Бягайте далеко от марката "DIVA"
За нова година си купих 7 ичов андроид DIVA с тв тунер и навигация. На третия месец започна да се издува в долния край вследствие от издуването на вградената му батерия, при което дисплея започа да се пука най-напред в единия край, а после в другия и тъчпада му престана да работи. Понеже бе купен от МETRO го оставих за гаранционен ремонт при тях. След 1 месец чакане някаква служителка от сервиз "Дигитален свят" на висок тон ме заплаши да си платя ремонта, въпреки че батерията е дефектна. Като ми поиска адрес къде да изпрати отремонтирания таблет. И по бързи курииери обикновено доставката е в рамките на 1-2 дена. А ми бе изпратена пратката след един месец забавяне от страна на сервиза, през което време ми се наложи да ходя в чужбина после на почивка и в крайна сметка цената от ремонта и престоя в склада набъбна доста. Сега след няма и месец новата батерия започна пак да издува таблета в задния край и дето се казва колкото издържи. И повече никога няма да погледна тази измислена китайска марка DIVA!!! Искам да изкажа възмущението си от високомерния тон и начина на работата с клиентите от служителката на "Дигитален свят".!!!!
Отговор: Бягайте далеко от марката "DIVA"
а защо си заплащал каквото и да било, при положение, че е гаранционен?
Много лесно се плашиш, нещо. Защо не я навря тази служителка на кучето в г...а?
А кой казва че това е марка :BigGrin нова е просто един надпис . До колкото разбрах си плащал за склад на куриер , ами според мен няма за какво да претендираш .
Как да я навра в кучи г-з като нито се представя и със триста зора и питане разбрах, че сервиза е дигитален свят. Просто ме заплаши - плащаш по куриер ремонта или ти връщаме "дивата" в първоначалния вид. А таблета бе надут като бременна хлебарка. Отделно и служителката от рекламации на МЕТRO - Пловдив от къдедето е и закупен таблета, с руски акцент първо ми намекна че не съм първия случай при приемането. След многратните ходения и питания в METRO ми бе отговарено пак от нея, че софиянци започвали след десет, на второто разкарване и питане ,че не вдигат, на третото че ще ме потърси когато е готов, защото е обедна почивка на сервиза. С една дума увъртания . Та и аз питам трябва ли да плащам ремонт за дефектна батерия или да им го треснем в главата ?
След описаният разговор със служителката първото, което бих направил е да подам жалба в КЗП. Проблемът е в това, че на повечето хора не им се занимава и затова все още има фирми, които си правят каквото си искат.
За 200 лева таблет и 70 лева ремонт транспортни разходи за моя сметка и ходене по мъките и загубата време на човек му писва от всичко. Въпреки че сме в ЕU ни продават китайски реплики или незнам как да нарека долнокачествената електроника лъскава на външен вид. Та, замислям се ако се надуе отново таблета, наистина да си потърся правата.
Нали искаме евтини играчки ...китайците ни ги дават. (не се заяждам и съжалявам, че китайчето Ви не е издържало)
Цитат:
Първоначално публикувано от
stenly
Нали искаме евтини играчки ...китайците ни ги дават. (не се заяждам и съжалявам, че китайчето Ви не е издържало)
Преди няколко години, десетина колеги бяха на обучение в Китай и си накупиха невероятни Ролекси, по $20 - парчето. Забавното е, че всичките спряха да работят точно след година, в един и същи ден.
Сега разбирам защо оригиналният Ролекс е толкова скъп .... Работи повечко
Това ти го дават с 2 години гаранция само на хартия !!
Цитат:
Първоначално публикувано от
Shienar
След описаният разговор със служителката първото, което бих направил е да подам жалба в КЗП. Проблемът е в това, че на повечето хора не им се занимава и затова все още има фирми, които си правят каквото си искат.
Само че когато стоката е закупена от Метро ти се явяваш юридическо лице и нещата автоматочно стават по-различни относно обслужването.
Аз точно за това не купувам такива стоки от Метро.
Зависи картата с която купуваш дали е на физическо или юридическо/фирма лице, съответно и издадената фактура - моята карта си е на мое име и няма как да ме таксуват като юридическо лице.
А изобщо батериите покриваше ли ги гаранцията ?