Съгласен съм.Най вероятно е с компресор ФГ, а не с КХ!Цитат:
Първоначално публикувано от vanko68
hunterA - ако искаш ми пиши на имейла от къде си.Ако сме от един и същи град, ще дойда да ти го оправя,ако почерпиш едно кафе с цигара! :)
Преглед за печат
Съгласен съм.Най вероятно е с компресор ФГ, а не с КХ!Цитат:
Първоначално публикувано от vanko68
hunterA - ако искаш ми пиши на имейла от къде си.Ако сме от един и същи град, ще дойда да ти го оправя,ако почерпиш едно кафе с цигара! :)
Ето качвам снимки на компресора понеже явно стана спор.[img width=800 height=600]http://alfa.kachi-snimka.info/images/jdv1266175027n.JPG[/img][img width=450 height=600]http://alfa.kachi-snimka.info/images/opt1266175306d.JPG[/img][img width=800 height=600]http://alfa.kachi-snimka.info/images/klz1266175266x.JPG[/img]
Работи с фреон R12
Струва ми се, че липсва болта за закрепване на компресота /в дясно/.
Kasap болтовете са на кръст 2 са само (в ляво от вън и в дясно отвътре др. две дупки са празни). Мислех, че така е нормално, ако е там проблема ще взема още два болта и да го стягам (ех тея братушки как са спестявали само :yikes)
Не ти трябват болтове.Не е в тях проблема.Просто най-вероятно някоя тръба опира и от там се получава шума.Повечето компресори са хванати само с 2 болта на кръст. Иначе копресора е ФГ, но това теб не те топли.Цитат:
Първоначално публикувано от hunterA
Благодаря, ще го огледам дали някаде се допират тръби, но вчера като го снимах не видях да има такива.Цитат:
Първоначално публикувано от K.K.
Ето къде най-вероятно е проблема
K.K. Не се допират никаде. Интересно е че вибрациите вървят на горе по тръбите и така се чува неприятния звук. Като хвана някоя тръба и намаля вибрациите звука почти изчезва. Какво може да се прави в такъв случай, ако подложа нещо меко между две тръби за улавяне на вибрациите, дали ще помогне ?
Пробвай!Нищо лоше не можеш да направиш, или да му навредиш.Виж дали видиите с които е захванат кондензатора /черната решетка/, са затегнати.Може те да са се разхлабили. :) Другото което ми идва на ум е, че берта /най-издадената част/ на компресора опира в корпуса на хладилника.Виж и това!
Абе какъв е този хладилник бе - той използва забранен от години фреон. Използването му си е вид престъпление ( на фреона де, т.е. ако се наложи да си го купиш) и ти отдавна трябва да си го върнал за рециклиране, ако не си го извърлил тайничко.
Както писах хладилника е купен 1991г. А за ползване на стар хладилник още малко ме прати в затвора. :yikesЦитат:
Първоначално публикувано от dkolov
Подложих парче студиопор (понеже само такова нещо намерих което убива вибрациите, но ако намеря подходяща гума ще подложа нея) и се оправи доста добре звука :ole :yahoo: :ole. Иначе никаде не се опира нито компресора, нито тръбите. Да питам, ако сложа още два болта в празните дупки и се затегне допълнително компресора, дали ще донамаля паразитните вибрации ? :Drinks:Цитат:
Първоначално публикувано от K.K.
Не бе за използването на стар хладилник никой няма да те прати в затвора, но ако си купиш фреон за да го оправяш си съучастник в престъпление по смисъла на закона.
Все пак ти остава възможността да добавяш стиропор.
Няма да ги намалиш.Колегата ти е посочил единствено възможните варианти.Цитат:
Първоначално публикувано от hunterA
Благодаря, ами колкото съм ограничил вибрациите толкова.Цитат:
Първоначално публикувано от badr
А за ползването на хладилник с R-12 /стария фреон/никой няма да ти каже нищо.То и R-134а /новия фреон/ не се знае колко е безвреден. :)) След десетина години,някой "умник" ще каже, че и той е вреден, даже повече от стария! :-memnon А най-хубавото е ,че Минскчето вече не ти шуми. :) Не го прежалвай лесно! Никой от новите хладилници няма да издържи да работи , колкото него-гарантирам!!! А и вече е реликва! :jamaika Да почерпиш :Drinks: