Да разкажа една случка с Виваком която тотално срина и малкото доверие което имах с мобилните оператори в БГ. Купувам си миналата година телефон от Виваком, който ми хареса и вървеше с план с договор който вървеше с него.Така цената на телефона беше почти 3 пъти по-евтин отколкото без абонаментния план.Такса 12 лв на месец за 1 година.Викам си "Добре 12 месеца по 12 лв.=144 лв" което си беше супер изгодно. И така, взех го аз, СИМ-картата дето ми я дадоха я прибрах с документите както си е запечатана и забравих за нея.Плащах си аз по 12 лв. месечната такса и така 6-7 месеца, докато един прекрасен ден ми идва една фактура в пощата за 57 лв..... и това е седмица след последното плащане на таксата......Просто във фактурата пише: разговори- 0.00 лв, други услуги-0.00 лв, абонаментна такса-12.00 лв.....и т.н. и т. н. всичко нули и отдолу общо дължима сума:57.00 лв.
Викам си:" Тука има някаква грешка" грабвам фактурата, касовите бонове от всички плащания (които добросъвестно си пазя) и в офиса им.Там едно девойче ме посрещна с усмивка и разказвам случката, показвам и документите а тя рови из компютъра, рови и не можа да ми даде смислен отговор, само вдига раменете и ми вика:"Ами обадете се на оператор и ги питайте" ама аз не искам да си активирам картата, щото ако и говоря по нея, не знам какви сметки ще ми дойдат..........Викам си няма да плащам, имам доказателства, че не съм говорил (запечатана и неактивирана сим карта) имам касови бонове от всички плащания до момента......Да ама НЕ... След около месец и половина ми се обаждат от някаква фирма за събиране на дългове и любезно ми казват, че ако не издължа тази сума към виваком, ще ме дадат на съд......а както знаете, законите в БГ са така направени, че обикновения добросъвестен гражданин винаги е нае..ният!......И кво да правя, преглътнах ги тези пари, отидох в офиса на Виваком и ги платих......
Това ми беше първият и последен път, когато подписвам договор с мобилен оператор, досега винаги съм бил с предплатени карти и така ще бъде занапред.Аз все пак ги хванах, щото не съм говорил с тази карта, ами представете си всички други хора които говорят и дават пари на вятъра.......