Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 22

Защо производителите на хладилници са луднали по китайските компресори ?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Aug 2013
    Мнения
    5
    #1

    Защо производителите на хладилници са луднали по китайските компресори ?

    Отивам си аз до техномаркета да търся хладилник. Питам продавач-консултантите за компресорите им и те ме гледат като индианци и ми отговарят че не знаят. Аз не съм и очаквал да има продавач-консултант който да е взел присърце тая техника и да знае дори и тези неща.

    Почнах да размествам, да клякам и да гледам разни глупости. И какво се оказа - почти всички хладилници до 700-750 лева независимо от марката, независимо бели или иноксови, независимо гъзарски на външен вид или лъскави, бяха с китайски компресори. Жалко че вече забравих моделите им, записани са ми на телефона, но ме мързи. Само разни hotpoint ariston, клоняха към 900+ и бяха малки по обем, скучно изглеждащи, с по-малко напудрени екстри и спецификации, отзад компресорите бяха Еmbraco. Та ето ви защо има толкова странни модели, уж незнайно защо скъпи.

    А иначе под 450-500 лева положението беше трагично - с абсолютно незнайни китайци. Повечето с един надпис "това е компресор и не се яде" и "220V 50Hz 100W" и нищо друго не уточнено. Или с китайски йероглифи. Масово са LST - нисък пусков момент, т.е. не могат да тръгнат когато фреона е под налягане. 2-3 пъти в рамките на 10 минути да спре тока/обикновенно когато правят профилактика/ и е до там. А обикновенно докато цъкне термото минават около 30 секунди. А през този блокиран период, консумираният ток е около 4А.

    Малките хладилници тежат под 20 килограма общо, ламарините са тънки, качеството цялостното е потресаващо. Компресора е незнаен.

    Прахосмукачките - 2100W отвън, 1800W по надпис на двигателя отвътре.

    Микровълновите - евтини - големи мощности на магнетрона, малки, некачествени, слаби и леки трафове, тънки ламарини. В резултат рафовете им прегряват и цъкват термозащитите през/след 5 минути.

    Скъпите - малки мощности от 700-750 вата, големи и много тежки трафове, гарантирано безпроблемно печене от над 5 минути. Като тежест нямат нищо общо с евтините. Но отново да се чуди човек що са толкова скъпи, като са слаби !!!

    Пасаторите и миксерите - 600 вата НЕО пасатор с моторче колкото плюнка. 35 вата реална замерана от мене консумация на турбо.

    Телевизорите - над 10 масови евтини марки са пренадписани Vestel и Beko.

    При мониторите от реномирани марки положението отвътре е подобно и не по-малко трагично.

    Аудиотехниката - пълен потрес. Слаби трафчета, евтини чипчета за крайни стъпала в рамките на няколко вата замостени, а иначе над 50 вата по спецификация.

    Уредбите - от големи на външен вид трафове и STK стъпала / с всичките минуси и тънки нецветущи подробности които ще спестя / сега нещата са слабо импулсно плюс клас D чипче със замостени канали.

    Лаптопите - дънни платки произведени от 5-6 производителя масово, които са тайванци и китайци, които произвеждат за 200 марки в цял свят дънни платки и които нямат нищо общо с производителите на лаптопите. При матриците - също. При всичките чарколяци - батерии и тъчпадове, клавиатури чак до най-дребните пластмасарии положението е подобно.

    5-6 масови производителя , а иначе 500 марки. Нужно ли е да ги изборявам кои са тези 5-6 ? Нужно ли е да казвам от моя опит колко драстична е разликата спрямо стари лаптопи ? С дънни платки и чаркове от подпроизводства на IBM ?

    Въпроса е , какво става с техниката ?

    Забелязва се масово преминава от евтино към по-евтино. Масово пренадписване и лъжене.

    А сега сравнение спрямо частта за хладилниците и основен въпрос -

    Gorenje K33/2 който е на около 22-23 години точно, отзад е с компресори Danfoss TL5F, Danfoss TL3F не помня кой беше за фризерната част и кой за хладилната. Трябваше от старата панелка да го пренасяме към къщата. Целият пожълтял, отзад в паяжини и в хлебарки, го размествахме и беше невъзможен за пранасяне. Толкова тежък хладилник досега не сме пранасяли, казаха комшиите от входа. С камиона го пренасяме в къщата. Позабърсваме го малко, от жълт вече стана по-бял. На места където беше цъвнало ръжда го накичихме с разни магнитчета. Уплътненията му не са в ред от 7-8 години. За хладилната част направо си зее от около няколко милиметра. От много време сме си казали да го сменил, ама айде - като се пренесем на къщата. Или когато изгори. Работи сумата време компресома на хладилната част, много малко почивка прави, трупа сметки за ток и пак не изгаря. От тогава мина 1 година откак го преносхме. Разлика в изстудяването няма, но уплътнението на хладилната част почти не държи грам. От въздуха се разтваря на няколко милиметра. И все още не се усеща разлика в изстудяването, но вече взе да работи на 1 час по 40-45 минути примерно. А във фризерното на минимума от термостата държи -22/-23 градуса.А посредата когато го държахме беше между -26 и -27.

    В нашият град /Свиленград/ уплътнения за този кютюк не се намират. И не знам къде ще се намерят.

    Затова се насочихме направо към нов, щото ако го чакаме да изгори, може и да ни надживее, отивам в техното и виждам пълен ужас. Под 1000 лева шанса да вземем нещо качествено е почти нищожен. Боклуци скрити зад лъскав външен вид и купища посредственост.

    Как смятате Вие, заслужава ли си да купуваме нов или да караме като цигани с 20 годишен хладилник при изцяло нова кухня ? Откъде могат да се намерят уплътнения за този ?

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Мнения
    1,563
    #2

    Отговор: Защо производителите на хладилници са луднали по китайските компресори ?

    На мен пък ми е горял Danfoss компресор на 3 години пък сегашния ми е китаец на 4 и работи по безшумно от него. Я си купувай една нова машина с добър енергиен клас, само от разликата в тока ще се изплати за 5-6 години.

  4. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #3

    Отговор: Защо производителите на хладилници са луднали по китайските компресори ?

    точно докато изгори

  5. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    6,509
    #4

    Отговор: Защо производителите на хладилници са луднали по китайските компресори ?

    На мен ми падна дърво от една буря на чисто новия ми фолксваген (преди 15 години) и застрахователя не ми изплати всички последващи ремонти. Както и да е. Винаги има изключения. Компресорите на хладилниците на Самсунг са си негови и по-мъдрите залагат на тази марка, при днешния срив в качеството на техниката. Или залагат на късмета

  6. Banned
    Тук е от
    Feb 2010
    Мнения
    2,430
    #5

    Отговор: Защо производителите на хладилници са луднали по китайските компресори ?

    А хладилниците Мраз какви компресори имаха...

  7. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Живее в
    Бургас
    Мнения
    1,271
    #6

    Отговор: Защо производителите на хладилници са луднали по китайските компресори ?

    Също и на Панасониците (поне на моя) ... и тежи 86кг, гледам се продава втора ръка за 800 пари
    Този пост е редактиран от dwrbudr; 06-05-16 в 23:18.

  8.  
     
  9. Moderator Аватара на avenger
    Тук е от
    Mar 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    759
    #7

    Отговор: Защо производителите на хладилници са луднали по китайските компресори ?

    Провери тук - http://nikelectric.com/index.php?manufacturers_id=20 .Друг вариант е да изработят уплътненията по поръчка.Виж в нета има фирми,които се занимават с това.

  10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Мнения
    1,778
    #8

    Отговор: Защо производителите на хладилници са луднали по китайските компресори ?

    Ами става така защото има инженерингови лоу кост отдели които цепят стотинката на две,особено когато става въпрос за износ за източна Европа.Скоро се върнах от командировка в Германия и за пореден път се изкефих как всичко е направено масивно и с мисъл да изкара години, струва пари които тук народа не може за си ги позволи или ги няма.

  11. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    43
    #9

    Отговор: Защо производителите на хладилници са луднали по китайските компресори ?

    На 2 халдилника Бош с цена доста над 1000 лв. видях монтираните компресори - Jiaxipera NS1114Y - 103 W . Не знам какво да мисля, но явно навсякъде вече ползват такива китайски компресори.

  12. Novice
    Тук е от
    Jul 2016
    Мнения
    4
    #10

    Отговор: Защо производителите на хладилници са луднали по китайските компресори ?

    Здравейте всички, защо смятате че в Китай няма хубави заводи и хубави неща?

