Страница 2 от 7 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 96
Like Tree50Одобрявам

Недоразумения в ЛИДЛ

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2020
    Мнения
    62
    #16

    Отговор: Недоразумения в ЛИДЛ

    За камерите както казах не се бях сетил.Казах и точно втория начин-да си направи ревизия на кафето,което според мен нямаше да отнеме повече от 5 минути,но ми заяви,че не ставало така и да не давам акъл.Тогава и поисках имената за да се оплача и тя набързо извади парите....
    Сериозен изглеждам.
    Всъщност и на мен често ми се случват разминавания ,като повечето са в полза на магазините(има и в моя понякога) и ако не ги видя на касата не се занимавам.Но сега както казах случая няма как да е грешка...Мислех въпреки връщане на парите да пиша до ЛИДЛ,но реших,че ако се интересуват ще си го разгледат по-късно.Ако не се интересуват най-вече ще е за тяхна сметка,...рано или късно,кражбата на малки суми е без значение,а да вземаш повечко по този начин без клиентите да забелязват няма как.
    Едва ли в Германия може да се случи да се премълчи такъв случай,но за нас като че ли си е нещо нормално.Та затова няма кой да ни е виновен,освен самите ние,т.е. аз в случая.

  2.  
     
  3. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    9,302
    #17

    Отговор: Недоразумения в ЛИДЛ

    В Кауфланд са "най-греховните" касиерки...:-)

    И в Била ми се е случвало не веднъж, но в ЛИДЛ нито един път.

    Може би този магазин от който пазарувам имат достатъчно съвестен и обучен персонал.

  4. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2017
    Мнения
    1,405
    #18

    Отговор: Недоразумения в ЛИДЛ

    В кауфланд ми маркираха 1 кг пилешко като 10 кг. Естествено поради безхаберност, то още касиерката като ми каза , че сметката ми е 150 лв за 3-4 неща и взех да се смея. Читавите хора избягаха , така ще е навсякъде занапред. Имената си не могат да напишат вече.
    Иначе има опити за измама, в Метро ме "хванаха" за кражба на пакетче презервативи на стойност някакви левчета, при обща стойност на количката над 200 лв. Просто касиерката не ги е маркирала. След като дойде адвоката ми и им поисках най-скъпия телевизор за обезщететение си погледаха камерите 10 минути и с метани и извинения ме изпратиха. Каниха ме и мен да гледам по камерите , казах им ще гледа съдията , изобщо изгаврих се мръсно с тях. Предполагам , че им е масова практика да подхвърлят малки неща на клиенти и хората от срам и неудобство плащат 50 лв глоба , такава им е практиката - 50 лв глоба+ стоката и можеш пак да влизаш / да крадеш ли ги питах /.
    В общи линии трябва да се гледа касовия бон на 5 метра от касата.

  5. Member Аватара на Dedo1975
    Тук е от
    Feb 2019
    Мнения
    597
    #19

    Отговор: Недоразумения в ЛИДЛ

    Най-големите мошеници са в Била на ул.Козяк (до Хепи в Южния парк) в София. От пет пъти в които съм влизал там, три пъти се опитаха да ме измамят. Най абсурдното им обяснение беше, че скенерът им е отчел втори път стоката (някакъв салам беше), вместо да ми отчете Била картата. Така и не можаха да ми обяснят как хем е отчело втори път последната маркирана стока, хем е отчело и картата, защото отстъпките по нея си бяха отбелязани. Върнаха ми парите естествено, но от тогава не стъпвам повече в този обект.
    lazarus18 одобрява това.

  6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #20

    Отговор: Недоразумения в ЛИДЛ

    На мен ми е навик вече и само по звука усещам, че нещо е маркирано 2 пъти.
    Дори съседните каси /поне във Фантастико, където пазарувам/ са направени така, че да имат различен звук при маркиране.
    Веднага се хваща двойното бийпване. Касиерките и те реагират.
    Освен това, винаги гледам какво изписва апарата. Това ми е навик още от както отвори Метро и се набутах да платя бутилка вино на цената на 6 - Метро единица.

    В квартално магазинче ми се е случвало на няколко пъти да ми играят друг популярен номер. Не приключват сметката на предния купувач, той си плаща нещо дребно по сумата на екрана и после го начисляват и на следващия.
    zxc0 одобрява това.

