Наденици, кренвирши, кайма и прочие не купувам. За сметка на това хапвам месце.
Наденици, кренвирши, кайма и прочие не купувам. За сметка на това хапвам месце.
Цената на неденицата беше около 9 и нещо лв за 1 кг , съмнявам се причината да е била в нашите стомаси , просто ми остана гадно впечатление от въпросната верига , както казах наденицата не беше от евтините защото има и за по 4-5 лв килото.
А винаги съм оставал с убеждението че врига магазини пикадили се славят като едни от най добрите магазини .
Работил съм във верига от 7 магазина , ако може така да се нарече, защото са само в един град. По принцип бях един вид поддръжка и не съм се занимавал с продажби, но съм се нагледал на 'хитрости' от страна на персонала. Най-често срещано е да изпекат кебапчетата с изтекъл срок например или други подобни артикули. Имаше доста стоки на които производителя е поставил срока с обикновени маркерклещи. В магазините имаха същите клещи и познайте как се сменят дати. Обаче за повечето случаи вина имаха продавачите, понеже там организацията им е такава, че трябва така да си зареждат и продават стоката /магазините са от тип самообслужване/, че хем винаги да има стока, хем да няма такава с изтекъл срок. Тези с изтеклия срок шефовете ги карат да си ги купуват
. И се започва едно надхитряне
. От там и научих хитрината винаги да бъркам и взимам стоката отзад, понеже предните са по-стари :rolleyes:
В Пикадили Видин една позната ми каза изрично да не купувам месо от там. Имали човек който всяка вечер взима непродаденото месо и го слага в някакви съдове с химикали. На другия ден месото стои като прясно.
месото навсякъде стой намазано с химикали, така че....
Знам. Затова си ям само домашно.![]()
Най- добрите ли казаПървоначално публикувано от dragomir7708
То вече е късно, но защо не се пробва да занесеш остатъците в РИОКОЗ. Когато става въпрос за случай на хранително натравяне, нещата са по-сериозни. Ако има някаква гадна e. coli , хм, щях да кажа, че ще има сериозни последствия, но размислих. Най-много да изземат няколко кила наденица и някой и друг стотак глоба...
Според мен, качеството ( свежестта ) на храната не зависи от това дали обектът е голяма верига или квартална барачка. Важното е магазинът да е оборотен. Смятам така, защото съм купувал развалена храна от всякъде.
Да са живи и здрави , тая антиреклама а и това че кракът ми никога повече няма да стъпи там е достатъчно.Първоначално публикувано от kalcheff1
докладвал съм рибарски магазин за загниваща риба (лихнус), която ми продадоха, изтегляйки я далеч от мен и връзвайки плътно в найлонова торбичка, за да го установя чак вкъщи.
ефект нулев - дори имам чувството, че тази, на която се обадих ги познаваше, защото ТЯ тръгна да ме убеждава, че рибата се е развалила в моя хладилник
магазинът е рибарницата на пазарчето на Младост, гр.Варна
От магазин Сара купувам замразена риба завита във фолио и етикирана в магазина. На етикета си е нормално - в срок. У дома развивам фолиото и хоп, отдолу изненадааВторо фолио и втори етикет, на който обаче е изтекъл срока на годност
. Даже ги е домързяло да развият старото фолио, голяма наглост
Случката е отпреди най-малко три години. Оттогава кракът ми не е стъпвал в този магазин.