Резултати от 1 до 13 от общо 13
Like Tree5Одобрявам
  • 2 Post By VanDan
  • 3 Post By Mega

Ваничка с подгряване или без?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2012

Ваничка с подгряване или без?

Здравейте,
    Предстои да ми монтират климатик и ще искам ваничка с тръба, тъй като съм на 5 етаж , а на първия етаж терасата е изнесена напред и трябва да се изведе конденза по-напред. Разбрах, че има и вариант на ваничка с подгряване. Какво ви е мнението? То кога се включва и каква мощност е и може ли да се спира от мен или като се монтира си работи като падне температурата под нулата и това е, не може да се намесиш? Ако натоварва сметката зимата с около 5-10 лв не ми е проблем, ако приноса наистина си заслужава.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра

Отговор: Ваничка с подгряване или без?

Според мен е добре да можеш сам да си го включваш ако имаш видимост към тавата. Или да се включи към външното тяло, за да се активира само когато размразява климатика.

4. Тук е от
    Sep 2018

Според мен излишно ще се занимаваш с глупости.Да ти нивелират добре стойките/климатика и няма да имаш проблеми.Колкото е по-къса тръбата толкова по-добре.Ако ще те успокои може да и сложиш изолация на пвц тръбата.Друг вариант е да не слагат джуча , а под тялото да сложат голяма вана,която да отводнят...ама пак играчка :D

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Силистра

Той човека иска да не пречи на комшиите колега....прочете ли? И говори точно за "а под тялото да сложат голяма вана,която да отводнят...ама пак играчка :D" ама с нагревател, че и тя ще замръзне. Иска да изведе конденза извън тераса под него, а ти му препоръчваш по къса тръба :D

Играчка ....ама ще се поздравяват после с комшията и ще си пият ракията вечер заедно :D

6. Тук е от
    Sep 2018

Нищо няа замръзне.То така ако замръзваше аз тряа ходя с нагреватели в джоба :D Тръба ф25 и климатика да бичи.

7. Тук е от
    Mar 2018

как ф25 .. обикновено ваничките са с ф32 ?

8.  

9. Тук е от
    Nov 2018

А няма ли как да се монтира вънщното тяло така, че да избегне издадения балкон ?

10. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

Цитат Първоначално публикувано от marqn Виж публикацията
    Здравейте,
    Предстои да ми монтират климатик и ще искам ваничка с тръба, тъй като съм на 5 етаж , а на първия етаж терасата е изнесена напред и трябва да се изведе конденза по-напред. Разбрах, че има и вариант на ваничка с подгряване. Какво ви е мнението? То кога се включва и каква мощност е и може ли да се спира от мен или като се монтира си работи като падне температурата под нулата и това е, не може да се намесиш? Ако натоварва сметката зимата с около 5-10 лв не ми е проблем, ако приноса наистина си заслужава.
    Направете го ,както трябва. Самият Вие казвате, че 5-10 лв не са проблем. Ето тук един пример без подгрев:
    https://forum.setcombg.com/%D0%B2%D1...tml#post902477

11. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2012

Цитат Първоначално публикувано от v7777 Виж публикацията
    А няма ли как да се монтира вънщното тяло така, че да избегне издадения балкон ?
    Няма как, а и аз съм на 5 от 10 етажа и пръв слагам киматик на тази стая и ако някой сложи също, който е под мен, то тогава ще има проблем и ще му капе на неговото външно тяло. По принцип на дневната си сложих климатик и пак с вана без подгряване и не е имало проблем, но там е на южна стена и през нощта там не се спи и не работи или работи на зададена по-ниска температура, а в слчая става въпрос за спалня с източно изложение и си обичам да е топличко, а през нощта са и по-ниски температурите, така че сигурно ще има замръзвания.
    На мен въпроса повече ми беше да разбера как работят тия тави с подгрев, датчик за темепратура ли, при какви условия и темепратура се вклюва , дали цяла нощ ще ми работи и ще ми натовари много сметката или само облекчава при екстремни температури и съответно мога ли да го изключа тоя подгрев или всеки път трябва да викам монтажник?
    Този пост е редактиран от marqn; 15-12-18 в 22:50.

12. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Цитат Първоначално публикувано от lqndar92 Виж публикацията
    Нищо няа замръзне.То така ако замръзваше аз тряа ходя с нагреватели в джоба :D Тръба ф25 и климатика да бичи.
    Това с "нищо няА замръзне" не е точно така. Писано е доста пъти. Примерно аз имам лични наблюдения. И примера със снимката на Велев със замръзналата тава е от Плевен. При нас в по-голям студ, водосточните тръби (май са няколко пъти по-широки от ф25) от покрива на къщата ми замръзват от горе до долу изцяло с масивно дълго кръгло парче лед вътре. Колкото искате замръзнали климатици и вани има в квартала около нас в такъв период. Аз лично няколко пъти все обмислям да търся някой да ми монтира нагреватели в улуците и тръбите.
    Този пост е редактиран от VanDan; 17-12-18 в 13:49.
    SPSt и XOPMOH харесват това.

13. Тук е от
    Sep 2018

Както решите.Ако искате и бързовари си сложете в ваните :D Аз съм на мнение,че ако е чист климатика и ваната и тръбите са си чисти няма да има проблем.Ще започне да замръзва от "тънката вода" в отводнението ти.Няма да ти замръзне веднага горе ваната.За това казвам че е добре тръбата да е с по-голям диаметър и да е по-къса.Успех.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Няколко поста по-нагоре го има линка - https://forum.setcombg.com/%D0%B2%D1...tml#post902477
    Най-вероятно не искаш да го видиш, за това ето и тук:
    Прикачени изображения Прикачени изображения

16. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Доста хора тук не искат да разберат, че България има доста различна зима в различните градове. Едно е зима в Кнежа, друго в Петрич. В София след по-твърда зима, пластамасови тръби за отводняване не оцеляват, дори и Ф50
    ivan74, tony34al и XOPMOH харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Подгряване на компресора?
    От dodo_pv във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 8
    Последно: 19-11-14, 23:27
  2. Отговори: 9
    Последно: 04-02-14, 12:05
  3. Ваничка за крака /хидромасажор/
    От avenger във форум Друга битова техника
    Отговори: 3
    Последно: 08-10-13, 16:44
  4. Помощ- подгряване на компресор
    От knave във форум Ремонт и сервиз - Хладилна техника
    Отговори: 1
    Последно: 03-12-10, 18:35
  5. Котел за подгряване на масло
    От Vancheto във форум Друга битова техника
    Отговори: 3
    Последно: 04-01-08, 22:13

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе