Резултати от 1 до 10 от общо 10
Like Tree3Одобрявам
  • 2 Post By biro
  • 1 Post By Dido3

Магазини Джъмбо подвеждат потребителите

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    1,702
    #1

    Thumbs up Магазини Джъмбо подвеждат потребителите

    Снощи купих от Джъмбо предпазна решетка за детско легло от тези, които не позволяват падане от леглото по време на сън. На опаковката имаше само дължина на продукта 120см, но не и височниа, което ми се стори странно. Реших, че ако нещо не ми хареса ще я върна. Нямах възможност да погледна какво представлява решетката, защото беше в непрозрачна опаковка, а Джъмбо имат странна политика, че стоките не се разопаковат, дрехите и обувките не се мерят и ако има проблем закупената стока може да се върне. ОК.
    Прибрах се разопаковах продукта и какво да видя - вътре имаше инструкция за употреба, на която бе написано, че решетката не е подходяща за легла с ширина по-малка от 80см. Да ама леглото на детето е 140 на 70см следователно продукта не ме удовлетворява. Освен това на същата тази инструкция, която няма как да се прочете без разопаковане пише, че не е подходящо за матраци от дунапрен, а на детето матрака е точно такъв - на Магнифлекс и се деформира при монтиране на въпросния продукт.

    Отидох днес до Джъмбо и на информация ме изненадаха, че не могат да ми върнат парите, но мога да си избера друга стока за същата или по-голяма сума. Само дето на мен ми трябва предпазна решетка за легло и не ме интересуват други стоки. "Ама идва Коледа ще имаме хубави играчки" ми обяснява служутелката , да де но на мен ми трябва решетка за легло и то сега, а не на Коледа. И ако трябва да дам още 40-50лв за подходяща решетка от друг магазин каде ще му излезе края

    Преди време ми направи лошо впечатление - исках да купя джапанки, съответно реших да ги пробвам дали ми стават, защото номерата на обувките не значат нищо за китайските обущари. Дойде един служител и ми обясни, че нямам право да пробвам джапанките, какво щяло да стане ако всеки започне да пробва. А пък аз не съм виждал подобно чудо - на всякаде по магазините джапанки и обувки се пробват преди покупка.

    Подадох рекламация за решетката и сега съдбата ми е в ръцете на великия управител на магазина, който има право да ми отговори до 30 дни. Взеха си решетката, върнаха ми касовия бон и сега нито решетка нито пари

    За съжаление в България е пълно с долнопробни търговци.
    Shmi и Asen Ikonomov харесват това.

  2.  
     
  3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #2

    Отговор: Магазини Джъмбо подвеждат потребителите

    встрани от темата трябва да уточним, че джъмбо не са БГ верига, респективно фирмената им политика не се определя локално, а глобално, така че същото отношение би получил и един купувач в дрезден (допускам)

  4. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2012
    Живее в
    Видин
    Мнения
    126
    #3

    Отговор: Магазини Джъмбо подвеждат потребителите

    Няма значение каква е глобалната им политика,по закона за защита на потребителя в Бг(чл.55),имаш правото да върнеш всяка стока в седемдневен срок!!!Имал си пълното право да си вземеш на момента парите!

  5. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Русе, и малко у десно и малко у лево
    Мнения
    669
    #4

    Отговор: Магазини Джъмбо подвеждат потребителите

    За Русе става въпрос, нали?! Аз едно строителче за децата исках да взема - и бутнах опаковката да погледна вътре, щото естествено беше картонена! И о-о-о изненадаааа! Нарисувани едни формички, където приличат на такъв строител, с който си играят доста и си мисля тъкмо ще станат повече частите да се занимават с по-големи строежи - пък то кво - вътре същите по форма, ама ТРОЙНО по-грамадни форми, досущ като за пеленачета. Такаааа, и в този момент една "какичка" - НЯМАТЕ ПРАВО ДА ОТВАРЯТЕ ОПАКОВКАТА! - Е да ама аз контрирам, ако не бях видял кви са, после кво прайм.
    Тя казва, ами след касата разглеждате и ако не Ви хареса - може да си смените стоката! Е викам си - тая НЯМА да я бъде и повече няма ходя там!
    Та жената беше гледала същата тази предпазна решетка в някаква брошура, и мислеше да я взема! Но така като описваш решетката, явно и на нас нямаше да ни свърши работа, понеже пък малкото лапе спи на голям матрак, но който се надига и няма къде де се завре долната опора на решетката. Любопитно ми е само, на каква височина предпазва от падане, т.е. дали детето може да се обърне през нея, щото пък то и еднолицевия матрак е около 20 см дебел!?!

  6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    1,702
    #5

    Отговор: Магазини Джъмбо подвеждат потребителите

    Точно за Русе става въпрос. Върнаха ми парите на следващия ден след като върнах стоката. Наложи се да се разкарвам 2 пъти. Единия път да им оставя продукта, казаха да чакам решение от управителя, защото нямат практика да връщат пари. На следващия ден се обадиха че управителя се съгласил, да отида да си взема парите.

    Много са зле тия Джъмбо, те самите знаят какви боклуци продават и правят всичко възможно да скрият продуктите си от потребителите. Само че не са познали. По закон имам право да върна стоката и да си получа парите, в Гърция може и да не е така, но се намират в България и ще трябва да се съобразяват.

    Самата решетка предпазва от падане по време на сън. Ако детето е будно и реши да я прескочи няма да е препятствие. Обаче е толкова "китайска" че е пълен боклук.

    Аз лятото исках да пробвам едни джапанки и дойде един служител да ми се кара що съм пробвал аз джапанките и какво щяло да стане ако всеки започне да пробва. Питах го той влизал ли е в магазин за обувки през живота си? Тръгнах си и казах, че повече няма да стъпя в скапания им магазин ама що ли ми трябваше да ходя пак за решетката.

  7. Novice
    Тук е от
    Jan 2013
    Мнения
    3
    #6

    Отговор: Магазини Джъмбо подвеждат потребителите

    Много е неприятен факта че стоките не могат да разопаковат в магазина. Първо плащаш , а после след каса отваряш кутията. Това е нелепо-Така губят времето на клиента. Какво е това чудо първо да платиш и после да видиш за какво си платил. Нормално е първо да видиш какво точно купуваш и да провериш поне за външни дефекти, надрасквания, дали кутията не е празна, дали е сложено точно това което купуваш и т.н. Последните две в кръга на шегата. Едва ли кутията ще е празна. Но идеята е че стоката трябва да се огледа още преди касата, а не след това. А и повечето мостри са им сложени на недостъпни места, дори във височина и не може да се огледат хубаво. Гледаш отдалече и не виждаш нищо, не ти става ясно от къкво е направена съответната стока. Веднъж така гледах във въздуха, след като ме заболя врата и не разбрах нищо от желязо ли е от пластмаса ли е , реших да отворя една кутия за да видя от какво точно е направен съответния артикул. Почнах да отварям и не знам как веднага дойдоха да ми се скарат. ТОВА НЕ Е НОРМАЛНО.
    А иначе като търсиш някой служител да го питаш къде се намира нещо или за друга консултация има да си чакаш- няма никой, празно, липсват служители. Но в момента в който пипнеш нещо и го отвориш веднага пристигат да се накарат.

    Не знам нищо по въпроса с връщане или замеяне. Купих нещо дребно за около 25 лв. и се след кат оотворих опаковката се оказа дефектно. Но реших да не си губя времето да ходя. А и няколко разкарвания са си разход, който ще ми оскъпи продукта. Затова се отказах. Но при по-скъпи неща , както е твоя случай си заслужава.

    В това отношение Кауфланд са отличници и много добра и толерантна фирма. Купих си артикул, в къщи го отворих, оказа се с че не става. Отидох и веднага го взеха и ми върнаха парите. Даже обмислям да ги сложа в белия списък.
    Asen Ikonomov одобрява това.

  8.  
     
  9. ivi
    ivi е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jul 2010
    Мнения
    54
    #7

    Отговор: Магазини Джъмбо подвеждат потребителите

    Аз също имам много неприятни впечатления от магазин Джъмбо. При първото ми посещение ме върнаха на входа - не можело да се влиза с чантичка в магазина. Става въпрос не за пазарска чанта, а малка чантичка, в която ми бяха лични вещи - лична карта, шофьорска книжка, документите за автомобила, банкови карти и мобилен телефон. Накараха ме да върна чантичката в колата и да вляза носейки в ръка всички изброени вещи. Учудвам се от умствения потенциал на служителя, измислил тази разпоредба. Стана ми удивително неприятно, как се отнасят с клиентите си - посещението ми беше в летен месец, през който не се носят връхни дрехи, за да си сложа личните вещи по джобовете.... Много ми е интересно всички ли посетители на магазина си носят личните вещи в ръце??? Хайде, мъжете носим панталони с джобове, ами ако влезе жена, облечена с рокля???
    Друг път отидох да заменя закупена от магазина неразопакована стока за друга на същата стойност, поради невъзможност да я побера в стаята. Върнаха ме на входа с кашона, защото било съботен ден и такива замени се правили само в делничен ден. Стоката не била дефектна и затова трябвало да бъде делничен ден. Като се купува стоката такова нещо не се обяснява, но като решиш да я замениш (а не да върнеш) започват проблемите. Излиза, че ако бях разопаковал стоката и се окаже с дефект мога да я замяна в събота, а за изправна (евентуално) стока, трябва да е делничен ден. Следващото ми посещение ще бъде последното в този магазин, поради всичките тези меко казано странни вътрешни правила.
    Да не говорим, че стоките, които ме интересуваха, бяха в зоната след касите?! Странен ми е разбера гръцкият мениджмънт!

  10. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот
    Мнения
    2,204
    #8

    Отговор: Магазини Джъмбо подвеждат потребителите

    А на мен ми е много интересно защо си се върнал в магазина. На твое място бих им теглил майната и да ги забравя.

  11. Novice
    Тук е от
    Aug 2017
    Мнения
    1
    #9

    Отговор: Магазини Джъмбо подвеждат потребителите

    На 31.07. купих в магазин Джъмбо Русе въдица, чиято макара се оказа дефектна, на следващия ден се опитах да я сменя за друга от същият модел(касова бележка- налична), за моя изненада без успех. Необходима била комисия, която да потвърди дефекта, евентуално до един месец щяла да се произнесе и да ми възстанови сумата от десет лева. В България съм до средата на август, живея в Германия от 15год. С такава некомпетентност не съм се сблъсквал до сега, в България като член на Европеѝският съюз, са в сила европеѝските правила за защита на потребителя, а именно правото на връщане на всяка една стока в срок от 14дни без посочване на причина за неѝното връщане, в случая е посочен дефект. Не е възможно да остана в Бг още 1 месец, и при това за 10лв., разочарованието е голямо, не трябва да се допуска служители да злоупотребяват със служебното си положение, в случаят управителката на магазин Джъмбо Русе.
    Подадох оплакване в КЗП, отговор- няма доказателства за извършено административно нарушение, да потърся правата си в съда.

  12. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    3,225
    #10

    Отговор: Магазини Джъмбо подвеждат потребителите

    Това за връщането до 14 дни е за покупки от разстояние (Интернет), а не от физически магазини.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Магазини
    От VStaykov във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 0
    Последно: 01-11-11, 02:32
  2. верига магазини
    От shell във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 4
    Последно: 24-09-06, 08:53
  3. Отговори: 8
    Последно: 14-06-05, 13:45
  4. Отговори: 6
    Последно: 24-09-04, 00:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе