Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 28

Актуални впечатления от балнеохотел Аура Велинград?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #1

    Актуални впечатления от балнеохотел Аура Велинград?

    Допадна ми оферта за Коледните празници на този хотел.
    Изпратих запитване до визит.бг, страницата на Съни Турс, но тези пичове от година на година стават все по-зле. Не отговориха на въпросите за разлика м/у стандартен и голям апартамент, не отговориха и на въпроса за работещи басейни. Шляпнаха ми ценова оферта и с това решиха, че са си свършили работата, присъща на туристическа агенция
    Та явно сам трябва да набирам информация и мнения, а по-достоверно би било ако някой сподели, а не питам директно в хотела, където ще ме убедят, че всичко е от хубаво, по-хубаво...
    Та на въпроса:

    Доколкото виждам по снимки, има малък вътрешен басейн и като че ли, външният се покрива с конструкция през зимата и също е наличен за ползване през зимните месеци?
    Това е сайта на хотела - ЗА ХОТЕЛА - на снимките интересния басейн с бялата мечка като че ли е открития, който се полупокрива през зимата. Дали наистина е така?
    Въпросът ми е - има ли някой пресни спомени от миналата зима кои басейни са работели и каква е била водата в тях?
    вътрешен, покрит външен, има ли изцяло открит външен работещ?
    Някакви други, общи мнения от хотела?

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Мнения
    1,781
    #2

    Отговор: Актуални впечатления от балнеохотел Аура Велинград?

    Зимата съм ходил в Бор-приятна обстановка,неособено голям вътрешен басейн,безплатна релакс зона/джакузи,сауна,парна баня/.Храна-добра,закуска шведска.Намира се в центъра.Хотел Камена-соц,но се поддържа чисто и скоро правиха ремонт.Намира се над Клептуза.Вътрешен басейн-не особено голям/даже малък/,НО се подменя водата всяка нощ което е много важно.Храна-добра,закуска със сервиране.СПАпроцедурите и сауната се заплащат.

  4. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #3

    Отговор: Актуални впечатления от балнеохотел Аура Велинград?

    Иска ми се да има открит (или полузакрит) работещ басейн през зимата, не само вътрешен. Миналата Коледа ходихме на Интерхотел Сандански и беше голям кеф във външните басейни. Вътрешните е спарено и неособено приятно за плицикане.

  5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Мнения
    1,781
    #4

    Отговор: Актуални впечатления от балнеохотел Аура Велинград?

    За този хотел ..::Хотел Велина::.. съм чувал добри отзиви/нямам лични впечатления/,пише че външния басейн работи целогодишно,но трябва да ги питаш изрично.

  6. 666
    666 е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2003
    Мнения
    161
    #5

    Отговор: Актуални впечатления от балнеохотел Аура Велинград?

    А всъщност каква е офертата?

  7. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #6

    Отговор: Актуални впечатления от балнеохотел Аура Велинград?

    Цитат Първоначално публикувано от 666 Виж публикацията
    А всъщност каква е офертата?
    http://www.visit.bg/oferti/index.php?oferta=18870

  8.  
     
  9. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,302
    #7

    Отговор: Актуални впечатления от балнеохотел Аура Велинград?

    Голям късмет имаш :rolleyes: ...

    Миналата събота/неделя бях там и миналата година декември месец. Има 4 басейна.Един вътрешен-не знам дали го има в галерията от снимки.Не е много голям, да не кажа че е някакъв среден размер-10 метра дължина и около 7 метра широк.Външният басейн е приличен по размер.От голямият външен басей има обособена с преграда джакузи част- две легла с хидро масаж и балончета въздух, тренажор който колкот по силно въртиш толкова повече и по силни водни струи те "обливат"(под водата разбира се), има нещо като душове(2 броя) с по 5-6 водни струи които те блъскат когато застанеш под душа и те разстриват -полезно особено за схванат врат, гръб и т.н.Във джакузи частта има едно като малък водопад-човка под която има стилизиране мечка(може би бяла) от тази човка се излива вода в обособената джакузи част около 70 градуса.Ако си наблизо може да те ощави ...

    В голямият басейн водата е около 25-27 градуса и е хладка, но така и трябва да е, тъй като там се плува и при плуването тялото се загрява-прекалената топлина ще е вредна и може да доведе до сърдечен арест/удар.От обособената като джакузи част на голямият басейн водата преминава в самият голям басейн.
    Впечатленията ми от зимата са декември месец са, че в голямият басейн водата е много хлорирана и само като влезнеш в помещението(зимата басейна се загражда с нещо като дограма, лятото стените/дограмата се махат и остава само покрива) започва да ти люти на очите и аз влязох да плувам, но само при една дължина и обратно излезнах и влязох под душа да отмия хлора и отидох навън под голото небе във вторият басейн, който може да се каже, че е детски-малко по-малък е от вътрешният басейн(който е в сградата на самият хотел) и в този условно казано детски басейн водата я поддържат постоянно топла 30-34 градуса-в този басейн съм бил когато навън е било 6 градуса.Потапяш се целия, само главата е отгоре и когато ти стане топло излизаш и сядаш на "парапета" на басейна да се охладиш и след това отново вътре.До басейна и над главата ти има борови дървета...Дълбочината е детска-60см до 120/130см.
    Четвъртият басейн всъщност е джакузи, но там има около 8 дюзи който са в стената вградени на височината на бъбреци/кръст, след като си седнал на нещо като направена като пейка стена на джакузито която опасва отвътре цялото джакузи.Водата също е топла.

    В двата басейна-детски и джакузи топлата вода се излива от някаква ПВЦ тръба която е точно между двата басейна и е с температура 70 градуса.
    Водата на басейните се подменя всяка нощ.Голямият външен басейн както си писал има някакви мечки и имитации на ледове, една част от леда е нещо като плексиглас, не е стъкло.Няма данни някой да се е наранил на тях.

    В детският басейн се събират спокойно 12-16 човека, след това ще е пренаселено.Може но няма да има лично пространство.Джакузито с офоремни "пейки" за сядане според мен е за до 8 човека, макар че може и до 14 човека да се съберат.

    Басейните работят до 20'00 часа.Сутрин мисля са от 8'00 часа.

    Храната е що-годе прилична, обслужването от персонала на ресторанта 4 с два минуса(4 на релси)- декември ги чаках много 10-15 минути да ми вземат поръчката, а след това след като ми сервираха се правиха на луди 40-50 минути и трябваше да си потърся сам рестото от сервитьора.Рестото беше близо 8 лева.Не му оставих никакво ресто на сервитьора, тъй като ме подразни с бавното си обслужване и опита да се/ме направи на луд .Персонала им не са професионалисти, а на принципа- квартални момчета и момичета.То в целия Велинград и Хисар и Банско е така за съжаление с няколко малки изключения.Не знаят нито как да се обръщат, нито къде точно да стоят, нито как да се отнасят така с клиентите, че те сами да искат да им оставаят пари защото са доволни.

    Обслужването на рецепцията на хотела е добро поне последният път-усмивка и ведро отношение, поздрави и довиждане, надяваме се да ви е било приятно да се върнете отново...

    Базата на хотела не е нещо особено -то си личи че е обновен балнеосанаториум от комунистическо, но за тези пари толкова.Не като "Акватоник", "Гранд хотел Велинград" или "Свети Спас" , но това все пак са най-добрите хотели във Велинград, а този изобщо няма такива претенции.
    Извън сезона за това което предлага е с най-балансирана цена, в сезона цените му са почти като на другите хотели и тогава бих предпочел други хотели.
    Ключалките им не са смазвани от памтивека с спрей -масло и тъй като ключовете са все влажни когато се връщаш от басейните и патроните са започнали страшно да заяждат.

    Понякога топлата вода от душовете в стаите и най-вече вечер е на тласъци.Не знам поради каква причина.

    Ако сте настроени с очаквания за добро или малко около добро(ако сте с по-високи претенции) ще останете доволни, ако сте за много добро или отлично/превъзходно обслужване и състояние на базата ще се разочаровате.Имат собствен паркинг отзад.Мисля е прилично голям, макар и и при пълен хотел няма да има място за всички, но пред хотела има уличка която е вътрешна и няма движение и може да се паркира.Хотела е на центъра и наблизо има кръмички и ресторанти.


    В този хотел ще ходя отново, но извън сезона за промяна само на обстановката, релакс и забравяне на всички проблеми-мои и чужди...

    Плащането е само в брой-изрично попитах дали може да се плаща с банкови карти.Не можбело, не поддържали такова плащане.


    П.П. Ако ходите-копчето на асансьора "0" води до попуподземнот ниво на което са СПА процедури, сауна и вътрешния басейн.Копчето "1" за първи етаж е партера и води до рецепцията и коридора за външния басейн.Във външният голям басейн се влиза направо от коридора(има врата за навън, има съблекални и душ).Халатите са бели по 2 лв на ден за ползване на 1 бр.Половината от почиващите са със собствени халати и кърпи.Джапанки/чехли не знам да дават под наем.Ако искате цяла спалня, а не две снадени(сложени едно до друго легла) трябва да кажете, че точно такова легло-цяла спалня искате, което е с един матрак, а не са две съединени едно до друго легла.Всички басейни джакузита работят целогодишно-водата в джакузито и детският е топла до гореща, в големият е топла до гореща около човката-водопад откъдето пада гореща 65-70 градусова вода.Детският и джакузито са открити под небето цяла година-дишаш свеж студен въздух...
    За апартаментите не мога да кажа нищо не съм ги ползвал.Офертата за 3 дни е прилична(сега я видях)-цената е "приятна" за 3 нощувки.Този хотел обаче не е "интерхотел Сандански" , защото е само 3 звезди.
    Този пост е редактиран от justify; 28-09-13 в 13:23.

  10. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #8

    Отговор: Актуални впечатления от балнеохотел Аура Велинград?

    Да, цената е прилична - за двама+дете ми дадоха оферта от 530лв за 4 дни по Коледа в апартамент - около 120лв на ден за апартамент е поносимо.
    За мен важното е да има хубави и разнообразни басейни, в това число външен, по думите ти разбирам, че е така.
    Всъщност изброих от описаното от теб:
    - 1 вътрешен
    - един голям външен полупокрит (макар, че 25 градуса при температури около нулата... няма как да се ползва, надявам се да е по-топло)
    - един външен малък открит
    - джакузи открито
    Нали така, не съм объркал? Това ми допада, в изброените от теб по-лъскави хотели май няма толкова водни възможности?

  11. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,302
    #9

    Отговор: Актуални впечатления от балнеохотел Аура Велинград?

    Сигурно е по-топла водата във всички басейни, аз не "меря" съвсем точно температурата на водата.На джакузито и детският басейн е между топла и гореща и периодично пускат от тръбата гореща 70 градусова вода.Големият басей е за плуване и там няма какео да го кометирам, но е там някъде 27-29 градуса.

    За джакузито и детският басейн, след като жената и е добре значи водата е между топла и гореща.Откъм температура на водата в джакузито и детския басейн няма да "страдате" сигурно ще е над 33 градуса около 34-38, след като зимата при 6 градуса на въздуха се чувствам сгорещен и излизам за 2-5 минути извън басейна да се охладя.
    Сигурно е гореща и около човката-водопад в заграденото в голямия басейн джакузи-спа зона, но много близко до това водападче не съм ходил да не ми се разтопят банските .Ползвам само легла, душове с ударна вода и "хоп" в детския или джакузито.Вътрешния басейн(в хотела) не съм го ползвал нито зимата нито лятото.Предпочитам над мен да има само голо небе ...

    Вярно е в другите спа, ала-бала няма толкова басейни и басейнчета и отгоре на всичко не на всички водата им е топла или гореша, а на някои е хладко-топла, а този хотел според мен е между малък и среден или малко под среден хотел по места за настаняване(легла и стаи) и има място за всички.4 броя са с джакузито и всички са отделни.Отделно е обособената спа-джакузи зона във външния голям басейн.
    То аз поради многото басейни си "го тача" този хотел.
    Този пост е редактиран от justify; 28-09-13 в 16:07.

  12. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #10

    Отговор: Актуални впечатления от балнеохотел Аура Велинград?

    Дамм, супер. Много съм ти благодарен за информацията.
    Бях в голяма чуденка дали да се отдадем на пълен релакс сред тоталитарната разруха на Свети Врач и жестокото му външно джакузи с изглед, но Аура определено ми изглежда по-приятния вариант за тази Коледа.

  13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Мнения
    1,781
    #11

    Отговор: Актуални впечатления от балнеохотел Аура Велинград?

    Като се върнеш да не забравиш да пишеш че нещо тоя хотел ми хвана окото.

  14.  
     
  15. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #12

    Отговор: Актуални впечатления от балнеохотел Аура Велинград?

    Да, непременно ще пиша.

  16. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,302
    #13

    Отговор: Актуални впечатления от балнеохотел Аура Велинград?

    Дано останеш доволен, че после да не съм аз виновен :rolleyes: ...

    И в басейните -джакузи и детски има изглед на половината Велинград, само да не сте много народ в тези басейни.В голямият външен басейн има изглед към задната и най-вече страничната част на Велинград

    Аз по принцип обичам да няма много калабалък и предпочитам спокойствието за да си почина, което принципно изключва Коледа и Нова година, тъй като тогава хотелите са пълни и децата врещят ...


    П.П. Към този хотел ме насочиха мои познати лекари, които редовно са там семейно с двете си деца.Те не са единствените лекари които ходят там имат и други колеги които разпускат там.
    Този пост е редактиран от justify; 28-09-13 в 19:53.

  17. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София
    Мнения
    9,247
    #14

    Отговор: Актуални впечатления от балнеохотел Аура Велинград?

    Абе на Коледа калабалък няма обикновено. Всички се ръгат на НГ, затова ние отдавна ходим на Коледа, а НГ - вкъщи.

    ПС - като се замислям, стаите много ли са малки? Детето вече е голямо - 12 години и затова гледам само апартаменти, но знам ли, мога да питам дали настаняват 3-ма с голямо дете в стая.

  18. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    547
    #15

    Отговор: Актуални впечатления от балнеохотел Аура Велинград?

    Гледам и Светия Спас ги споменавате...ма недей да съжаляваш защото и на него звездите са му много.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Актуални новини от съда
    От Wise във форум Логически задачи
    Отговори: 10
    Последно: 08-03-11, 08:04
  2. Актуални дънни платки и процесори за тях от среден и висок клас?
    От Popkaro във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 7
    Последно: 23-11-09, 20:48
  3. Отговори: 2
    Последно: 16-10-08, 15:36
  4. Актуални модели
    От deian във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 29
    Последно: 20-12-07, 15:13

Тагове за тази тема


SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе