Резултати от 1 до 3 от общо 3

Днес се сблъсках с глупостта на ЧЕЗ електроразпределение

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на dragozow
    Тук е от
    Dec 2005

Днес се сблъсках с глупостта на ЧЕЗ електроразпределение

Здравейте, на 02.09.2010 Чез София ми спря тока за неплатена сметка за месец април същата година. Плащам от години сметките си през разплащателна сметка на ДСК. За въпросния 4-ти месец не е имало наличност в сметката. След това са си взели пари за следващите три месеца без да си вземат старото задължение. Служителката по телефона ми обясни че след като не е имало наличност за задължението, спират да подават информация на банката за старите такива и се виждат само новите. Имам бебе и не мога без ток и час. Не е редно да може да се плати нова сметка ако има неплатена стара. Смятам че Чез София го прави това с единствената цел да събира въпросната такса 40 лв. от клиентите. В пощата не получавам писма със сметки, пощальоните обикновено хвърлят писмата накуп и половината се губят. Въпросната сметка и таксата за повторно включване платих час след като ми спряха тока на каса на Easypay в мол София. Пуснах и една жалба до КЗП да видим какво ще кажат. Пиша го не да се жалвам,а да се видят пропуските които правят умишлено.

2.  

3. fbr
    fbr е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jul 2007

Re:Днес се сблъсках с глупостта на ЧЕЗ електроразпределение

Ще последва преместване в другия крачол. Не го казвам с лоши чувства, а да Ви предпазя от прекалени очаквания. По същия начин ми бе спрян тока за неплатена сметка, но с давност 2 години. Също като Вас съм на разплащателна сметка. Нося извлечение от банката с датата, часа, номера на сметката им, и сумата. Отговора беше: Това не е документ с който се удостоверява плащането, донесете фактурата която сме Ви издали. А кой пази фактура от 2 години.

4. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Re:Днес се сблъсках с глупостта на ЧЕЗ електроразпределение

Цитат Първоначално публикувано от dragozow
    Здравейте, на 02.09.2010 Чез София ми спря тока за неплатена сметка за месец април същата година. Плащам от години сметките си през разплащателна сметка на ДСК. За въпросния 4-ти месец не е имало наличност в сметката. След това са си взели пари за следващите три месеца без да си вземат старото задължение. Служителката по телефона ми обясни че след като не е имало наличност за задължението, спират да подават информация на банката за старите такива и се виждат само новите. Имам бебе и не мога без ток и час. Не е редно да може да се плати нова сметка ако има неплатена стара. Смятам че Чез София го прави това с единствената цел да събира въпросната такса 40 лв. от клиентите. В пощата не получавам писма със сметки, пощальоните обикновено хвърлят писмата накуп и половината се губят. Въпросната сметка и таксата за повторно включване платих час след като ми спряха тока на каса на Easypay в мол София. Пуснах и една жалба до КЗП да видим какво ще кажат. Пиша го не да се жалвам,а да се видят пропуските които правят умишлено.
    Преминах през същата ситуация преди 3 години. Проблема не е в ЧЕЗ, а в тъпите разплащателни системи. Оплакването няма да ти помогне. Логично е банката да те уведомява по някакъв начин при такава ситуация, когато има заявки за плащания, а ти нямаш достатъчна наличност по сметката да ги покриеш. Тогава може да вземеш мерки, като или си допълниш сметката или си платиш пропуснатото задължения по друг начин.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 3
    Последно: 18-04-15, 20:11
  2. CERN стартира днес
    От Cko във форум Коментирай новина
    Отговори: 20
    Последно: 04-10-08, 00:40
  3. Училището днес ....
    От smarkov във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 0
    Последно: 08-06-06, 12:21
  4. Днес е официалната премиера ..... !!!
    От Mr.TECHNO във форум Коментирай новина
    Отговори: 23
    Последно: 17-03-05, 11:40
  5. Да почерпи днес... ru-boy!
    От Profita във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 13
    Последно: 29-01-05, 18:22

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе