Снощи купих от Джъмбо предпазна решетка за детско легло от тези, които не позволяват падане от леглото по време на сън. На опаковката имаше само дължина на продукта 120см, но не и височниа, което ми се стори странно. Реших, че ако нещо не ми хареса ще я върна. Нямах възможност да погледна какво представлява решетката, защото беше в непрозрачна опаковка, а Джъмбо имат странна политика, че стоките не се разопаковат, дрехите и обувките не се мерят и ако има проблем закупената стока може да се върне. ОК.
Прибрах се разопаковах продукта и какво да видя - вътре имаше инструкция за употреба, на която бе написано, че решетката не е подходяща за легла с ширина по-малка от 80см. Да ама леглото на детето е 140 на 70см следователно продукта не ме удовлетворява. Освен това на същата тази инструкция, която няма как да се прочете без разопаковане пише, че не е подходящо за матраци от дунапрен, а на детето матрака е точно такъв - на Магнифлекс и се деформира при монтиране на въпросния продукт.
Отидох днес до Джъмбо и на информация ме изненадаха, че не могат да ми върнат парите, но мога да си избера друга стока за същата или по-голяма сума. Само дето на мен ми трябва предпазна решетка за легло и не ме интересуват други стоки. "Ама идва Коледа ще имаме хубави играчки" ми обяснява служутелката, да де но на мен ми трябва решетка за легло и то сега, а не на Коледа. И ако трябва да дам още 40-50лв за подходяща решетка от друг магазин каде ще му излезе края
Преди време ми направи лошо впечатление - исках да купя джапанки, съответно реших да ги пробвам дали ми стават, защото номерата на обувките не значат нищо за китайските обущари. Дойде един служител и ми обясни, че нямам право да пробвам джапанките, какво щяло да стане ако всеки започне да пробва. А пък аз не съм виждал подобно чудо - на всякаде по магазините джапанки и обувки се пробват преди покупка.
Подадох рекламация за решетката и сега съдбата ми е в ръцете на великия управител на магазина, който има право да ми отговори до 30 дни. Взеха си решетката, върнаха ми касовия бон и сега нито решетка нито пари
За съжаление в България е пълно с долнопробни търговци.