Отговор: Помогнете ми за избор на хладилник
Цитат:
Първоначално публикувано от
bobi1
Днес един приятел е гледал грундиг, казали му че е висок клас Беко и е добър!! Някой да се зблъсквал с тази марка техника?
- - - - - - - - - -
Днес един приятел е гледал грундиг, казали му че е висок клас Беко и е добър!! Някой да се зблъсквал с тази марка техника?
Не знам дали на твоят приятел са казали или на теб? В случая няма никакво значение.
Беко си е Беко, нисък клас на техника,вярно е ,че имат малко луксозно изпълнение,но толкова.
Някога в историята си Грундинг да са били производители на бяла техника???
Щом искаш си купи Беко,но да наливаш левчета за лого на Грундинг,не си заслужава!
Отдавна фалирала немска марка,която купиха абитата.
Не е за мен, за приятел е,макар че при родителите ми Беко работи 12г.без
ядове.Гледал е Бош.. всички с Китайски компресори, аз го навивам за LG...
В Италия се произвеждат компресори за някои хладилници, европейсо производство. Шкартото е с китайски. Затова евтините хладилници на Самсунг си струват парите.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Цитат:
dodo_pv
В Италия се произвеждат компресори за някои хладилници, европейсо производство. Шкартото е с китайски. Затова евтините хладилници на Самсунг си струват парите.
Киайците отдавна се научиха да правят компресори.
По специално инженерите на Либхер ги научиха да правят хладилници.
Либохаер-Либхер, ето откъде идва логото на Хаер.
Проблемът вече са изпарител и връзки на тръбите и материали от които са изработени.
просто се учудвам че марки като Сименс,Бош,та дори и Неф (поне този който се продава в технополис) са с Китайски компресори
Сименс и Бош имат заводи из целия свят, нормално е да правят и боклуци. Предлагането им е приоритет у нас.
На работа събрахме пари за хладилник,купихме китайско Канди.
За мое учудване работи вече четири години,абсолютно тихо.Така,че...компресора е китайски,не му разбирам „къщичките”,но бачка засега добре.
Сименс , Бош ,Неф всичко е с компресори ''Jiaxipera'' ,незнам за добро или лошо...
Цитат:
bobi1
Сименс , Бош ,Неф всичко е с компресори ''Jiaxipera'' ,незнам за добро или лошо...
Я ги снимай компресори,нямам време ..за..
Здравейте,
моля за съвет кой хладилник да закупя.
Трябва да е бял, комбиниран, широк 60см, висок 200см. Гледах Либхер 4813, Бош 39VW35 и едно Горение, но му забравих модела. Ако може да ме посъветвате, може и друг модел, стига да е качествен.
Благодаря предварително!
Качественият либхер е 4875, тризонов, с биофреш. Алтернативата за по-малко пари и надеждност е самсунг. Другите идват много скъпи.
Цитат:
dodo_pv
Качественият либхер е 4815, тризонов, с биофреш. Алтернативата за по-малко пари и надеждност е самсунг. Другите идват много скъпи.
Много Ви благодаря!
Не ми благодарете, защото отделенията за биофреш не са доизмислени и ергономични. Същата работа е и при мийле. Трябва да се закупят / направят саморъчно сепаратори за различните месни продукти и сирена, защото говедата не са ги направили. Решили са, че трябва да ровим, като кокошки в чекмеджетата!
Вероятно тези разделители се предлагат като допълнително "оборудване" срещу заплащане.
Стар трик, при който изсипваш още поне 50лв. за неща, които по-неизвестните марки имат в стандартната окомплектовка.
Пример - преди 10-тина години Gorenje и Liebherr нямаха поставка за бутилки, както и т.нар. акумулатори за студ за фризерната част (като в хладилните чанти).
Цените не бяха ниски тогава и стойността на 320л машини от около 800лв. нарастна с около 100лв. Сега този клас хладилници са над 1100лв., а за "аксесоарите" информация имат БГ Сервиз и Liebherr BG.
Добро утро!
Видях Либхер 4815 - много е хубав, и цената му също. 1700лв. Тъй като живея в село, където спирането на електрозахранването не е рядкост дали е рисковано да взема 4815, който е с по-къса гаранция или да заложа на някой от по-евтините варианти с 5 годишна?
Фактически ми трябва хладилник с огромни отделения за плодове и зеленчуци и малка камера, но не виждам такива модели на поносима цена и с голям хладилен обем.