Да споделя и аз. Имаме пералня Индезит модел WT82/ горно зареждане/ от над 10 години. Переше си, т.е. работеше перфектно до преди известно време. Започнаха да се чупят пружините. или както казаха от сервиза "пантите ???/ на капаците. След проверка на глобалния сайт на Индезит се свързах със Булсервиз /клон Дружба 2/ и казах за проблема. Обещаха реакция. След малко над две седмици се обадих отново и получих серия тиради в стил " когато дойде частта ще Ви се обадим, не ни безпокоете". Изчаках още седмица и след като нямаше никъв отзвук/ реакцията била до две седмици!!!!/ се обадих в централния им офис. Там се държаха любезно и обещаха да проверят как ще процедираме. На следващия ден звъннах да попитам има ли инфо за мен и ме препратиха към човек, който може да ми отговори. Той откри, че има заявка от мое име и обеща да се обади до няколко часа. И наистина го направи. Обаче ме осведоми, че тези пружини ги нямат в наличност, няма ги в Италия и по моя молба за проверка няма и барабан за да го подменим целия. Каза, че не могат да се ангажират със срок на изпълнение на ремонта.
Както всеки човек, който трябва да си реши проблема отидох със съпругата и купих нова пералня, като забележете избягвах Индезит/ имаме и друга такава при майка ми/ Аристон или всяка обслужвана от този сервиз. Взехме Електролукс и дано не съжаляваме, но това е друг въпрос. Днес няколко пъти се опитвам да се свържа със сервиза за да попитам дали имат интерес да купят старата ми пералня/ всичко останало и е О'к/, която не могат да ми отремонтират и не мога да се свържа. И.......в ранния следобяд ми звъни служителка и ме пита "кога да дойде техник за да ми поправи старата пералня" от което бях изумен. Вчера един ми казва че едва ли ще ми поправят повредената пераля и не се ангажира със никакви срокове, а днес ме питат кога да дойдат да я поправят. Аз вече съм я подготвил за изхвърляне и търся къде да я отнеса, а те "милите" ми намерили часта, която съм им заявил преди почти месец. Обясних и, че вчера ми се е обадил тяхен човек, който ме е информирал за невъможността да ми се отремонтира старата пералня и съм си купил при това положение нова. В слушалката се чу как се питат кой ме е информирал за това.
Ако това е сервиз, то Аристон/Индезит трябва бързо да се отърват от тях. Всеки изпатил си от тях ще избягва марките обслужвани от тях. Не е важно да продадеш някакъв продукт на клиента /това е по-лесното/, но по-важно за всеки разумен човек и какъв сервиз предлагаш в последствие. Сервиза на Аристон/Индезит не е никакъв сервиз,а ако мога така да се изразя "антисервиз"!