    Може би вие знаете някой съвременен завод за хладилна техника в милата ни Родина, или завод за каквото и да било друго на световно ниво?
    За телевизори, перални и друга техника
    Защото такива заводи при нас НЯМА. А в съседна например Турция има толкова много модерни заводи.....

    Между другото, да ви спомена още един факт, просто ей-тъка, в Турция минималното месечно възнаграждение е 568 Щатски долара (по днешен курс).
    А при нас колко е? Гадничко ви стана май, а?

    Лесно е да плюем по китайското( и като цяло чуждото), но е редно първо да видим себе си: какво произвеждаме, какво ново създаваме па чак тогава да си мерим пи*ките с другите страни....
    И моля ви, само не започвайте с "при социализма имаше това-онова. Може да е имало, но сега нищо няма. Каквото било - било.

    Трябва първо да гледаме себе си, а чак след това другите. Как може да плюеш и да казваш "тези автомобили са боклуци", "тази пералня е лоша защото е Турска/Китайска/Албанкса".... Ами ти можеш ли да изработиш по хубаво, че си тръгнал да плюеш? Или май по те бива вечер в чалготеката или механата да лочиш ракия, да се хилиш и да се радваш за това колко си велик...
    Ето затова сме слаба нация, защото имаме такъв манталитет.....
    Лека вечер.

  13. Senior Member Аватара на ivan74
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Варна
    Мнения
    1,801
    #11

    Отговор: Защо производителите на хладилници са луднали по китайските компресори ?

    Ти с поста си , с какво допринесе нацията ни да стане по-силна?

    Sent from my MI 4LTE using Tapatalk

  14.  
     
  15. Novice
    Тук е от
    Jul 2016
    Мнения
    4
    #12

    Отговор: Защо производителите на хладилници са луднали по китайските компресори ?

    Цитат Първоначално публикувано от ivan74 Виж публикацията
    Ти с поста си , с какво допринесе нацията ни да стане по-силна?

    Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
    С това че някои хора които го прочетат може да се събудят и да си променят този начин на мислене (колкото и малка да е вероятността.)

  16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я
    Мнения
    6,166
    #13

    Отговор: Защо производителите на хладилници са луднали по китайските компресори ?

    Цитат Първоначално публикувано от Dimtrov Виж публикацията
    С това че някои хора които го прочетат може да се събудят и да си променят този начин на мислене (колкото и малка да е вероятността.)
    Ако имаше реален досег с турската или китайската научна мисъл нямаше да напишеш такива работи.

  17. Novice
    Тук е от
    Jul 2016
    Мнения
    4
    #14

    Отговор: Защо производителите на хладилници са луднали по китайските компресори ?

    Господин Василев, моля ви, прочетете постингът ми още един път. Никъде не съм написал че турците/китайците имат велика "научна мисъл" (каквото и да означава последното).
    Но да оставим това настрана, и да приемем че ние, българите, имаме велики постижения в сферата на техниката (в което аз самия нямам ни най-малко съмнение).
    И какво от това, като нищо не произвеждаме? България е разграбен двор без никакви производствени мощности. Без никаква възможност за каквато и да е конкурентоспособност пред останалия свят Докато сме на този хал нямаме право да се оплакваме че вносният ни хладилник е боклук, а само можем да преглътнем егото си на път към най-близкият хипермаркет за друг вносен боклук.

  18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я
    Мнения
    6,166
    #15

    Отговор: Защо производителите на хладилници са луднали по китайските компресори ?

    Това,че не произвеждаме битова техника не е болка за умиране. По-добре нищо да не произвеждаме, отколкото да произвеждаме боклуци и така да ни се носи лоша слава сред другите народи.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 4
    Последно: 09-09-13, 23:54
  2. Хладилници,... хладилници - 2010г!
    От ph във форум Хладилна техника
    Отговори: 95
    Последно: 23-04-12, 08:53
  3. Хладилници,... хладилници до 2008 г.
    От Bobsun5 във форум Хладилна техника
    Отговори: 511
    Последно: 31-12-08, 01:16
  4. Китайските Интернет потребители са 162 млн.
    От dragozow във форум Коментирай новина
    Отговори: 4
    Последно: 23-07-07, 18:18
  5. относно производителите на видео карти
    От metancho във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 1
    Последно: 07-11-06, 12:39

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе