EDIT: Проблема е вече разрешен
edit: Проблема е вече разрешен, мисля че не е уместно темата да стои в черен списък.
[green] е просветли ни и нас как е решен проблема ![/green]
Здравейте
От моята SIM карта са изпратени над 2700 броя SMS-и в период от 2 дни :081:
Почти всички съобщения от разпечатката са до номер 125 и са таксувани по 0.12 лв. без ДДС = 400 лв. сметка. :yikes
Вече писах жалба, но ми се обадиха, че ще отхвърлят жалбата.
Дайте идея какво да правя в случая :help
Някой имал ли е подобен проблем?
Re:Globul твърди, че съм изпратил над 2700 SMS за 2 дни
Сигурен ли си, че на са изпратени наистина?!
Понякога с незаключена клавиатура, или примерно ако си свързваш тел към компюрър и на него има софтуер за управление на телефона може да е получи нещо такова...
Наистина, доста са, но знае ли човек...
Възможно е самия софтуер на телефона да прави проблеми. На един приятел произволно му набираше тел. номера . Добре , че има лимит картата и получи смс.
Примерно кажи че това са по 56,25 SMS за 48 часа, близо по 1 смс на минута - ти не си ли спал през тези 48 часа
Проста аритметика ако си отделил примерно по 6 часа на ден за сън , се получава че за 36 часа си пускал по 75 смс -а на всеки час , това прави 5 смс-а за 4 мин. и то постоянно .
Леко ми се вижда невъзможно.
ако докараш свидетели че си бил навън и сте правили нещо , което е изисквало заетост - Глобул няма как да мине това в съда.
пореден пример за безумия, които няма как да оспориш/пребориш
2700... еййй, това са 2700, не са 27!
и щели да отхвърлят жалбата
P.S. понеже не съм на глобул и представа си нямам - абе вярно ли за обаждане на техен служебен номер се плаща?! това не е ли безплатно като *88 на мтел?
<лек offtopic>
FearMe, вярно е. Всяко обаждане до системния номер 123 се таксува по 0.02 лв, независимо от времето на разговора. Напоследък GLOBUL определено се оцапаха по всички параграфи просто.
Цитат:
Първоначално публикувано от FearMe
P.S. понеже не съм на глобул и представа си нямам - абе вярно ли за обаждане на техен служебен номер се плаща?! това не е ли безплатно като *88 на мтел?
и на мтел се плаща от скоро по 2.7ст на минута
По темата: провери си изходящите смс-и на телефона. Аз имах подобен проблем за около 2-3 минути бях изпратил 10 смс на една позната и добре че се обади да ме предупреди поради което първото име в указателя ми е с празен номер.
И от мен малко off topic:
От 27 Октомври 2009 МТел въведоха 2 ст. без ДДС(2,4 със). Доколкото знам, това е за да почнат хорицата да си проверяват сметката по другите, безплатни канали, а *88 да остане за съществени обаждания. Тази тема е обсъждана.
Сега малко по темата:
Не знам за какво е номер 125 на Глобул, но на едни познати детето им беше навъртяло бая сметка към платен номер. Провери да не е подобен случаят, че с тези игри напоследък... Но 2700 за 2 дни и на мен ми се струват много. Поискай поне разпечатка!
Цитат:
Първоначално публикувано от glarus
По темата: провери си изходящите смс-и на телефона. Аз имах подобен проблем за около 2-3 минути бях изпратил 10 смс на една позната и добре че се обади да ме предупреди поради което първото име в указателя ми е с празен номер.
И аз това бих предложил. Телефона ти има ли папка "Изпратени".
На кои дати е станало това?
Имайте в предвид, че SMSC на Глобул е най-калпавия от всички мобилни оператори и понякога създава неочаквани проблеми.
А защо не пишеш на Комисията за защита на потребителя ?
ПП. "Най-доброто предстои" - според мен Вие сте получил вече правото, от това да се възползвате от най-добрата услуга на Глобъл ..... "Експесни СМС услуги" :yahoo: :-memnon :-memnon
Мен се опитаха да ме накарт да повярвам че бях прозвънил 6 пъти по едно и също време на един и същ телефон с една и съща продължителност и таксувана за 6 различни раговора !!! ( не мога да намеря разпечатката- сигурно е при комисията )
Отначало ми казаха че не е одобрена - със смях отидох при адвоката( той ми каза да не плащам и да чакам ) и после дойде втория удар- сметка от 300лв за роуминг при забележете - изключен от мен роуминг услуга - маркиран в договора като неактивен, а най-интересното - не бях излизал от страната . Даже и паспорт нямах издаден :016:
Заплашиха ме със съд- казах им да се чакаме там.
изслушването пред комисия продължи 15мин
Просто сметка от преди 3м я забравих. Яд ме е че не ги съдих.
Каква е тази комисия? В моя случай КЗП отговориха, че не могат да се намесят, защото картите са фирмени.
А zhelko, телефона ти със операционна система (потенциално ударена от вирус) ли е, и имаш ли записан номер 125 в телефонни си указател ?