кутията пише VT9 с 3 извода е+корпус. Казаха ми че за ЗИЛ бил К52 или К56 но само К59 бил за двукамерен. Надявям се да сьм взел каквото трябвя . като го монтирам ще пиша дали е наред. Произхода му не е ясен струва 8лв. но си има нова врьтка .планка и кабелни обувки. Ако пак не сьм взел каквото трябва моля кажете за да го подменя преди да сьм го монтирал .
Цитат:
Първоначално публикувано от misho
Благодаря за бьрзия отговор на ROUMEN68 и BADR. BADR предполагам че няма да намеря т-стат. точно за този модел има ли някакьв температурен диапазон които да тьрся или да кажа в магазина за двукамерен х-к.. Оргиналния беше с три извода +заземяване .И вьв схемата го дават с два извода .явно третия не се ползва сигурно е NO контакт. Има ли нещо което трябва да пише на него. Има ли някаква тьнкост при монтажа . да разгьна ли навитата трьбичка или само да закрепя краяи на изпарителя. Питам подробно защото при свободно експериментиране всеки опит ще трае по една седмица докато се обледи или не . И пак благодаря.
Точно това трябва да кажеш в магазина(за двукамерен х-к).Третия контакт е за свързване на нагревателя на изпарителя.При зил няма такъв нагревател.Края на капилярната тръбичка на термостата трябва да е развит на 10-15 см и долепен до изпарителя.Не помня на зил монтажната пластина дали е пластмасова или метална,но тя ще ти осигури пртискане на тръбичката в изпарителя.Не ти пиша какво трябва да е означението на термостата защото видовете с близки температури са много и не се знае какъв термостат ще има в наличност.
След като го купиш по означението ще ти кажа кои изводи да свържеш.Те може и да са написани в инструкция към термостата.Но и да няма ще го намерим.
Напиши всички букви и цифри след К59.
Щом е за мраз 270 ще стане
BADR на новия т-стат. други надписи няма но на този които демонтирах е пьлно ще напиша тях . Ако можеш да ми кажеш дали е бил не подходящ или е какьвто трябва .
отгоре под врьтката 00 03 1 ОТК 0.8 6.3
при изводите единя е4 другия е3 пдд тях ТАМ 112-1М 3-4 6(6)/250~m
на гурба горе в крьгче ВЕАВ под него R134A+ R600A IP00 1K/2min T45
монтирал сьм новия . изводите му са 3 6 4 закачил сьм 3 и 4 и чакам да видя има ли резултат от интервенцията.
Иначе ЗИЛа не се чува че работи ако не си долепиш ухото до него и за толкова години нито му е провиснала вратата нито има следа от корозия.
Тези в кутиите на тази цена са "менте".
В твоя случай трябва да свържеш 6-4.
Дани Д маи ме пускаш по пьрзалката защо ?. Иначе вече хладилника работи като едно време .Благодаря на всички за помоща.
Не те пързалям.
При свързване на К59 по твоя начин ( 3 - 4) не можеш да го изключиш ръчно, но не се шашкай, виждал съм по този начин "закачени" термостати и от майстори. :Drinks:
Дани Д абсолютно си прав благодаря