Здравейте съфорумци.
Налага ми се да купя нов хладилник който да има и фризер и след известно проучване реших че искам следното.
Обема на хладилната част около 250-300 л, на фризерната 120-150 л.
За разположението на фризерната част нямам претенции но имам нужда от голям хладилник и ще купя такъв с ширина 70 см. За двукрилния гардероб жената не се нави затова ще гледам да е по-височък.
Братовчед ми е хладилен техник и ме посъветва да гледам основно за 2 неща: да има поне 5 г. гаранция и да не е с електронно управление.
Второто условие в комбинация със задължителния бял цвят стеснява доста избора и затова имам нужда от обоснован съвет.
Разни глупости като диспенсъри и touch screens не ми трябват, освен ако диспенсъра не става за бира.
Един куриозен случай... наскоро бях на гости у един приятел с хладилник Indesit на който му беше повредено електронното управление и човека понеже е жичкаджия докато му правят платката си беше вързал ръчен прекъсвач който прехвърляше охлаждането от фризерната в хладилната част и следеше температурата със стаен термометър, който местеше от фризера в хладилника и обратно. Както се казва неволята учи.
За мен е необяснимо защо по-големите хладилници преобладават в цвят инокс и все си харесвам точно такива. Е впечатлявам се и от отделения за свежа храна и системата за лед но ако вдига цената с 300-400 лв мерси.
Наясно съм също така, че ще трябва да се бръкна с 1000-1500 лв.
Между другото клоня към Whirlpool заради гаранцията, но и шума не е маловажен.
Моля помогнете с марка и модел, но и пишете защо точно този.
Мерси, благодаря, моля