Отговор: АРДЕС - думите бледнеят
споменаването на Комисия за защита на потребителя винаги помага ;)
друг път да знаеш (то да не ти се налага де, ама все пак...)
А един колега вчера ме питаше тук: https://forum.setcombg.com/%D0%BC%D0...E%D0%BF-3.html "на какви сервизи съм попадал"?
След като написах: "Гаранциите на всички стоки у нас са пълна пародия!"
Аз в повечето случаи се опитвам да си реша проблемите сам с помощта на Неволята. Ако не мога да се справя с нещо или нямам инструменти, им вися на главата, за да не направят някоя подобна издънка.
Защото е много трудно да си намерят сервизно описание или просто ги мързи да четат!
Носил съм в сервиз пълно ремонтно ръководство за конкретен модел апаратура и въпреки това я "ремонтираха" така, че после доказани специалисти не можаха да я поправят.
Още ме е яд, че им я занесох. И това в официален лицензиран сервиз, не в кварталния гараж.
Попитах те, защото съм попадал на добър и коректен! Аз пиша от личен и споделен опит, друг може да ме опровергае... Не може да слагаме всички под един знаменател. Сервизът е Вюпойнт.
Сигурно за блъфиране КЗП може и да хване дикиш и до там, но като гледам какви глупости намислят за подписване хората и какви "европейски" процедури прилагат за едно приемане-предаване на стока, с мирис на консултация с юрист, ми се струва, че КЗП отдавна вече не трогва никой.
Мен друго ме озадачава - може ли да си издокараш продавачите като излезли от кутийка, да обслужват качествно клиентите, а да оставиш в сервиза неандерталци, които да оакват с лекота имиджа. Ми просто на секундата тези хора би трябвало да си сменят заниманието и работодателя.
Мен собствения ми брат ме уволни перманентно задето се нахвърких на клиент, решил, че може да обижда. Ето това се нарича преданост към клиента и загриженост за бизнеса. :))
от това последното изречение излиза че си конфликтна личност и описаното с Ардес надали е цялата истина :))
kalcheff1,
Знам за по-тежки случаи - мениджърите и "магазинерите" са неандерталци.
А специалистите се чудят как да замажат положението пред клиентите.
В повечето случаи за своя сметка. Не само финансово, но и със допълнителни часове работа и неприсъщи дейности.
Това пък е още по-лошо.
Калчев как може да отидеш при тези абдали ...?
Явно това е обичайна практика в този магазин. И аз бях излъган там.
Цитат:
Първоначално публикувано от
justify
Калчев как може да отидеш при тези абдали ...?
Цитат:
Първоначално публикувано от
gtepe
Явно това е обичайна практика в този магазин. И аз бях излъган там.
Подобни постове са леко Тривиални.
Познавам 80% от хората в Сервиза лично , както и "Митко Ардеса" и ми е странно да повярвам на това, само че, не съм бил там и макар да смятам че някой думи са леко завишени, не оспорвам темата на автора.
Личното ми мнение е съвсем друго , но то няма място тук и сега в темата.
Да споделя и аз горчивият опит с техният сервиз. Занесох си лаптопа за почистване, смяна на паста и подмяна на процесор с по-мощен. Беше ми казано че когато машината е готова и е минала съответните тестове(между 3 и 4 часа била продължителността на тестовете) ще ми се обадят да си я прибера. След съответното обаждане си взех лаптопа прибрах се пуснах го, отидох до кухнята да си направя вечеря и като се върнах лаптопа се беше самозключил. Помислих че е някакъв проблем с подмененият процесор(закупен втора ръка преди няколко дена). След околко 10 минути лаптопа благоволи да се влючи, пуснах програма за мониторинг на работните температури и се оказа че видео картата ми гони 100 градуса. Естествено спрях машината да не се мъчи и им я занесох на другият ден. След 2 часа ми звъннаха да си я прибера. При въпроса ми какъв е бил проблема отговора беше че са забравили да сложат охлаждането на видео картата. Как точно са правили 3-4 часа тестове като при мен за 2 минути се изключи лаптопа. И как може да забравиш да завиеш двете най-важни болтчета?
Lex,Техно, постарах се да бъда обективен. Ако съм скрил факти или изопачил събития, това ще стане ясно до време и тогава бих изпаднал в доста неловко положение.
Пожелавам ви да преживеете нещо такова - да си прибереш от сервиз техника, с един зеещ процеп на гърба и у вас всички да ахнат от "приятната" изненада, да те изкарат теб виновен в сервиза, да видим какво самообладание ще запазите и как ще интерпретирате ситуацията. Случката за мен е колкото абсурдна, толкова и елементарна и е редно човекът, с такава култура на работа, заради който стана целият цирк, да си ходи.
Една камерка в задната част на помещението, където хората работят и където клиентът няма визуален достъп, като че ли се върши нещо строго секретно там, би изяснила идеално нещата и техниците биха били по-съвестни, поне за пред шефа. Ако има такава, смятам че показването на запис с манипулацията би оневинило АРДЕС. От сега знам, че това няма да стане, защото би излязло на яве нещо такова - някой е седнал/подпрял се по средата на капака и той се е пукнал. След това същият е монтиран обратно с надеждата клиентът да не се усети. И наистина се получи, първоначално. За отношението към клиента и другите перипетии вече писах и неща да си спомням.
PS Като стана дума за винтчета, гледам сега отдолу, на капака, липсват две и при мен. Да кажем, че са си липсвали по начало. Е толкова ли е трудно да се завият? Скъпи ли са, сложно ли е? Как може да работиш в сервиз и да оставиш така нещата? Абе хората там корпуси пукат, а аз за винтчета се кахъря.
Доколкото си спомням, тук имаше едни десетки страници с "хапсурд", "хапсурд" за един Ванко68, сумати народ дето уж го познаваше и го възхваляваше, но това не му попречи да го сложи на всичките....така че толкова за познавам тоя, оня....
Какъв е проблема в крайна сметка?
Не можеш да си сложиш сам 2,5" устройство, а се оплакваш, че някой друг не е сръчен. ;)
Приятел ми е давал лаптопа си след 2рото отваряне пантата се счупи кой е виновен? Стария лаптоп. Не се впрягай техниката не е с голям ресурс няма какво толкова да направиш.
@zygot не си прав в случая - носиш го на специалист и той ти го връща потрошен. Все едно вместо комп. , казуса е с лекар.
Не всеки може да направи това, което и двамата с теб го правим със затворени очи.
@kalcheff1 не съм те обвинил в каквото и да е , даже ти съчувствам, както и не заставам зад страната на сервизните специалисти - най-малкото че не съм запознат със случая , нито пък съм присъствал на случката. Изразих леко съмнение относно отношението им към теб , но то си е лично за мен ( съмнението ).
А за пожеланието, изживявал съм го , повярвай ми.