Вижте резултатите от анкетата: Смятате ли да се възползвате от влизането ни в ЕС и още тази година да си направите екскурзия или по

Гласували
106. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Екскурзия до конкретна страна

19 17.92%
  • Екскурзия с обиколка на няколко страни

12 11.32%
  • Почивка

7 6.60%
  • С кола

17 16.04%
  • С автобус

7 6.60%
  • Със самолет

8 7.55%
  • За 1 уикенд

14 13.21%
  • Поне 1 седмица

10 9.43%
  • Не смятам да ходя в ЕС

12 11.32%
Страница 3 от 3 ПърваПърва 123
Резултати от 31 до 41 от общо 41

На екскурзия / почивка в ЕС

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Re: На екскурзия / почивка в ЕС

Все повече си харесвам Родос за 7 дневна почивка, изглежда интересно място. От Пирея се пътува около 12-15 часа с този ферибот http://www.gtp.gr/univerphotoalbum.a...ip&imgid=18118, а на острова освен много хотели, има и голямо предлагане на хотелски апартаменти и студия, каквото при нас няма. Относно цените - ами миналото лято в къмпинг Юг, до Китен - за порутено бунгало-апартамент с изгнили и изкривени дъски, с миши дупки и с липсващи плочки в банята - плащах колкото тук ще платя за нещо несравнимо по-прилично и добре изглеждащо
    http://www.rodos.com/apts-rh.htm

Хайде, стига само аз съм писал по темата, включете се и вие малко! Планове, идеи, маршрути, опит....

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Аз пък ще изкарам една незабравима седмица с мъжа ми. Най-вероятно край морето. А иначе Добрич е наводнен от румънци, които идват да си търсят сирене и кашкавал, тук започнах да се чувствам повече като в Констанца отколкото като в български град. Вече пуснаха автобусна линия Добрич - Констанца и може да мръдна до там утре или вдругиден. Относно Кипър.. там имам леля, която ме кани за лятото да изкарам при тях в Лимасол. Имат туристическа агенция, така че ще мога да си уредя най-оптималния вариант за пътуване, билети, разходи, а пък мъжът и е тамошен, говори много забавно български и са страхотно семейство. А и ще се нащуреем с братовчедката. Мисля да се възползвам. Навремето брат ми щеше да ходи, но докато чакаше за виза го викнаха в казармата и така и не успя да отиде. Помня го онова време.. каква мъка беше, що чакане и ходене по мъките. Сега поне такъв проблем няма да има.
    Гледах цените на билетите до Ларнака - с Хемус Еър излиза към 350 лв в двете посоки барабар с летищни такси и тн.
    http://www.posoka.com/samoletni_bile...tid_1085.phtml
    Дори и до тях да опра, ме устройва, тъй като парите, които ще спестя от хотел, ще са ми за джобни, така че мога да си позволя да се поотпусна за месец-два. За тези, които си падат по по-спокойния, познавателен туризъм, мога да препоръчам Антверпен в Белгия. Има какво да се види откъм архитектура и цялостен облик на града. На мен лично ми хареса повече от Брюксел.

4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

MrMyr,
    В сайта цените им са доста занижени, на билетите, може би за дръпване на вниманието.
    След като писах мейл във flybg, където има сащо такива ниски цени - отговориха, че - най евтините двупосочни и то с Хемус Еър са от порядъка на 235 евро с легищните такси. За 230 евро ми каза друга агенция...

5. Member
    Тук е от
    Jun 2005

fante, fante.. човек със сламка да те пие тебе

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от MrMyr
    fante, fante.. човек със сламка да те пие тебе
    Време е да го научиш и на гръцки, или цялото е "фанта епи каламаки"

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Цитат Първоначално публикувано от roumen68
    Време е да го научиш и на гръцки, или цялото е "фанта епи каламаки"
    "да", "да" ;-)))

10. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Усещам как "мъжа на MrMyr" продължава да се прави на "ноо яко-страшен мангал" и в най-скоро време ще си отнесе яко-страшно "мънене".

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Някой ходил ли е в Крит, или да знае нещо повече за острова (освен че единствени в Гърция си варят гроздова ракия - "раки" )?
    Харесва ми идеята там да отида по ред причини: най-южният и най-голям гръцки остров - до Египет едва ли са повече от 300-400 км, има съчетание на море с високи планини - над 2000 м, много зеленина, критяните са прословути със своята гостоприемност, цените там са доста приемливи, има археологически забележителности - Крит се смята за люлката на Европейската цивилизация. Там е и най-големият каньон в Европа - "Samaria gorge" - започващ от 1250 м височина и свършващ на морският бряг (Либийско море) след 16 км ходене по камъни и прецапване на рекички. На места каньона е тесен колкото за eдна пътека, с отвесни високи скали от двете страни. Почти било задължително минаването му от туристите - нещо като Рим и Папата. http://www.agiaroumeli.com/samaria.htm
    От тук до Пирея имам към 1300 км за 2 дни с колата, оттам с ферибот 9 часа през нощта и на сутринта - в Крит.
    Ако някой е ходил натам, на други гръцки острови или пътувал с ферибот от Пирея - да даде малко съвети, идеи, препоръки.

12. Тук е от
    Feb 2003

Здрасти roumen68
    Не са единствените, които си варят гроздова ракия.
    Местата на които си заслужава да отидеш, освен "Farangi Samirias" са:
    -Ханиа (стария град, закрития пазар, старото пристанище). Невероятна магия.
    -Ираклио (Кносос, старото пристанище с крепостта, фонтана с лъвовете и задължително аквариума в бившата американска военна база)
    -Ретимно
    -Аг. Николаос
    -Ваи (финиковата гора)
    -Иерапетра (най южната точка на Европа)
    Задължително трябва да опиташ местната кухня.
    Хубаво е да пътуваш с ферибота на Minoan Lines - по нови са и са по луксозни (при същата цена)
    Лятото има самолет Александруполи - Ситиа, който е доста изгоден, защото се дотира от държавата.
    Поздрави и приятно изкарване.

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2006

Благодаря ти cerber!
    Ще мина на "лични", за да не разводняваме темата, тъй като имам още въпроси за Крит.

14.  

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 3 ПърваПърва 123

Подобни теми

1. Почивка в кв. Видима
    От kris11 във форум Хоби и свободно време
    Отговори: 2
    Последно: 04-01-11, 20:04
  2. новина за конкурс с награда готина екскурзия
    От gp20 във форум Коментирай новина
    Отговори: 0
    Последно: 09-11-10, 10:58
  3. На почивка в Трявна
    От Mr.TECHNO във форум Хоби и свободно време
    Отговори: 21
    Последно: 08-12-09, 22:31
  4. На почивка с куче
    От Usera във форум Хоби и свободно време
    Отговори: 1
    Последно: 11-10-09, 00:23
  5. Ето и моята почивка
    От Mr.TECHNO във форум Хоби и свободно време
    Отговори: 1
    Последно: 29-05-08, 00:13

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе