Неработещ Liebherr CNESF 4003
Здравейте колеги,имам спешна нужда от съвет за следния проблем: Хладилник с фризер нофрост Либхер 4003 - вчера започна да пюука, че има отворена врата и температурата се повишава. Прегледах всичко и установих, че диода за температура на фризера и камбанката за отворена врата мигат едновременно. Изключих и изчаках 20 минути, но нищо....чува се само лек звук за начало на работа, но компресора не включва. Днес сутринта звъня на телефона посочен на гар. карта, обясних проблема и съответно, че гаранцията изтече преди 10 дена. Човека, изключително любезен направи дефрибилация на компресора, след което той захапа, но не охлаждаше и се наложи добавяне на фреон около 50 грама. Щастливи... сложихме хладилника на мястото му и отново същия проблем: Компресора не тръгва и светят едновременно посочените по-горе лампички. Моля, Ви дайте съвет за проблема. Не е нормално, хладилник за ....много пари да умре 10 дена след гаранцията!?!
Отговор: Неработещ Liebherr CNESF 4003
Цитат:
Първоначално публикувано от
vladun
. Не е нормално, хладилник за ....много пари да умре 10 дена след гаранцията!?!
За ЛИБХЕР и някой други марки е нормално. Имаш пропуск на фреон и от там е заминал компресора.
Благодаря за отговора. От тази сутрин работи и то доста добре, като го намирам значително по-тих. Явно ще изтече фреона пак и ще трябва да купувам нов. Идеи?
Lg, BOSCH, SIMENS и други.
Тази вечер умря....отново. Компресора работи, но явно няма фреон. Либхер, ще ви плюя с повод и без такъв.
- - - - - - - - - -
Хора, за Бога не купувайте Либхер!!!
- - - - - - - - - -
Хора, за Бога не купувайте Либхер!!!
Стига се гневи,станалото-станало,ти да си жив и здрав.Виж някой техник да го вземе и надуе,ако може да се отстрани пропуска(при наличие на такъв де),ще ти сложи нов компресор,ако е сдал (настоявай за Embraco) и за 200-250 лв си канап.
Благодаря за съвета, ще видим каква ще я измисли майстора.:Drinks:
Има пропуск и то в изпарителя на хладилника. Трябва монтаж на нов изпарител външен.
За сега работи...незнам интервалите на включване. Благодаря за съветите!
Вземи го спри и извикай техник.
Работи, поне за сега. Малко звука от компресора при стартиране звучи метално, но после след секунда утихва. Ще го лангъркам до като умре и после ...Благодаря Ви, че се отзовахте. Но тази марка я рекламирах на мои познати и те всичките сега са в шах?!?
Аз вече от доста време не смея да препоръчам никаква стока на никого, особено на близки хора!
Качеството на всичко е толкова занижено, че дори две последователно произведени бройки имат голяма разлика както в параметрите, така и в качеството!
Успех с хладилника!
Благодаря на всички! И на първо място на Либхер. Днес, повиках сервизния специалист ...фирма Данфос. Останах приятно изненадат от професионализма на техния експерт. При изтекла гаранция, чакам нов хладилник. ЛИБХЕР, сега разбирам, че сте номер 1. Съжалявам за предните негативни постове. Писах на админите, но не искат да коригират постовете ми. Ще ми заменят хладилника. ЛИБХЕР ИЗВИНЯВАМ СЕ! Още веднъж, Вие сте номер едно. Не го казвам, защото ще ми бъде решен проблема, а за отношението към клиента. Благодаря, и всички мои съмнения, бях породени от Ваши врагове.
За колегите които искаха да знаят проблема...оказа, се че ще ми пратят нов.
Либхер, точни сте и се извинявам за негативните постове.
А какво беше дефектирало?
Коя е тази фирма Данфос? Данфос е фирма за хладилна и климатична техника Данфосс България - Danfoss
Не знам какво щеше да пишеш ако не ти бяха сменили хладилника.
Пиши какъв е бил проблема, аз залагам на пробит изпарител в хладилна част.