Страница 2 от 7 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 96
Like Tree50Одобрявам

Недоразумения в ЛИДЛ

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
 1. Junior Member
  Тук е от
  Aug 2020
  Мнения
  63
  #16

  Отговор: Недоразумения в ЛИДЛ

  За камерите както казах не се бях сетил.Казах и точно втория начин-да си направи ревизия на кафето,което според мен нямаше да отнеме повече от 5 минути,но ми заяви,че не ставало така и да не давам акъл.Тогава и поисках имената за да се оплача и тя набързо извади парите....
  Сериозен изглеждам.
  Всъщност и на мен често ми се случват разминавания ,като повечето са в полза на магазините(има и в моя понякога) и ако не ги видя на касата не се занимавам.Но сега както казах случая няма как да е грешка...Мислех въпреки връщане на парите да пиша до ЛИДЛ,но реших,че ако се интересуват ще си го разгледат по-късно.Ако не се интересуват най-вече ще е за тяхна сметка,...рано или късно,кражбата на малки суми е без значение,а да вземаш повечко по този начин без клиентите да забелязват няма как.
  Едва ли в Германия може да се случи да се премълчи такъв случай,но за нас като че ли си е нещо нормално.Та затова няма кой да ни е виновен,освен самите ние,т.е. аз в случая.

 2.  
   
 3. Moderator Аватара на justify
  Тук е от
  Jun 2009
  Мнения
  9,306
  #17

  Отговор: Недоразумения в ЛИДЛ

  В Кауфланд са "най-греховните" касиерки...:-)

  И в Била ми се е случвало не веднъж, но в ЛИДЛ нито един път.

  Може би този магазин от който пазарувам имат достатъчно съвестен и обучен персонал.

 4. Senior Member
  Тук е от
  Feb 2017
  Мнения
  1,439
  #18

  Отговор: Недоразумения в ЛИДЛ

  В кауфланд ми маркираха 1 кг пилешко като 10 кг. Естествено поради безхаберност, то още касиерката като ми каза , че сметката ми е 150 лв за 3-4 неща и взех да се смея. Читавите хора избягаха , така ще е навсякъде занапред. Имената си не могат да напишат вече.
  Иначе има опити за измама, в Метро ме "хванаха" за кражба на пакетче презервативи на стойност някакви левчета, при обща стойност на количката над 200 лв. Просто касиерката не ги е маркирала. След като дойде адвоката ми и им поисках най-скъпия телевизор за обезщететение си погледаха камерите 10 минути и с метани и извинения ме изпратиха. Каниха ме и мен да гледам по камерите , казах им ще гледа съдията , изобщо изгаврих се мръсно с тях. Предполагам , че им е масова практика да подхвърлят малки неща на клиенти и хората от срам и неудобство плащат 50 лв глоба , такава им е практиката - 50 лв глоба+ стоката и можеш пак да влизаш / да крадеш ли ги питах /.
  В общи линии трябва да се гледа касовия бон на 5 метра от касата.

 5. Member Аватара на Dedo1975
  Тук е от
  Feb 2019
  Мнения
  614
  #19

  Отговор: Недоразумения в ЛИДЛ

  Най-големите мошеници са в Била на ул.Козяк (до Хепи в Южния парк) в София. От пет пъти в които съм влизал там, три пъти се опитаха да ме измамят. Най абсурдното им обяснение беше, че скенерът им е отчел втори път стоката (някакъв салам беше), вместо да ми отчете Била картата. Така и не можаха да ми обяснят как хем е отчело втори път последната маркирана стока, хем е отчело и картата, защото отстъпките по нея си бяха отбелязани. Върнаха ми парите естествено, но от тогава не стъпвам повече в този обект.
  lazarus18 одобрява това.

 6. Moderator
  Тук е от
  Aug 2006
  Мнения
  8,834
  #20

  Отговор: Недоразумения в ЛИДЛ

  На мен ми е навик вече и само по звука усещам, че нещо е маркирано 2 пъти.
  Дори съседните каси /поне във Фантастико, където пазарувам/ са направени така, че да имат различен звук при маркиране.
  Веднага се хваща двойното бийпване. Касиерките и те реагират.
  Освен това, винаги гледам какво изписва апарата. Това ми е навик още от както отвори Метро и се набутах да платя бутилка вино на цената на 6 - Метро единица.

  В квартално магазинче ми се е случвало на няколко пъти да ми играят друг популярен номер. Не приключват сметката на предния купувач, той си плаща нещо дребно по сумата на екрана и после го начисляват и на следващия.
  zxc0 одобрява това.

 7. Senior Member
  Тук е от
  Dec 2017
  Мнения
  2,658
  #21

  Отговор: Недоразумения в ЛИДЛ

  В Лидл са ми маркирали 100 мин.води вместо 10 .... Като видях цената бях готов да зарежа количката и да си тръгна без да взема и платя нищо от тоя магазин. От тогава проверявам на метър от касата след плащане както zxc0 е писал , но преди това колко ли пъти са ме прекарали ...

  Изпратено от моят SM-M215F с помощта на Tapatalk

 8.  
   
 9. Senior Member Аватара на hristoslav2
  Тук е от
  Jun 2008
  Живее в
  Варна
  Мнения
  41,612
  #22

  Отговор: Недоразумения в ЛИДЛ

  sunrise
  Работил съм в Пикадили, СВА и знам как стоят нещата. Един от шефовете ми беше работил като мениджър в Била а друг в Лидл и от тях също знам някои неща. Ревизията на един продукт отнема 5-10 минути - има го изложен на две места, в търговската зала и резерв в склада. Разбира се ако има разминавания между наличности и бройката водена в системата, трябва да се разходите и проверите дали в количките на клиентите в залата няма от този продукт. Последното усложнява ревизията в реално работно време.

  Лазерният скенер на касата има огледална система с която чете по две координати - хоризонтална и вертикална - в зависимост от това къде е баркода и как касиерката ще поднесе продукта на касата. Ако в момента на сканирането, тя завърти продукта, касата ще прочете баркода два пъти.
  Когато има повече бройки от даден продукт, тя въвежда с клавиатурата бройката и сканира само един от продуктите - тук гледайте внимателно касовият бон, дали са въведени правилно бройките.
  При сканирането освен на дисплея, може да се ориентирате и по звука за маркиране.
  Случва се продуктовият мениджър който регистрира баркодовете на новите продукти да въведе грешен баркод и когато отидете на касата, при сканиране да не открие кода и касиерката започва да звъни в офиса, да търсят продукта по описание в системата.
  Случва се доставчика на стоки, които идват в разтеглени пакети да маркира неправилно теглото на някои пакети. В този случай магазина няма вина. Този вид стоки не се приемат като се сканират пакетите един по един, а като се измерва общото тегло или сканира общият баркод отвън на кашона.
  Преди години имаше български производители, които се стискаха да си купят баркод принтер и ги печатаха на обикновен такъв, а после ги лепяха върху стоките. Терминалите често не ги разчитаха или ги четяха погрешно.

  В една част от магазините, приемчика сканира всеки пристигащ продукт и го въвежда като бройка на доставката, но в други вериги като Лидл доставката идва в контейнери от централният склад и бройките се въвеждат по документа с който пристигат.
  В Метро Германия доставките са правят на палети с документ и чип прикрепени отвън на палета - приемчика сканира чипа и така автоматично се въвежда вида и количеството в палета - без да ги брои.

 10. Senior Member Аватара на inches9
  Тук е от
  Aug 2020
  Мнения
  1,383
  #23

  Отговор: Недоразумения в ЛИДЛ

  Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
  sunrise

  Работил съм в Пикадили, СВА и знам как стоят нещата. Един от шефовете ми беше работил като мениджър в Била а друг в Лидл и от тях също знам някои неща. Ревизията.....

  Лазерният скенер на касата има огледална система с която чете по две координати - хоризонтална и вертикална - в зависимост от това къде е баркода и как касиерката ще поднесе продукта на касата. Ако в момента на сканирането, тя завърти продукта, касата ще прочете баркода два пъти.
  Когато има повече бройки от даден продукт, тя въвежда с клавиатурата бройката и сканира само един от продуктите - тук гледайте внимателно касовият бон, дали са въведени правилно бройките.....
  И аз мисля,че ревизията би било лесно изпълнимо.Друг е въпроса дали ще открие разлика,защото продукта вече може да е бил минал извън магазина.
  Двойно маркиране също често се случва и въпреки,че е много съмнително,все пак остава съмнение за грешка а не предумишлено действие.
  Точно затова е интересен случая ,защото не мога да си представя как би станала грешка след като продукта не е бил поставен на лентата.
  От друга страна продавачката дори да иска да си го вземе би трябвало точно така да постъпи-да го маркира на някой 2 пъти,защото като открият винаги може да се оправдае с грешка,а сега няма как.
  ''Би трявало ''-от нейна гледна точка разбира се.

 11. Member
  Тук е от
  Oct 2011
  Мнения
  318
  #24

  Отговор: Недоразумения в ЛИДЛ

  никога не ми се е случвало да ме "излъжат" в лидл, а пазарувам често там. не намирам и логика касиерът да има полза от маркиране на несъществуващи продукти, та си мисля, че случаят е изолиран и не бива да се счита за обобщаващ.
  kokovox одобрява това.

 12. Super Moderator Аватара на FearMe
  Тук е от
  Jan 2001
  Мнения
  17,616
  #25

  Отговор: Недоразумения в ЛИДЛ

  последния път в кауфланд жената взела консерва риба тон, която се оказа на промо "2 за 1", без да обърне внимание
  на касата девойката вика:
  - На промо е, идете си вземете втората. на връщане минете през мен, за да ви пусна с нея...

  по-миналата година в лидъл АЗ ЛИЧНО изтрясках една боза след маркиране на каса (което си я прави моя ), а касиерката на секундата се обади по системата да ми донесат нова, напълно безплатно, въпреки увещанията да не го прави

  разбира се, аз имам много чаровна усмивка...
  lazarus18 и podredko харесват това.

 13. Banned
  Тук е от
  Jun 2014
  Мнения
  390
  #26

  Отговор: Недоразумения в ЛИДЛ

  Странно - май само мен не ме „лъжат” по магазините.
  Цитат Първоначално публикувано от FearMe Виж публикацията
  по-миналата година в лидъл АЗ ЛИЧНО изтрясках една боза след маркиране на каса (което си я прави моя ), а касиерката на секундата се обади по системата да ми донесат нова, напълно безплатно, въпреки увещанията да не го прави
  Имах подобен случай в … голяма верига.
  Неволно съборих (още между стелажите) „промо-пакет” със стъклени чаши. 2-3 се счупиха и си занесох цялата опаковка на касата. Без да съм предвиждал да купувам.
  Касиерката ме убеждаваше - „Оставете, ще ги бракуваме!”
  Обаче аз си ги платих и взех само здравите!
  „Който чупи - купи!” - така знам. Пък и цената беше смешна.
  podredko одобрява това.

 14.  
   
 15. Member
  Тук е от
  May 2009
  Живее в
  Пловдив
  Мнения
  472
  #27

  Отговор: Недоразумения в ЛИДЛ

  И аз нямам оплаквания . Проверявам и аз касовите бонове. Ама вече у нас, че без цайси нищо не виждам . А още не съм свикнал да си ги нося . Както и да е . Според мен е много вероятно да е бъг. Някой да е виждал софтуер без бъг, или електроника която е перфектна ?
  jhoro одобрява това.

 16. Senior Member
  Тук е от
  Dec 2009
  Мнения
  1,702
  #28

  Отговор: Недоразумения в ЛИДЛ

  Винаги проверявам бележката след пазаруване в Лидл и Кауфланд, защото съм ги хващал в измама многократно.
  Пресен пример от вчера в Лидл - видях гъби Портобело 300г опаковка на промо цена 1.99лв и взех една опаковка. След касата проверих бележката и там бяха маркирани като 400г на цена 4.49лв.
  Ясно ми е, че бар кодът върху опаковката от 300г няма как да е еднакъв с този на 400г следователно продукта е маркиран ръчно умишлено грешно ако мине номера.
  Касиерката се разтрепера и не можа да обясни как е станала грешката, върна парите с няколко извинения.

 17. Senior Member
  Тук е от
  Sep 2015
  Мнения
  6,492
  #29

  Отговор: Недоразумения в ЛИДЛ

  А дали са го коригирали след твоят сигнал.

 18. Member
  Тук е от
  Sep 2016
  Мнения
  669
  #30

  Отговор: Недоразумения в ЛИДЛ


  Отминалата неделя си пазарувах, за да е уж на спокойствие -
  първата бележка е от Кауфланд - купувам 3 торбички с тесто за мекици от витрината с преоценени стоки, но на касата едната ми се маркира на редовна цена, понеже етикетът за намалението липсва, но ясно се вижда, че гаранционният срок изтича и касиерката се съгласи да редактира,
  втората е от Била - сложих си 6 мини багети за 60 ст в техните прозрачни найлонови торбички, на касата ми ги маркират като 6 броя авокадо за 15 лв ! - но явно касиерката навреме се усети и сама се коригира, но като нищо можеше пак да ме прекарат(неумишлено).

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 7 ПърваПърва 1234 ... ПоследноПоследно

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе