Избор между 3 конкретни модела
Здравейте,
Както много други хора и аз съм пред дилемата какъв хладилник да избера. Изчетох много теми, но така и не намерих конкретни отговори на няколко въпроса. Спрял съм се на 3 хладилника /No Frost/, които отговарят на изискванията ми:
1. AEG S73400CTS1
2. GORENJE NRK 6191 TX
3. LG GBB 539PVHWB
В момента клоня към LG, заради гаранцията на инверторния компресор, която е 10 години. Gorenje от друга страна имат промоционална гаранция от 5г и уж е пълна, а не само на компресора (пише го в официалния сайт). AEG го смятам за вариант, единствено заради старата слава на марката. Ето, какво ме интересува:
1. LG правят ли добри хладилници и като цяло къде се намират спрямо Gorenje и AEG?
2. Инверторният компресор по-тих ли е от стандартния? По спецификации дадени в официалните сайтове, LG-то е с 1dB по-тих, което е важно за мен, тъй като ще се спи в същата стая. Разбрах, че не може да се вярва на данните от производителите, но все пак се надявам, че с този компресор има разлика.
3. Вярно ли е, че сервизът на Gorenje е под всякаква критика? Ако е така, няма много смисъл от промоционалната гаранция.
4. No Frost хладилниците по-шумни ли са, или са по-тихи от стандартните?
5. Каква е разликата между линеен инверторен компресор и обикновен инверторен?
6. Gorenje-то има малко повече екстри като Zero Zone и йонизатор. Съществени ли са за хладилници с No Forst система, или е по-скоро маркетингов трик?
7. Какво става с AEG? Струва ли си повечето пари, или и те са от многото марки, които са понижили качеството си и разичтат на стара слава?
8. Кой от трите модела да избера? :BigGrin
Благодаря предварително!
Отговор: Избор между 3 конкретни модела
Кел файда от желязо с 10г гаранция като при тази и още една корейска марка проблемите им са предимно в електрониката.
Какъв е ефекта от гаранцията на компресора когато електрониката се скапе и подмяната и струва колкото смяната с обикноен компресор.
Здравият разум предполага, че когато някой дава 10г. гаранция на компресор, той залага на надежден такъв, а не на скапана електроника. :)
Компресора може да е надежден но електрониката при нашето ел. захранване колко ли е надежна?
Имам пералня с инверторен мотор (AEG L 87480 FL). Вече повече от 4 години не е правила проблеми.
Добре дори и елелтрониката да издържи на изпитанията на ел.захранеането то тръбите на хладилната система едва ли биха издържали толкова време. Какво става тогава с гаранцията на компресора.
Хм, интересно, ти хладилниците през 5 години ли си ги сменяш?
Цитат:
Първоначално публикувано от
VeleV.Klima
Кел файда от желязо с 10г гаранция като при тази и още една корейска марка проблемите им са предимно в електрониката.
До сега хладилник LG с повредена електроника не съм имал. Единствено трансформатори съм сменял поради идване на 2 фази от енергото.
Глас и от мен за LG-то
Чакайте сега, 10-те години гаранция не е единствен фактор при избора, но не е лошо да я има. Аз искам да купя сносен хладилник на марка, която не е известна с един или друг сериозен недостатък. И да е тих. Има и 4-ти вариант: http://www.technopolis.bg/bg/Combo-f...-4003/p/664097, но трябва да съм убеден, че има смисъл да дам над 1000лв. Ако електрониката е по-сигурна и като цяло марката по-добра, ок - бих дал 200лв отгоре,но не и просто заради един надпис и предубеждения.
И от мен глас за ЛЖ, от една година го ползваме, тих е, доволни сме за сега.
За Либхер е писано много по други теми.
Така е, няма да е Либхер със сигурност. В крайна сметка се спрях на този Bosch, заради добрите отзиви, тихата работа и Low Frost системата. Благодаря на всички за отговорите!