Никога не си купувайте BEKO
Уникални боклуци са тия BEKO, направени са някак да издържат гаранцията и после всичко се разпада!
Имаме пералня BEKO, по време на 3 годишнната й гаранция 2 пъти викахме майстор заради пробелми с софтуера, след като гаранцията изтече пералята започна да тече а софтуера буквално се побърка и не изпълнява програмите които са му зададени. В момента е на доизживяване с много проблеми.
Имаме и хладилник BEKO, още след покупката бръждеше странно викахме техници от технополис според тях всичко било нормално "новия" фреон така звучал, така си взучи все още. Изтече гаранцията от 2 години и днес гледам уплътнението отдолу се отлепило и виси... нямам думи на 2 и малко годишен хладилник. Предния ни хладилник до сменихме след 15 години без кой знае какви проблеми. Сменихме го по старост.
Така че това което мога да направя е да посъветвам всеки да избягва тази некадърна марка. И също така ако някоя марка си прави стоката на ишлеме в Турция в заводите на BEKO избягвайте и тях!!
Отговор: Никога не си купувайте BEKO
Така е те веригите кво ще правят ако продават вечни уреди.
Е, това е твоят опит с BEKO. Моят е доста по-различен. Юли 2008 си купих съдомиялна BEKO DFN 6837 за 579 лв от Технополис - Пловдив. До ден днешен си работи перфектно.
Съдомиялните BEKO са изпитани.. и аз имам такава, за хладилните и пералните - явно не струват.
аз съм просто момче и знам само едно хубаво и йовтинко нещо-СИРЕНЦЕТО В КАПАНА НА МИШКАТА...............ма кат съ замисля и то е скъпо.не искам да се сърди колегата,ма каквото платиш-това получаваш........що ли оназ измислена марка МИЕЛЕ е скъпа-не знам
Наистина хладилниците и пералните беко са до долу.
Въпрос на късмет, т.нар на бройка. Беко и има и производство за истинската Европа, по под друго име и там нещата естествено са различни.
Всеки знаес Миеле, но не всеки има възможност.
Поговорката на ингилизите и аз я знам. Но пред алтернативата да чакам да събера пари за мерцедес и да ходя пеша дотогава или да си взема форд и да си свиркам, избирам без да се замислям второто. И досега не съм имал проблеми с това.
Цитат:
Първоначално публикувано от
dimkaraganchev
Поговорката на ингилизите и аз я знам. Но пред алтернативата да чакам да събера пари за мерцедес и да ходя пеша дотогава или да си взема форд и да си свиркам, избирам без да се замислям второто. И досега не съм имал проблеми с това.
Ами има измислен за този случай лизинга(изплащане)
Аз пък като вземам техника от подобни турски марки гледам да е на промоция - 5г гаранция. Докато е гаранционна не я мисля - изтече ли гаранцията и се развали - направо смяна с друга с 5г. гаранция..... хем евтино, хем не си тровиш нервите.
Цитат:
VeleV.Klima
Ами има измислен за този случай лизинга(изплащане)
Да, много хора го ползват този начин. Аз обаче обичам да платя и да забравя.
Е и аз така обичах но по разумно е да плащаш не накуп има други плащания които не можеш разсрочиш.
Не всичко опира до цената. И аз взех фурна ТЕКА за 1400 пари и на 3-я месец изпушиха 3 от общо 10 (така казаха в ПанСервиз) платки. На БЕКО керамичните плотове и фурните стават за парите си. Имам много познати с такива и никой не знам да е имал проблем с тях.
Цитат:
Pat
Аз пък като вземам техника от подобни турски марки гледам да е на промоция - 5г гаранция. Докато е гаранционна не я мисля - изтече ли гаранцията и се развали - направо смяна с друга с 5г. гаранция..... хем евтино, хем не си тровиш нервите.
Ако ти се развали пералнята или хладилника в гаранция и ти ги бавят 30 дни(може по закон), ще изпищиш, повярвай ми :)
Ако ти се развали миелето. докато е в гаранция, ще изпищиш 2 пъти по-силно. Вервай ми.:))
Цитат:
avast3
Ако ти се развали пералнята или хладилника в гаранция и ти ги бавят 30 дни(може по закон), ще изпищиш, повярвай ми :)
Бойлера - Елдом - Варна, също го взех с 5г пълна гаранция. Нагревателя (оригиналния) не издържа повече от 2г. За 5г два пъти го сменяха, като аз се обаждам сутринта в 09:10 (9 часа отваря сервиза) и във 11:30 на същия ден имам отремонтиран бойлер! :) И това не веднъж а двата пъти докато е в гаранция...
Пералнята ми (макар и да няма нищо общо с БЕКО) докато беше в гаранция се повреди ключа за включването и. Оправиха го още на следващия ден в който се обадих. оттогава вече 20г не е "мръднала" :)
Хладилника ми за 20г му е сменяно само едно реле което залепна при един токов удар - смениха го още същия ден в който се обадих (не беше в гаранция вече). Та не знам за к'во пищене ми говориш :)
Всички ремонти са правени на място - не съм мъкнал нищо никъде.