Погледнах,но не видях подобна тема където да напиша.
Днес ми се случи интересно нещо в ЛИДЛ.По принцип до сега в големите вериги-Кауфланд,Лидл,Метро и др. съм забелязал следните ''неточности':
1.Баркод се прекарва 2 пъти.Дали волно или неволно не знам ,но ти начисляват двойна цена на практика.
2.Чукат етикет за намаление,който не е върху стария и на касата маркират редовната ,а не намалената цена.Това е или невнимание или е преднамерено от целия персонал.Това ми се случи преди 15 дни в същия магазин на Лидл.Сумата беше 3-4 лв.Случвало се е и друг път не помня в кои магазини.
Днес обаче стана нещо много интересно,за което имам мои обяснения,но ми е интересно и други виждания.
Жена ми пазарува около 10 продукта и някъде на 6-7 место и маркират кафе на зърна на стойност 12,99.Нито сме мислили да купуваме нито беше в чантите.Сумата не е кой знае кво,но явно е опит за кражба,защото първите 2 случая могат да се случат и по невнимание ,все пак,а тук няма как.
Отидох в магазина и потърсих У-ля.Яви се зам. у-л,жена която попита къде са продуктите и аз казах,че са у нас.Отговори ми,че тогава нямам никакви права тъй като всеки може да заяви това и да ида да ги донеса.Тъй като вече в ЛИДЛ може да се вземе поименно извлечение кой е пазарувал(маркира се с приложението),според мен беше безмислено.
Аз и отговорих,че ако върна продуктите и си оставя кафето в къщи-това ще променили нещо?
Каза,че нямам никакви права,което и очаквах и отговорих ,че знам и претендирам само за кражба,а права по закон след като съм излязал от магазина нямам.
Защо мисля,че това си е опит за кражба?
Ами защото поне аз не виждам какъвто и да е начин за объркване.Остават 2 варианта или аз лъжа-в Лидл и Вас или е опит за кражба.
Тя разбира се набързо ми върна парите,но не е там въпроса.
Та ,ако все пак не дискутираме дали аз лъжа и какви права имам(т.е. никакви),възможно ли е все пак да е станала грешка,а да не е преднамерено?
Аз виждам само 2 варианта.
-Продавачката си изписва стока и после си я взема
-В магазина има липси и гледат да си ги оправят.
Интересно е дали има и други вероятности.Особенно ако някой е чувал точно какво се случва.
Другото интересно в случая е ,че не отбелязоха никъде,че ми връщат пари.Отвориха каса която не работеше и ми дадоха парите.Не се разбра дали си записаха какво е станало,кога,на коя каса и.т.н.