Малко пред история.
Седя си, ровя си из телефона и хоп изненада. Viber дръпнал снимки, от телефоните на хора от контакти и си ги качил на моя телефон. Някои бяха доста лични. Ядосах се много и изтрих всичко, и снимки, и папки, и Viber.
Последва нова изненада. Сега, като искам да снимам, ми излиза надпис, че не може да намери камерата и след малко, че не намира път до галерия. И тъй като, не съм много на ясно с зеленото човече реших, че като върна фабричните настройки, всичко ще си дойде на място.
И както се казва да ама не. Нямаше никакъв резултат. Примирих се. На сутринта, нова изненада. Мога да правя снимки. На другия ден пак изненада, не мога да правя.
След месец някъде, реших да върна фабричната настройка, защото имах достъп до WI-FI...
Ефекта беше никакъв. Активирах WI-FI и камерата отново заработи. Този ден имах планувано обиколка на един замък и разходка с кораб по реката. Снимах си с удоволствие из замъка, качих се на кораба и хоп пак изненада. Не може да прави снимки.
Та сега на въпроса. Има ли оправяне това или не.
Имам чувството че:
някое приложение активира и спира телефона,
Viber си отмъщава за намесата,
или аз не ставам за нищо.
При всички ли Viber копира снимките на хората и ги праща насам натам? Ако да, внимавайте какви снимки имате на телефона, че не всички като мен, ще ги изтрият.
Забравих да кажа, че и да изтриете снимките, Viber след известно време пак ви ги качва. Ако някой знае начин, как да се ограничи достъпа до чужди снимки, моля нека сподели. Аз изтрих и не ползвам вече Viber само заради това.