Здравейте,
Както много други хора и аз съм пред дилемата какъв хладилник да избера. Изчетох много теми, но така и не намерих конкретни отговори на няколко въпроса. Спрял съм се на 3 хладилника /No Frost/, които отговарят на изискванията ми:
1. AEG S73400CTS1
2. GORENJE NRK 6191 TX
3. LG GBB 539PVHWB
В момента клоня към LG, заради гаранцията на инверторния компресор, която е 10 години. Gorenje от друга страна имат промоционална гаранция от 5г и уж е пълна, а не само на компресора (пише го в официалния сайт). AEG го смятам за вариант, единствено заради старата слава на марката. Ето, какво ме интересува:
1. LG правят ли добри хладилници и като цяло къде се намират спрямо Gorenje и AEG?
2. Инверторният компресор по-тих ли е от стандартния? По спецификации дадени в официалните сайтове, LG-то е с 1dB по-тих, което е важно за мен, тъй като ще се спи в същата стая. Разбрах, че не може да се вярва на данните от производителите, но все пак се надявам, че с този компресор има разлика.
3. Вярно ли е, че сервизът на Gorenje е под всякаква критика? Ако е така, няма много смисъл от промоционалната гаранция.
4. No Frost хладилниците по-шумни ли са, или са по-тихи от стандартните?
5. Каква е разликата между линеен инверторен компресор и обикновен инверторен?
6. Gorenje-то има малко повече екстри като Zero Zone и йонизатор. Съществени ли са за хладилници с No Forst система, или е по-скоро маркетингов трик?
7. Какво става с AEG? Струва ли си повечето пари, или и те са от многото марки, които са понижили качеството си и разичтат на стара слава?
8. Кой от трите модела да избера?
Благодаря предварително!