Внимавайте с Виваком !!!!!
Да разкажа една случка с Виваком която тотално срина и малкото доверие което имах с мобилните оператори в БГ. Купувам си миналата година телефон от Виваком, който ми хареса и вървеше с план с договор който вървеше с него.Така цената на телефона беше почти 3 пъти по-евтин отколкото без абонаментния план.Такса 12 лв на месец за 1 година.Викам си "Добре 12 месеца по 12 лв.=144 лв" което си беше супер изгодно. И така, взех го аз, СИМ-картата дето ми я дадоха я прибрах с документите както си е запечатана и забравих за нея.Плащах си аз по 12 лв. месечната такса и така 6-7 месеца, докато един прекрасен ден ми идва една фактура в пощата за 57 лв..... :yikes :yikes :yikes и това е седмица след последното плащане на таксата......Просто във фактурата пише: разговори- 0.00 лв, други услуги-0.00 лв, абонаментна такса-12.00 лв.....и т.н. и т. н. всичко нули и отдолу общо дължима сума:57.00 лв.
Викам си:" Тука има някаква грешка" грабвам фактурата, касовите бонове от всички плащания (които добросъвестно си пазя) и в офиса им.Там едно девойче ме посрещна с усмивка и разказвам случката, показвам и документите а тя рови из компютъра, рови и не можа да ми даде смислен отговор, само вдига раменете и ми вика:"Ами обадете се на оператор и ги питайте" ама аз не искам да си активирам картата, щото ако и говоря по нея, не знам какви сметки ще ми дойдат..........Викам си няма да плащам, имам доказателства, че не съм говорил (запечатана и неактивирана сим карта) имам касови бонове от всички плащания до момента......Да ама НЕ... :cry: :cry: :cry: След около месец и половина ми се обаждат от някаква фирма за събиране на дългове и любезно ми казват, че ако не издължа тази сума към виваком, ще ме дадат на съд......а както знаете, законите в БГ са така направени, че обикновения добросъвестен гражданин винаги е нае..ният!......И кво да правя, преглътнах ги тези пари, отидох в офиса на Виваком и ги платих...... :cry: :cry: :cry:
Това ми беше първият и последен път, когато подписвам договор с мобилен оператор, досега винаги съм бил с предплатени карти и така ще бъде занапред.Аз все пак ги хванах, щото не съм говорил с тази карта, ами представете си всички други хора които говорят и дават пари на вятъра....... :2guns:
Re:Внимавайте с Виваком !!!!!
И защо си я платил? Не виждам кой съд би ме осъдил за такава фактура, където всичко е 0.00, а накрая някаква сума.
Я я качи тук да се посмеем. :))
Боже, колко мъка има на този свят Боже!
Абе в тях е ножа, в тях е и хляба.....Кой ги знае какви "магии" могат да направят и пак ще ме надупят....Най смешното беше като отидох да си прекратявам договора, и момичето ме пита "Ама защо ще го прекратявате, не сте ли доволни от нашите услуги?" за малко да прихна да се смея....Представете си как се надписват сметките на други абонати с повече разговори например.......Ама това не е само във Виваком, със сигурност същите неща стават и при другите оператори.....Като отидеш да се разправяш в магазините и офисите им никой не може да ти обясни за какво аджеба плащаш в крайна сметка.......Ако успея да си намеря фактурата задължително ще я снимам и ще я кача тук.......
Странен човек си. Как ще платиш нещо дето и те не могат да ти обяснят как се е формирало. Защо не звънна на оператор както са те посъветвали? Стават грешки, обаче ти като цяло не ми звучиш убедително.
Първо пишеш
Цитат:
грабвам фактурата, касовите бонове от всички плащания (които добросъвестно си пазя)
а сега
Цитат:
Ако успея да си намеря фактурата задължително ще я снимам и ще я кача тук.......
.
99% съм убеден че нищо няма да намериш и поместиш, защото всичко това до момента са общи приказки без никаква конкретика.
Цитат:
Първоначално публикувано от espace
Странен човек си. Как ще платиш нещо дето и те не могат да ти обяснят как се е формирало. Защо не звънна на оператор както са те посъветвали? Стават грешки, обаче ти като цяло не ми звучиш убедително.
Първо пишеш
а сега
.
99% съм убеден че нищо няма да намериш и поместиш, защото всичко това до момента са общи приказки без никаква конкретика.
Да, наистина е трудно да повярва човек, и аз не можах да повярвам в началото, ама........Това се случи миналата година, септември месец и не съм сигурен дали пазя фактурата все още защото договора изтече и го прекратих......Но ще се поразровя из къщи..........Мои приятели са горяли по същия начин но с М-тел, но те са говорили и е трудно да се хванат надписванията........
Значи случило се било миналата година и ти просто от скука реши да го споделиш с нас 20 минути след полунощ. Просто реши да си излееш мъката :rolleyes:
Ако тая история въобще е вярна, с пълна сила важи приказката на Бай ти Ганьо:
"Имал бол пари, платил!" :-memnon
абе човек като човек няма, така че всякакви реакции и постъпки са възможни, но важното е да уточним, че не е задължително да са логични ;)
аз лично винаги гледам с подозрение твърдения от рода "надписаха ми сметката". житейският ми опит е доказал, че както всеки иска да те прецака ( в това число и всяка фирма), през факта, че човек има мнооого слаба памет и често забравя задълженията си, та чак до "незначителния" факт, че се подписват неща, без да бъдат прочетени/разбрани
без каквито и да било приложени документи - подписания договор най-вече, аз не бих нито се подигравал на човека, нито осъдил фирмата. отношенията ми с виваком са от времето на бтк, засягат стационарен телефон и никога не съм бил изненадан од сметката си, дори напротив. от сметката ми миналия месец бяха приспаднати 5 лева заради проблемите, които имаха с адсл-а си за ЕДИН ден по-миналия месец. 5 лева са равностойността на цената на услугата за 1 СЕДМИЦА, не 1 ден
Не е така, дали имаш пари или не. Моя случай е още по фрапиращ но май и аз ще трябва да платя. на 15дек.в 24ч. се активира теглене на данни и на 31 декември в 24ч. се деактевира на телефона на детето - обикновенна нокия с фенерче. :RTFM: През тоя период телефона е изключван поне 5 пъти а тегленето не е спирало. В крайна сметка сумата е 350 лв за данни. На жалбата ми бе отговорено , че това е използвана услуга и трябва да си платя. Най- лошото е , че телефона е фирмен и е в група с още 5 телефона и ме заплашват със запор на сметки. :2guns:
още несъм платил и чакам да видя кво ще стане, най-много да ми излезе двойно заради фирмите им за събиране на задължения а после ще се съдим.
Така , не разбрахме от автора тия 12 лева които е внасял , във тях влиза ли абонамента за сим картата или си е рекъл - абе аз няма да я активирам и ще си плащам само телефончето :-memnon . Прочел ли е хубаво договорчето за какво става въпрос аджеба ? дали таксата на картата е с по малка цена само първите три месеца ? Така евтини телефони не се раздават от който и да е мобилен без някаква уловка :sad:
Аз преди време взех телефон на изплащане с подновяване на договора , апарата за 24 месеца ми излизаше по 8 лв , от моя глупост внесох 40 лв за да ми намалее месечната вноска и от тук почнаха проблемите с скапаната им система :yikes Около 5/6 месеца не ми удържаха пари за апарата - викам си тия ги преебах - забравиха го :smiley: но в един момент се сетиха и ми надчислиха на куп всичко :cheesy:
Така че тук има нещо от автора недогледано и ако си е пуснал една жалба във офиса а не да кара служителката да му разяснява , която работата и е да набира абонати , то те са щели да му обяснят за какво са тия пари , а и щом ги е платил , значи се е досетил :))
Цитат:
Първоначално публикувано от joro_bul
В крайна сметка сумата е 350 лв за данни.
Ало , намали сумата - Вие лимит нямате ли ?
Два пъти се разправям с оператор да ми спре достъпа до интернет на карта която е ползва тъщата / на 80 години е / че виждам че има точно по 3,33лв. без ддс WAP услуги , докато ми каза оператора че това не е достъп до интернет а било прехвърляне на пари на предплатена карта :yikes и след мое разследване установих че е давала телефона на циганин да го оправя нещо и мангала е използвал момента да си прехвърли някой лев :sad:
/offtopic
"около 5/6 месеца" = 25 дена
виж, "около 5-6 месеца" е друго нещо ;)
Виваком са поредните болуци. С очите си видях следната случка. Спира бус на мегдана на едно село и започват да рекламират безплатни телефони. Разбира се бабите са наивни и се нареждат. Ето ти баба телефон само се подпиши тука, ето и на теб. За финал цяло село с договори за две години. Е това е бизнеса в България. Аз поне не го разбирам така! Да не говоря на фирмените телефони колко ядове ми направиха, че една от служителките едвам не я оскубах цялата. Имам и разписан документ от тях, че не искам да ми досаждат по телефона и пак се обаджат, супер арогантни и нахални!
Цитат:
Първоначално публикувано от Mega
Виваком са поредните болуци. С очите си видях следната случка. Спира бус на мегдана на едно село и започват да рекламират безплатни телефони. Разбира се бабите са наивни и се нареждат. Ето ти баба телефон само се подпиши тука, ето и на теб. За финал цяло село с договори за две години. Е това е бизнеса в България. Аз поне не го разбирам така! Да не говоря на фирмените телефони колко ядове ми направиха, че една от служителките едвам не я оскубах цялата. Имам и разписан документ от тях, че не искам да ми досаждат по телефона и пак се обаджат, супер арогантни и нахални!
Ало , да не си объркал буса , да е бил на Ментел или Глобул :)) - те бабите отдавна на село си имат на БТК телефони - бъркаш са :-memnon
Цитат:
Първоначално публикувано от jonov
Ало , да не си объркал буса , да е бил на Ментел или Глобул :)) - те бабите отдавна на село си имат на БТК телефони - бъркаш са :-memnon
Не не го е объркал. Точно за ВИВАКОМ става дума. Виждал съм с очите си такова организирано мероптиятие + безжични телефони или АДСЛ модем с антенка. Кои от каквото има нужда. Хвърляш един подпис(уж че си получил телефон) а всъщност се подписваш под договор за 2 години ;)