  7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2017
    Мнения
    2,658
    #21

    Отговор: Недоразумения в ЛИДЛ

    В Лидл са ми маркирали 100 мин.води вместо 10 .... Като видях цената бях готов да зарежа количката и да си тръгна без да взема и платя нищо от тоя магазин. От тогава проверявам на метър от касата след плащане както zxc0 е писал , но преди това колко ли пъти са ме прекарали ...

    Изпратено от моят SM-M215F с помощта на Tapatalk

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,410
    #22

    Отговор: Недоразумения в ЛИДЛ

    sunrise
    Работил съм в Пикадили, СВА и знам как стоят нещата. Един от шефовете ми беше работил като мениджър в Била а друг в Лидл и от тях също знам някои неща. Ревизията на един продукт отнема 5-10 минути - има го изложен на две места, в търговската зала и резерв в склада. Разбира се ако има разминавания между наличности и бройката водена в системата, трябва да се разходите и проверите дали в количките на клиентите в залата няма от този продукт. Последното усложнява ревизията в реално работно време.

    Лазерният скенер на касата има огледална система с която чете по две координати - хоризонтална и вертикална - в зависимост от това къде е баркода и как касиерката ще поднесе продукта на касата. Ако в момента на сканирането, тя завърти продукта, касата ще прочете баркода два пъти.
    Когато има повече бройки от даден продукт, тя въвежда с клавиатурата бройката и сканира само един от продуктите - тук гледайте внимателно касовият бон, дали са въведени правилно бройките.
    При сканирането освен на дисплея, може да се ориентирате и по звука за маркиране.
    Случва се продуктовият мениджър който регистрира баркодовете на новите продукти да въведе грешен баркод и когато отидете на касата, при сканиране да не открие кода и касиерката започва да звъни в офиса, да търсят продукта по описание в системата.
    Случва се доставчика на стоки, които идват в разтеглени пакети да маркира неправилно теглото на някои пакети. В този случай магазина няма вина. Този вид стоки не се приемат като се сканират пакетите един по един, а като се измерва общото тегло или сканира общият баркод отвън на кашона.
    Преди години имаше български производители, които се стискаха да си купят баркод принтер и ги печатаха на обикновен такъв, а после ги лепяха върху стоките. Терминалите често не ги разчитаха или ги четяха погрешно.

    В една част от магазините, приемчика сканира всеки пристигащ продукт и го въвежда като бройка на доставката, но в други вериги като Лидл доставката идва в контейнери от централният склад и бройките се въвеждат по документа с който пристигат.
    В Метро Германия доставките са правят на палети с документ и чип прикрепени отвън на палета - приемчика сканира чипа и така автоматично се въвежда вида и количеството в палета - без да ги брои.

  10. Senior Member Аватара на inches9
    Тук е от
    Aug 2020
    Мнения
    1,373
    #23

    Отговор: Недоразумения в ЛИДЛ

    Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    sunrise

    Работил съм в Пикадили, СВА и знам как стоят нещата. Един от шефовете ми беше работил като мениджър в Била а друг в Лидл и от тях също знам някои неща. Ревизията.....

    Лазерният скенер на касата има огледална система с която чете по две координати - хоризонтална и вертикална - в зависимост от това къде е баркода и как касиерката ще поднесе продукта на касата. Ако в момента на сканирането, тя завърти продукта, касата ще прочете баркода два пъти.
    Когато има повече бройки от даден продукт, тя въвежда с клавиатурата бройката и сканира само един от продуктите - тук гледайте внимателно касовият бон, дали са въведени правилно бройките.....
    И аз мисля,че ревизията би било лесно изпълнимо.Друг е въпроса дали ще открие разлика,защото продукта вече може да е бил минал извън магазина.
    Двойно маркиране също често се случва и въпреки,че е много съмнително,все пак остава съмнение за грешка а не предумишлено действие.
    Точно затова е интересен случая ,защото не мога да си представя как би станала грешка след като продукта не е бил поставен на лентата.
    От друга страна продавачката дори да иска да си го вземе би трябвало точно така да постъпи-да го маркира на някой 2 пъти,защото като открият винаги може да се оправдае с грешка,а сега няма как.
    ''Би трявало ''-от нейна гледна точка разбира се.

  11. Member
    Тук е от
    Oct 2011
    Мнения
    308
    #24

    Отговор: Недоразумения в ЛИДЛ

    никога не ми се е случвало да ме "излъжат" в лидл, а пазарувам често там. не намирам и логика касиерът да има полза от маркиране на несъществуващи продукти, та си мисля, че случаят е изолиран и не бива да се счита за обобщаващ.
    kokovox одобрява това.

  12. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #25

    Отговор: Недоразумения в ЛИДЛ

    последния път в кауфланд жената взела консерва риба тон, която се оказа на промо "2 за 1", без да обърне внимание
    на касата девойката вика:
    - На промо е, идете си вземете втората. на връщане минете през мен, за да ви пусна с нея...

    по-миналата година в лидъл АЗ ЛИЧНО изтрясках една боза след маркиране на каса (което си я прави моя ), а касиерката на секундата се обади по системата да ми донесат нова, напълно безплатно, въпреки увещанията да не го прави

    разбира се, аз имам много чаровна усмивка...
    lazarus18 и podredko харесват това.

  13. Banned
    Тук е от
    Jun 2014
    Мнения
    390
    #26

    Отговор: Недоразумения в ЛИДЛ

    Странно - май само мен не ме „лъжат” по магазините.
    Цитат Първоначално публикувано от FearMe Виж публикацията
    по-миналата година в лидъл АЗ ЛИЧНО изтрясках една боза след маркиране на каса (което си я прави моя ), а касиерката на секундата се обади по системата да ми донесат нова, напълно безплатно, въпреки увещанията да не го прави
    Имах подобен случай в … голяма верига.
    Неволно съборих (още между стелажите) „промо-пакет” със стъклени чаши. 2-3 се счупиха и си занесох цялата опаковка на касата. Без да съм предвиждал да купувам.
    Касиерката ме убеждаваше - „Оставете, ще ги бракуваме!”
    Обаче аз си ги платих и взех само здравите!
    „Който чупи - купи!” - така знам. Пък и цената беше смешна.
    podredko одобрява това.

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    May 2009
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    472
    #27

    Отговор: Недоразумения в ЛИДЛ

    И аз нямам оплаквания . Проверявам и аз касовите бонове. Ама вече у нас, че без цайси нищо не виждам . А още не съм свикнал да си ги нося . Както и да е . Според мен е много вероятно да е бъг. Някой да е виждал софтуер без бъг, или електроника която е перфектна ?
    jhoro одобрява това.

  16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    1,700
    #28

    Отговор: Недоразумения в ЛИДЛ

    Винаги проверявам бележката след пазаруване в Лидл и Кауфланд, защото съм ги хващал в измама многократно.
    Пресен пример от вчера в Лидл - видях гъби Портобело 300г опаковка на промо цена 1.99лв и взех една опаковка. След касата проверих бележката и там бяха маркирани като 400г на цена 4.49лв.
    Ясно ми е, че бар кодът върху опаковката от 300г няма как да е еднакъв с този на 400г следователно продукта е маркиран ръчно умишлено грешно ако мине номера.
    Касиерката се разтрепера и не можа да обясни как е станала грешката, върна парите с няколко извинения.

  17. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2015
    Мнения
    6,492
    #29

    Отговор: Недоразумения в ЛИДЛ

    А дали са го коригирали след твоят сигнал.

  18. Member
    Тук е от
    Sep 2016
    Мнения
    664
    #30

    Отговор: Недоразумения в ЛИДЛ


    Отминалата неделя си пазарувах, за да е уж на спокойствие -
    първата бележка е от Кауфланд - купувам 3 торбички с тесто за мекици от витрината с преоценени стоки, но на касата едната ми се маркира на редовна цена, понеже етикетът за намалението липсва, но ясно се вижда, че гаранционният срок изтича и касиерката се съгласи да редактира,
    втората е от Била - сложих си 6 мини багети за 60 ст в техните прозрачни найлонови торбички, на касата ми ги маркират като 6 броя авокадо за 15 лв ! - но явно касиерката навреме се усети и сама се коригира, но като нищо можеше пак да ме прекарат(неумишлено).

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 7 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе