Резултати от 1 до 7 от общо 7

Китайски усилвател

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Мнения
    191
    #1

    Китайски усилвател

    Преди няколко месеца закупих аудио усилвател Dongmu av2216 от магазин за техника в Варна.Намира се на ъгъла на ул."Стара планина" и ул."Ангел Кънчев".Един такъв- с добър дизайн,посредата добър графичен дисплей... Изпробваха го - работи, купих си и колони от тях.
    Прибирам се в къщи ,опъвам кабелите , свързвам го към компа и си пускам едно парче.За парите си - 120лв свири достатъчно силно.Да обаче нещо звука ми се видя нещо не както трябва...Давам баланса на Winampa наляво-надясно - ефект няма.Изкарвам единият чинч отзаде -за левият канал ,обаче продължават да свирят и двете тонколони ?!?
    На другият ден отивам в магазина с гаранционната карта.Обяснявам на продавача че усивателят свири моно.Ама нали го пробвахме казва той,работи си, а пък и никъде не пише че е стерео.И наистина отпреде си пише wolume , high ,bass но стерео - не.Отзаде само китайска маймуница.Сложих аз усилвателят в сака,и - в къщи.Като съм купувал -да съм гледал !!!
    Така че -внимателно проверявайте какво купувате да не се окажете излъгани като мен.

    П.П.
    Продължение...Прибирам се,слагам "устройството" на масата ,взмам отверка, и го разглобявам.Под капака откривам токоизправител, и една платка посредата.Отзад има малка платка - за буксите за входен сигнал от където излиза само 1 двойка кабели - за един канал само (моно) . Забелязвам аз обаче,че централната платка има четири !(4) транзистора за усилване като само на един от тях са запоени и трите крака , и има кондензатор там откъдето излиза усиленият сигнал.
    Не разбирам от електроника,но реших да рискувам. Купих от същите кондензатори,запоих ги на мястото кдето според мен би трябвало да са,а си имаше и дупки там..и им изкарах по една двойка кабели до буксите за изходен сигнал(има пет изхода тоя моно усилвател !!)! Запоих и третият крак на транзисторите.Ампутирах копчето за усилване,защото щеше да усилва само единият канал(потенциометърат наистина е моно).Какво пък , ще усилвам през Winamp-a.
    Затворих кутията свързах всички канали ,пуснах го, и да не повярва човек - засвири.При това всичките 4 канала независимо един от друг !!! Та за какво му е било на китаеца да слага всичко вътре за 4 канален усилвател (без крайните кондензатори), и да го продава моно ? ..
    ..Каква ли друга чудата техника ме очаква - не знам

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    2,351
    #2

    Re: Китайски усилвател

    Цитат Първоначално публикувано от zaqza
    Та за какво му е било на китаеца да слага всичко вътре за 4 канален усилвател (без крайните кондензатори), и да го продава моно ? ..
    ..Каква ли друга чудата техника ме очаква - не знам
    Ами щото нискочелия, дето е поръчвал на килограм усилвателите се е заинатил китаеца да му свали от цената барем 1$ щото поръчва 1000 броя.
    И жълтоликия мислил, мислил, спестил 2$ от кондензатори и труд и му направил отбив 1$ ))

  4. Senior Member
    Тук е от
    May 2001
    Мнения
    1,765
    #3

    Re: Китайски усилвател

    И сега нискочелия ако прочете темата, ще наслага кондезатори и ще почне да взима по 240лв на усилвател, защото ще ги продава за 4-канални... ))

    Честно казано, за 120лв бих потърсил втора употреба марков усилвател, вместо да рискувам с някое творение на великата инжинерна китайска мисъл...

  5. Member Аватара на XIIID
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    Burgas, Bulgaria
    Мнения
    829
    #4

    Re: Китайски усилвател

    Честно казано, за 120лв бих потърсил втора употреба марков усилвател, вместо да рискувам с някое творение на великата инжинерна китайска мисъл...
    ... И няма да намериш Читавите започват от 200-300 нагоре.
    А инжЕнерната мисъл се оценява по най-високите постижения, не по издънките. Така че като започнем да изстрелваме собствени спътници в Булгаристан може и да си позволим такова пренебрежение...

  6. Senior Member
    Тук е от
    May 2001
    Мнения
    1,765
    #5

    Re: Китайски усилвател

    Инжинерната китайска мисъл се различава от инженерната китайска мисъл по това, че във вторият случай изстрелват спътници и тайконавти, а в първият - че ще ти продадат



    вместо



    Неслучайно над 70% от китайските автомобили - Джили, Брилянс и т.н.т., дават сериозен дефект първите 6 месеца. Също така ако погледнеш краштестовете в Youtube, ще видиш че една Дачия е много по-здрава, от колкото огромните им лимузини.

    А относно усилвателя - предпочитам този 130 левов DENON PMA 707 втора употреба, пред въпросното китайско творение.

  7. Member Аватара на XIIID
    Тук е от
    Dec 2002
    Живее в
    Burgas, Bulgaria
    Мнения
    829
    #6

    Re: Китайски усилвател

    Изобщо, ама изобщо не споря, че поводът за тази тема, както и повечето китайски произведения, достигнали нашия пазар, са абсолютни боклуци. Отделно престъпните пари, които мазните западняци наливат в една тоталитарна система (лично на мен, след като гледах филма "7 години в Тибет" на Жан-Жак Ано ми причерня от яд и се зарекох да не купя повече нищо китайско). Обаче нали ти е ясно колко ще ти поиска Nokia примерно за това, което предлага един HTC? Иде реч значи и за ефективност, не само кой колко яка колица ще си сглоби за 2 млн.евро? Това, което исках да кажа, е че изборът да произведеш боклук с минимум разходи може да е продиктувано от икономическа конюнктура, докато у нас и с много пари, и без пари инженерната ни мисъл нищо не постига, а това е продиктувано главно от мързел и некадърие.
    М/у другото прослушах веднъж от гореспоменатите Denon-и модела DRA335R, искаха му 180лв и ...абе бъзикан ли беше, що ли, ама звукът му беше отврат

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    May 2001
    Мнения
    1,765
    #7

    Re: Китайски усилвател

    Спор няма, докато китайците произвеждат възможно най-евтино ще има кой да купува. Докато има кой да купува, китайците ще произвеждат възможно най-евтино. Естествено че предпочитам да дам 130лв за LG DVX9900 вместо 500$, колкото струваше старото ми видео Panasonic, но за жалост голяма част от китайският внос е абсолютен боклук...

    А въпросният Денон не съм го слушал, дадох го просто за пример. Японска сглобка е, поне до колкото се вижда от снимките.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Китайски телефони
    От Riki888 във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 77
    Последно: 14-02-12, 22:51
  2. за GPS на тел.-китайски
    От ba4kator във форум GPS - модели, софтуер, карти и трикове
    Отговори: 3
    Последно: 01-08-10, 23:37
  3. Избор на китайски GPS?
    От g_velev във форум GPS - модели, софтуер, карти и трикове
    Отговори: 1
    Последно: 22-07-10, 10:02
  4. Сервиз за китайски gsm-и в София
    От sved във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 0
    Последно: 22-02-10, 18:04
  5. Китайски GPS
    От kesten във форум GPS - модели, софтуер, карти и трикове
    Отговори: 14
    Последно: 08-10-09, 20:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе