Преди известно време един от интернет доставчиците в гр. Пазарджик ("Ситилан"), бе закупен от "Булсатком".
Като за начало свалиха леко цените (1-2лв.) на различните абонаментни планове, на за сметка на това влошиха, качеството на услугата.
От началото на м. Март, освен качеството на услугата е влошено и обслужването, както може би и отношението към клиентите!
Днес към 16ч. ми се обажда техен техник по телефона и ми казва, че е пред дома ми и трябва да ми смени настройките на рутера. Обяснявам му, че съм в командировка на 150 км и по-рано от 21ч. не мога да се прибера. Ами в такъв случай фирмата щяла да ми спре нета, а от него нищо не зависело. Прибирам се и наистина няма нет!
Е, нормално ли е да не те предупредят по някакъв начин, поне предния ден? Може би, клиентите им би трябвало да не са ангажирани, но ако са на работа, да избягат ли (последиците от това) или, както в случая с мен, трябва да зарежа всичко и да литна за да съм им на разположение?!? Иначе могат да се обаждат и да предлагат псевдопромоции.
Интересно, при създалата се ситуация, тази смяна на настройките с какво ще подобри услугата? Защото миналия месец пак сменяха настройките. Пристигнаха 2 техника, въртяха се около 30 мин, не можаха да се оправят и повикаха техен колега с нетбук (Защо ли ходят без техническо оборудване да работят?!?). Дочакахме въпросния колега, а той още с влизането, без да се е огледал и поздравил даже, възкликна:" Къде е тоя умрял рутер?" В първия момент не повярвах, че е истина. Попитах го кой е, къде е влязъл и кога видя техниката за да стигне до това мъдро умозаключение. Това, както и да е. От там започнаха мъките - постоянно прекъсване на нета. След седмица ядове, занесох рутера в офиса на "Ситилан", върнаха му старите настройки и ми обясниха, че някои рутери не можели да работят с новите настройки. Е каква е гаранцията, че сега всичко ще е наред?
За обезщетение за периода на невъзможност да се ползва услугата не може и дума да става. Това, че съм си предплатил таксите, изглежда не е от значение за фирмата. За какво да оставам техен абонат?