Миналата седмица си взех два свободни дни, слях ги с уикенда и реших да отида с караваната до Вършец. Минавайки от там преди време бях забелзал малка река и хубави поляни. За почиващият с каравана водата е най-големият проблем, затова исках да съм близо до река.
Но запасите ми от 10 бутилки х 10 литра минерална вода ми стигнаха за двата дни там - и за къпане, и за домакински нужди и не се наложи да взимам вода от реката.

Харесах си една чудесна полянка на около 10-тина км от Вършец и установих бивака почти на брега на реката. Точно на това място имаше бент на реката и се чуваше приятното ромолене на водата.
Водата беше бистра, виждаха се доста рибки. От рибари, които минаваха наблизо разбрах, че рибата е мряна.

Времето беше чудно хубаво - слънчево и тихо. През деня така силно препичаше, че търсех сянката на чадъра пред караваната.
За сетен път се радвах, че си купих хубав генератор - икономичен, лек, мощен и сравнително безшумен. За около 10 часа ми гореше около 4-5 литра бензин. При това ползвах микровълнова фурна, тостер, постоянно зареждане на двата акумулатора в караваната х 75Ah всеки, лаптоп, тонколони със събуфер, осветлението в караваната, два преносими хладилника отвън, както и хладилника в караваната.

А през нощта се получи чудесен лампион от чадъра! Под него закачих една енергоспестяваща крушка с консумация само 20W, но светеща за 100W. Беше много красиво и необичайно. Силна светлина в един кръг под цветният "лампион", а наоколо - непрогледна тъмнина и тишина, само шума от падащата вода. А такива ярки и толкова много звезди не бях виждал много отдавна.

Въпреки че времето беше топло до късно през нощта, на зазоряване хвана сериозен студ. За първи път ми се отдаде възможност да изпитам газовото отпление на караваната и останах доволен - бързо стопля. На автоматичен режим вентилатора изкарва горещ въздух от въздуховодите на 4 места из караваната, както и в банята според избраната степен на топлото. Подобно като при климатиците. И никакъв мирис на газ вътре.
А като се събудиш на сутринта - се наслаждаваш на гледката, откриваща се на прозорците от подвижният ти дом.
Останах много доволен - и от времето, и от мястото, от тишината, природата, спокойстивето, невеорятно лекият за дишане чист въздух.

Новини
 Новини Форум
 Форум Актуално
 Актуално сървър
 сървър

Отговор с цитат
  Отговор с цитат Първоначално публикувано от georgyg
 Първоначално публикувано от georgyg   ).
 ).