Whirlpool ARC 3945 IX - много висока температура в хладилното отделение
Имам хладилника от понеделник 17.08.2009. След 25 часов престоий го пуснах снощи да работи. В халдилното поддържа температура над 11 градуса.В камерата е -18 градуса. В момента термостата е нагласен на 5 ( от 7 възможни). Не е спирал от повече от 4 часа. На гърба в хладилното е обледил квадрат с размери около 40х40 см. Взех го от МЕТРО и се чудя дали утре да не го върна. Не ми се иска да викам сервизен техник, не мисля че може да ми помогне с нещо. Сигурно ще ми каже, че това е нормална работа. Температурата в момента е около 14 градуса. Дайте мнение какво да правя! Спешно ми е за да знам дали да не го връщам!!!
Re:whirpool 3945 IX много висока температура в хладилното отделение.Спешно!!!
Искам да допълня, че е с изобутан R600 и връзката между компресора и системата е с втулки, а не запоявано.Възможно ли е да няма достатачно фреон в системата?
Някой намя ли да сподели поне колко градуса му е в хладилното отделение сега през лятото.Всеки момент очаквам техника да дойде. В момента температурата вутре е 9 градуса.Хладилника работи окололо 25 мин и почива около 15 мин. Поставил съм го на 3(от 7 възможни). Бях го намалил на степен 1, и температурата е горе долу същата 9,5-10 градуса но почиваше повече!До колкото знам температурата в хладилната част трабва де е максимум 7 градуса иначе храната почва да се разваля по-бързо!Моля дайте мнение как са нещата при Вас и ще се радвам ако някой даде съвет!
Изчакай още , по принцип трябва да е 4-5 градуса вътре но ако си заредил хлаилника с много продукти които са били с стайна температура ще му трябва време да охлади всичко вътре
Всички продукти вътре са внесени от предишния хладилник и бяха охладени. От вчера не сме слагали нищо ново вътре което да го затрудни,освен една бутилка 1,5 л. Не ми се вярва да може да охлади повече от 8 градуса. Според теб не трябва ли ако му задам 5 или 6 та степен температурата да падне на 2-3 градуса?Ако да след колко време?
Ако сложа нещо в камерата(фризерната част), това повлиява ли на охлаждането на хладилната част?Там сложиме прясно месо около 3 кг., но това беще вчера на обед и отдавна е на камък!
Не се притеснявай :) Нормално е. При един компресор :))
Моят Electrolux също е така - при настроени +5 и -18 градуса държи +8 -12 когато външната температура е над 27-28. Когато спадне - всичко си идва на мястото :) По документи би трябвало да може да работи до +32 външна - но явно това е в сферата на пожеланията. При мен външната никога не е била над 30 ( има климатик ). Отначало изнервен ( цената му е почти x 2 :yikes ) виках техници, намерих официалните вносители, говорих с техни сервизни инженери и т.н. :) Но после ми омръзна, видях че няма проблеми и вече 3 г. си го ползвам така :081:
при теб настроиката на температурата явно е цифрово. При мен е механичнос с положения от до 7 ма степен. Ако му зададеш по малко от 5 градуса няма ли да държи под 8 градуса?
Не :) Толкова си може явно компресора :) Като позахладнее си достига зададените темератури :)
Колко време ти работи и колко почива приблизително за да ти държи +8 градуса?
Някой друг няма ли да сподели каква му е температурата в хладилната част? Има ли някой, който да не е с NO FROST и да има температура под 7 градуса?
Re:whirpool 3945 IX много висока температура в хладилнот
На мраза държи 15-18 градуса та кво се юркаш човече :)) ( Само да не се засегнеш нещо ;]] ) П.П Никак не е шега съвсем сериозно. Веднъж беше влезнала муха ( най-малко 2-3 дена беше седяла вътре) и като отворих врата доста добре си летеше вътре....
Споко! Аз не се засягам! :ole Аз съм чувал, че точно те държат по-ниски температури! Като разпитах тук там,май се оказва, че поовечето хладилници май държат над 8° ! Надявам се , че ти не се шегуваш с тези градуси. (то зависи и как ги мериш) :)
Няма ли някой на който температурата да му е в нормите които се дават?
Каква е температурата в стаята с хладилника и кой температурен клас е самия хладилник?
Хладилниците са проектирани за работа при околни температури според температурния клас изписан на табелката с данни (вътре в хладилното отделение).