Резултати от 1 до 3 от общо 3

Форма-Д Магазин за баня - лично мнение

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2013
    Мнения
    27
    #1

    Форма-Д Магазин за баня - лично мнение

    Бих искал да споделя неприятния си опит с фирма Форма Д.

    Цялостно не съм доволен от обслужването след покупката на продукти от Форма-Д. Шкафчето за баня от MDF не стига, че не беше същото като това което е изложено в магазина им (произведено по различен начин, с различно качество и материали от производителя, което вие сами потвърдихте), а и се поду от влагата в банята. Шкафа е с ниско качество на изключително висока цена. В крайна сметка след 4 месеца чакане не получихме задоволителен отговор и не ни беше възстановена сумата за шкафа.

    Ако искате да прочетете повече преди да закупите нещо от тази фирма:


    Здравейте,
    ще се опитам да ви разкажа възможно най-кратко проблемите, които имаме с въпросната фирма Форма-Д и да дам личното си мнение за обслужването във фирмата.

    Кратка предистория

    В края на 2015та година търсихме фирма, от която да си поръчаме цялостно обзавеждане за баня. Тъй като искахме по-цветни плочки се спряхме на фирма Форма-Д.
    Фирмата предлага всичко за баня + проект. Проекта е наистина лъскав, тъй като го правят на 3D програма, а не на стандартните програми за проектиране на бани, които повечето фирми използват.

    Бяхме уверени, че всички продукти са с изключително качество.
    Малка подробност, че нещата се поръчват от чужбина и се чака близо 2 месеца за доставка. Тъй като не бързахме с ремонта решихме, че ще се навием на тази оферта. В крайна сметка имаше забавяне на доставката с около 20 дни над посочения от тях период.

    Основен Проблем - Шкафчето за мивката в банята
    След приключването на банята и нанасяне в апартамента приблизително около Юни месец 2016 г. започна и нормалната употреба на банята. През първите месеци всичко беше наред. За съжаление през Октомври 2017 забелязахме, че страниците на шкафчето за мивка в банята са подути, явно от влагата в банята.

    По спефицикации шкафчето е изработено от МДФ материал и боядисано. Проблеми на самото шкафче:

    1) Страниците му се подуха след около 4 месеца използване;
    2) Механизма, на шкафчето мостра в магазина беше Blum, този на доставения шкаф беше с неизвестна марка;
    3) Шкафчето мостра имаше двойни страници (вътрешни от ПДЧ, а външни от МДФ), доставения в нас имаше единични страници (предполагаем МДФ).


    Шкафчето от изложбената зала в Гр. Пловдив. Виждат се двойните страници и Блум механизма. За съжаление нямам снимка на името на самия механизъм.

    4) Трябва да отбележа, че към шкафчето и мивката за баня НЯМАШЕ приложени каквито и да е инструкции или изисквания за монтаж!
    5) Мивката, която е изработена заедно със шкафчето има вълнообразна предна част, от магазина ни обясниха, че това е нормално тъй като мивката била изработена от керамика.

    Проблема тук е, че шкафчето което ни доставиха се различаваше от това, което видяхме в магазина и което си поръчахме. В последствие представителите на Форма-Д обясниха това с промяна на начина на производство от страна на фирмата производител без те да бъдат уведомени.
    Освен това, шкафчето излезе некачествено и се поду от влагата в банята.

    От магазин Форма-Д ни обясниха, че трябва да забърсваме шкафа след къпане и да се грижим за него - ние не сме си купили домашен любимец, шкафа е за да ни върши работа и да ни улеснява, а не да ни добавя допълнителни ангажименти към ежедневието!

    Подутите страници и Голямата Драма
    След като установихме, че страниците на шкафчето са подути аз изпратих официално запитване към фирма Форма-Д с искане за рекламация. Към него приложих и следните снимки, които прилагам и тук за да не съм голословен:










    Както се вижда шкафчето има подутини в ляво, в дясно и на страниците в долната им част.След моето запитване изпратено на 17.10.2016 получих следния отговор с дата 25.11.2016 (след няколко телефонни обаждания):

    "Здравейте г-н Иванов!
    Изключително бавно протича диалогът между нас и фабрика Авила Дос за признаване на рекламацията. Прилагаме Ви цялата кореспонденция , от която личи бавенето на отговора към Вас. Ние ще продължим да настояваме за признаване на рекламацията от тяхна страна. В случай , че не я поемат , нашата фирма ще направи всичко възможно , Вие да не останете ощетен.

    Поздрави!
    Екипа на Форма-Д"



    Приложена беше и комуникацията им (на английски) с Испанската фирма, в която общо взето те им обясняват, че няма да признаят рекламацията.

    Последва друг отговор на 01.12.2016, съдържанието на който можете да откриете в следния файл:

    https://drive.google.com/open?id=0B0...1FHWjkzQTJ5dFk

    Накратко, уверяват ни че се опитват да издействат изработка на нов корпус за шкафчето от производителя.
    Следва още един отговор от същата дата, с което ни уведомяват, че фирмата производител не признава рекламацията:

    ----- Препратено писмо от info@forma-d.com -----
    Дата: Thu, 1 Dec 2016 12:15:23 +0200
    От: FORMA-D LTD <info@forma-d.com>
    Тема: otgowor ot Avila dos za skafa ot predposlednoto pismo
    До: Magazin Plovdiv <plovdiv@forma-d.com>


    Hello again Geri,
    Again we must remind you that our official statement for this claimed Paris was provided on November 9th and this is our final report and decision.
    If in order to satisfy your clients FORMA-D company policy is to accept any claim, no matter if the damage was caused by an incorrect use or installation, AVILA DOS can’t be responsible or assume the cost.

    Best regards,
    Pilar


    Въпреки, че фирмата производител им е отказала рекламацията, според българския закон фирма Forma-D носи отговорност пред клиентите си без значение какво им отговарят тяхните доставчици.
    Следва комуникация по телефона, в която ни уверяват, че ще ни помогнат по възможно най-добрия начин.

    Разбираме се, да изработят в България нов корпус на шкафчето. Тази уговорка се прави в началото на Декември, като се разбираме когато имат транспорт към гр. Пловдив да дойдат да вземат шкафчето, за да му се изработи нов корпус.

    Тук става вече малко неудобно, тъй като ние трябва да стоим без шкаф и съответно мивка в банята (тъй като мивката се поставя върху шкафа) неопределен период от време.

    Съгласяваме се на този вариант и чакаме.

    Чакаме...чакаме и пак чакаме...
    Края на Януари 2017, средата на Февруари няма отговор или информация от фирмата.

    Към днешна дата са изминали повече от 4 месеца от първото ми писмо към фирмата.
    В крайна сметка след дълго чакане и нови телефонни разговори и няколко разходки до офиса в гр. Пловдив (където между другото зимата не се топлят и е супер студено) реших да се обадя до офиса на фирма Форма-Д в гр. София.

    Оттам ми предлагат следните варианти:
    1) Изработка на нов корпус от фирма в България - без ангажимент с период за изработка;
    2) Подмяна на шкафчето с друго (мостра) в техния магазин в София - изложено преди 2 месеца, в отлично състояние, без забележки - малка подробност, че е с едно чекмедже, а не две както е нашия шкаф. Уверени сме, че шкафчето е по-висок клас и е от старите модели изработени от Испанската фирма, с по-добро качество. Новото Шкафче е с Blum механизми.

    Имайки в предвид, че сме чакали 2 месеца, само за да дойдат да вземат шкафчето за преработка, решаваме че след дългото чакане е по-добре да приемем вариант 2) и се съгласяваме с него.


    Тук нещата се случиха сравнително бързо и в Сряда, 15.02.2017 ни посетиха да демонтират стария шкаф и да сложат новия.

    За съжаление след оглед на новия шкаф, се оказа че има пукнатини на боята в долната и горната част на предната страна на шкафчето там където има напречни снадки на двете страници.
    Тези забележки не се виждат на снимката горе или снимките, които са ни изпратили, явно са се получили при транспортирането на шкафчето от София до Пловдив (предположение от моя страна).

    Така или иначе заради тези забележки, и за да не си подменяме шкафчетата през 2 месеца (тъй като напуканата боя значи ново раздуване) отказахме въпросния шкаф.
    Не се сетих да направя снимки на предлагания шкаф, когато го оглеждах, но така или иначе нямаше как да го приема с тези забележки, да не говорим че от вътрешната страна корпуса си беше на чисто голо боядисано ПДЧ, дори без гладка част, виждаха се частиците на ПДЧ-то.

    След този опит за подмяна на шкафчето най-учтиво помолих да ни бъде възстановена сумата заплатена за шкафа, за да можем да си намерим нов. В отговор на моето запитване получих следния е-майл:


    Здравейте г-н Иванов,
    След отказа Ви вчера, да заменим компрометираният Ви шкаф с друг или да от ремонтираме повредата, искаме да Ви уведомим че не можем да Ви съдействаме с друго.
    Имахме огромно желание да Ви помогнем, и дори след отказ на фабриката да признае рекламацията на шкафа Ви, направихме много повече от необходимото за да бъдете удовлетворен, което включва:
    -Изработване на нов корпус на Вашия шкаф, за наша сметка от български производител, на когото имаме доверие
    -Замяна на компрометираният мебел с нов,който бе изложен на мостра в магазина ни в София и който Вие одобрихте.За целта направихме следните допълнителни разходи:извънреден транспорт от София до Пловдив,наемане на квалифициран майстор, който се съобрази изцяло с вашите изисквания за точен час на посещение.Закупихме за целта специален силикон и инструменти, които не са присъщи за дейността ни.
    За съжаление нашите възможности се изчерпват до тук, тъй като Вие не пожелахте да премета нашите предложения, и ние не знаем с какво друго бихме могли да Ви бъдем полезни.

    С уважение,
    Виолета Алекосова
    Мениджър продажби


    Направили са всичко възможно, но не съвсем:
    1) Чакай за ремонт на "Испанското" шкафче в Българска фирма за неограничен период от време и бъди без мивка в банята;
    2) Сложи си напукано шкафче, за да се подуе пак след 2 месеца, ама ние сме си измили ръцете.

    В крайна сметка шкафа е нито отремонтиран, нито заменен. Не би ли следвало да ми предлагат замяна със същия продукт?
    Не смятам нито едната нито другата опция за приемливи, поради което съм един доста недоволен клиент и мнението ми за фирма Форма-Д е отрицателно.

    Цената на шкафа с мивката не искам да коментирам, тя е доста над средното на българския пазар, но според представителите им в гр. Пловдив при разговор с тях в магазина, цитирам "с шкафчета от 10 000 лв. няма проблеми", и "вие сте единствените с такъв проблем".
    Просто обслужването е абсурдно, винаги ти си грешния, а те са правите. Ако ги попиташ, нещо на което не им е удобно да отговорят внимателно ти обясняват, че не са разбрали въпроса, който им задаваш.
    Заключение

    Като цяло продуктите на Форма-Д са:
    1) Доста скъпи, заради доставката от чужбина;
    2) Не толкова качествени колкото ни уверяваха, когато ни правиха проекта;
    3) Чакате близо 2 и повече месеца за доставка, тъй като те трябва да имат готов пълен камион, който да тръгне към България;
    4) Не разчитайте особенно много на гаранционото обслужване, тъй като такова няма да получите. След разточително размотаване ще ви отсвирят с горното послание;
    5) Пари не връщат, така че бъдете внимателни колко пари сте решили да им оставите;


    Смесителя за мивката скърца от известно време и сега съм повдигнал и този въпрос пред тях. Нека видим какво ще обяснят този път.
    С текущата публикация искам да предоставя малко повече данни на хората за начина на работа на въпросната фирма. Нека всеки сам си прави изводите и да решава дали иска да си има взимане даване с тях.
    Аз лично повече не бих си купил нищо от Форма-Д, тъй като обслужването след покупката не е на нивото, на което трябва да бъде.
    Успех на всички, на които им предстои обзавеждане на апартамент/баня и дано попаднете на читава фирма.
    Търсете си всички документи, гаранционни карти, искайте си фактури и такива неща, за да не ви се налага после да пиете една студена вода, ако изникне проблем.
    Ако сте имали проблеми с тази фирма пишете в коментарите.
    Този пост е редактиран от interested; 19-02-17 в 21:41.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2012
    Мнения
    53
    #2

    Отговор: Форма-Д Магазин за баня - лично мнение

    Наистина неприятна история колега. От снимките ми се струва, че шкафът е от кантирано ПДЧ, а не боядисан МДФ. Не се вижда добре от снимките, дали банята е с душ кабина или не, ако сте без душ кабина и новият шкаф няма никакви шансове, искайте замяна на шкафа с такъв от полистирол. Има разлика между влаго и водоустойчив шкаф. В случаят вие нямате никаква вина, след като те са ви правили и проекта! Дано да има по-бързо решение. Успех!

  4. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2013
    Мнения
    27
    #3

    Отговор: Форма-Д Магазин за баня - лично мнение

    Здравей,

    нямаме душкабина, но в дясно от шкафа, т.е. между шкафа и душа има стъклен параван. Благодаря за съвета!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Мнение за магазин TECHNOWELT
    От Apokalypsis във форум Бяла техника
    Отговори: 3
    Последно: 08-06-16, 17:50
  2. Направа на система за stream TV за лично ползване в чужбина
    От diskos във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 2
    Последно: 07-10-14, 09:35
  3. Някой има ли мнение за магазин ТЕХНОХИТ
    От mobidob във форум Бяла техника
    Отговори: 22
    Последно: 18-06-14, 21:45
  4. Имате ли лично огнестрелно оръжие?
    От blue1 във форум Анкети
    Отговори: 21
    Последно: 10-12-10, 17:46
  5. Новата рожба на ASUS, аз лично мноо се изкефих
    От Kayso във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 7
    Последно: 17-02-03, 05:24

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе