Хотелът се намира на няколко километра от Созопол, на самия бряг на морето, на Царския плаж. All Inclusive, разумни цени.

www.blueorangebg.com




Отзивите са от посещение в началото на юни 2012:

Аниматорите забавляват и германчета и българчета. Проблемът е, че общото ниво на анимацията е много ниско сравнено с 5-звезден турски хотел, на който повечето сме свикнали.
Анимация има само за деца до 7г макс. За по-големи - не се надявай на забавления.
Анимацията за възрастни също е дублирана и на български /само 1 водещ е/, но отново е скучна - бинго, песни от филми /немалко от непознати немски сериали/, скучни скечове.

Храната - прилична, без особено разнообразие, но с добро качество. Никога няма недостиг. Основен проблем - като на всеки друг all inclusive - тъй като се готви за много народ не се използват Абсолютно никакви подправки. Резултатът... безвкусна манджа, която ако ти сервират в ресторант би предизвикала оплакване. Пак държа да подчертая - това е мое мнение за всякакви all inclusive манджи, които съм ял досега. Конкретно в Blue Orange, нивото беше повече от добро в сравнение с други, но пак със стандартните забележки.
Плодове - добре беше - банани, череши, кайсии, веднъж праскови.
Салати - може би най-добрите all inclusive салати, на които съм попадал досега. Свежи, пресни, скоро нарязани, от вкусни зеленчуци. Липсваха стандарните майонеза в бъркоч с остатъците от вчерашната манджа. Домати, краставици, чушки, зеле, цвекло, люти чушлета, доста прилично сирене и кашкавал.
Сладолед на корем - фризер на самообслужване - всеки бърка сам и си прави мелби.
Двете тематични вечери - на супер ниво. От немалкото ми посещения на други all inclusive хотели мога да кажа, че това бяха двете най-добри и вкусни вечери. За пръв път при подобен тип изхранване виждам скариди, калмари, сьомга, миди и какви ли не още вкусотии накуп. На Българската тематична вечер имаше даже малко подправки в манджите, което моментално вдигна качеството им. За съжаление нямаше шкембе чорба, аз не държа на нея, ям често, но за чужденци, когато се прави тематична вечер не трябва да се спестяват подобни, относително локални деликатеси.

Ресторантът има достатъно маси като се вземе предвид и втория етаж. Добре климатизиран.

Алкохол - стандартен за all inclusive. Вино - най-лошото което съм близвал някога. Бирата - студена, добре газирана и характерно блудкава... - Пиринско.
Има страхотни коктейли на промо цени 3.9лв. Задъжително опитайте Блъди Матадор.

Безалкохолни - средна ръка имитации на кола, фанта, спрайт. Добър тоник. Прилични разтворими сокове от постмикс - 2 вида. Минерална и газирана вода.
Фреш срещу заплащане - скъп - 5лв. Вкусен е и голям.

Стаите - екстра, широки, чисти, добра поддръжка. Хубави големи и сенчести балкони. Индивидуален климатик, малък ТВ, но нов. Барът в стаята не е зареден с напитки.

Магазинчето - основни неща - шампоан, плажно масло, чипс. Хубав магазин с пресни плодове, дребни лакомства и най-вече тютюневи изделия - в съседния хотел - Созополи.

Басейн - приятен, чист и студен. Студеното е в следствие времето, през което бях - 2-9.6. Все пак, и двата съседни басейна - на Созополи и на Лагуна Бийч са по-хубави.

Плажът - любим от 30 години. Аз предпочитам частта към Градина, където по-бързо става дълбоко и има по-приятни вълни, но това е въпрос на вкус.
Първите 2 дни - огромен проблем. Водата стана мътно кафява от лайна навсякъде около плажа на хотела в резултат от изливащия се мръсен канал / река, находящ се на 300 метра в посока Санта Марина, точно след Лагуна Бийч. В последствие, докараха багер и направиха сериозен насип. Проблемът се реши. Докога... не знам.
Чадърите и шезлонгите на плажа са безплатни - шалте за тях - 2лв на ден.

Кърпа за плажа - 2лв на ден от рецепцията.

Телевизори за европейското - 2 в лобито, един в бара и по стаите.

Барове:
- основен на басейна, приятен с хубави коктейли и голям избор от напитки с допълнително заплащане. Приятни стъклени чаши за бира, за разлика от немалко хотели, които разчитат само на пластмасови.
- Лоби бар при телевизора - работи по време на мачовете. Само all inclusive питиета.
- На плажа - много красив, много сенчест и проветлив, платен. Бира наливна - 3.5лв, коктейл - 8лв. Няма храна.
- Допълнително - пред Златна Рибка - на 300 метра по плажа още 2 заведения - един бар с удобни меки топки и люлки и друг, който предлага хапване - цаца, картофки, скара.

Спа център и вътрешен басейн - не съм ползвал. Спа процедурите ми се сториха доста ограничени и на високи цени.

Влакче до Каваци - вече работи, но тръгва от Санта Марина. Такси до Созопол - 10лв.

Персонал - много любезен, усмихнат и добронамерен. Класа над турския, може би се дължи на по-малките размери и населеност на хотела. Почистващите лелки не се ориентират добре. На два пъти им оставях левчета, метнати на леглото като благодарност за доброто почистване и правенето на цветенца от метнатите ми по него дрехи, ама не ги взимаха, а ми ги прибираха на бюрото. На персонала в бара също не е много лесно да оставиш някакви стотинки бакшиш - държат да връщат всичко.

Територия на хотела - малка. Детски кът - малък. Плаж - голям

Контингент - германци с малформации, германци без малформации с малки деца - културни хора, тихи, възпитани, без просташки навик да мятат кърпи по шезлонги. Добра all inclusive култура - хапват на вечеря, освобождават масите за следващи гости и пийват питие и се забавляват в бара през вечерта.
Българи - немалък процент, говорещи на диалект, заемащи маса за вечеря в 19 и оставащи там до след вечеря. Дразнеща картинка, наблюдавана само там, където има струпване на българи. По време на престоя ми за щастие бяха малцинство и битовия алкохолизъм не намери особено ярки проявления. С две думи, търпимо, защото бяха малко.
Руснаци - само в съседния Созополи. Все още беше празно и не създаваха проблеми за доброто изкарване на почивката.


Общи впечатления - чудесен малък хотел, надминаващ първоначалните ми очаквания. Чист, хубав плаж, евтини коктейли, приемлива до отлична храна и най-вече - прекрасно и мило обслужване.
Минуси... малък е просто, няма как да има забавленията на един хотел с 3000 гости и територия км на км. Бирата и виното могат да бъдат по-вкусни.
За лайната, изливащи се на плажа споменах - надявам се решението с преграждането на отходната река да е по-трайно, макар че не схващам къде ще отидат изпражненията по този начин... Това не е конкретен проблем на Blue Orange, a общ и на хотелите Созополи, Лагуна Бийч и Санта Марина.
От лявата страна на Blue Orange е почти завършен строежът на нов комплекс, който е доста голям. Като цяло - няма проблем - плажът е огромен и място има за още много.