Резултати от 1 до 4 от общо 4

Help!Проблем с DVD Elite PV-388

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Aug 2005
    Мнения
    4
    #1

    Help!Проблем с DVD Elite PV-388

    Работи си ДВД-то безгрижно с ъпдейта от 11.12.2004 близо 8 месеца вече, но от 1 седмица си има проблем - първо отказа да чете DivX и разпознаваше само оригинални ДВД-та.Бързо посещение в сервиза - там извършиха почистване на оптиката и качиха оригиналния софт, като не пропуснаха да ме овикат, че слагам друг софт, та бил той и от сайта на Елит.Прибирам се и пробвам - да чете всичко, но със старите недостатъци на оригиналния софт и съответно си качвам пак ъпдейта от 11.12.2004.Този път стана друга мацаница - чете всичко, без оригинални ДВД-та.При тях стърже, ръмжи и казва, че няма диск.Пак в сервиза - бях посрещнат не особено любезно, приеха ДВД-то и предупредиха, че ако се повтори пак, ще ми анулират гаранционната карта.А сега де, че тая гаранция да не са ми я дали от този сервиз?
    Смятам, че проблема не е в ъпдейта, защото не би работило толкова време без забележки.Питанката е какво може да му се е случило на ДВД-то и какво мога да изисквам от сервиза?

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    1,176
    #2

    Re: Help!Проблем с DVD Elite PV-388

    Според мен щеше да е най-добре да ги беше помолил те да ти сложът update-a и така после да нямат въжражеия! Щеше да им кажеш че понеже тва са официални от самият сайт, като не искат ти да си ги слагаш, те да ти ги сложат. Инак ще се оплачеш в Комисията за защита на потребителя и толкова. Не може в сайта да ти дават да си теглиш update-a и да го рекламират това, че можеш и сам да си го направиш у вас. А в сервиза да се правят на УДАРЕНИ с мокър парцал, сякаш си извършил престъпление. тяхната работа: "Цар дава, пъдар не дава" :knuppel2:

  4. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна
    Мнения
    7,228
    #3

    Re: Help!Проблем с DVD Elite PV-388

    Според мен, ако наистина е бачкал здраво 7-8 месеца може да е паднала мощността на лазера. И от там да идват проблемите. Това по принцип на повечето оптики които съм виждал може да регулира (усили) малко, но така или иначе означава, че устройството си "заминава". Оправя се със смяна на оптиката, която в повечето случаи представлява по-голямата част от цената на цялото устройство....Дано не е това, но пък и за стотина лева не може да се очаква кой знае какво....

  5. Novice
    Тук е от
    Aug 2005
    Мнения
    4
    #4

    Re: Help!Проблем с DVD Elite PV-388

    В сервиза са против слагането на какъвто и да е друг софт освен оригиналния. Може да се поспори с тях, а и в ръководството пише че има възможност за ъпдейт и след като има излязъл официален такъв не виждам какъв им е проблема - все пак не съм го правил аз и явно цели отстраняване на открити кусури.Освен това ще ги накарам да отразят двете посещения в сервиза в гаранционната карта и тук карам по спомени от Закона за защита на потребителите , но мисля че при 3 ремонта на един и същ проблем имам право на подмяна на уреда с нов, връщане на сумата, отбив от цената.Следващата стъпка е жалба до Комисията за защита на потребителите за непочтенна реклама и т.н. ама първо да изчакам отремонтирането.И ще бъде гадно ако оптика започва да дава фира, но пък нали за това си има гаранция.
    Иначе в сервиза има доста Елити за ремонт, но пък сервиза на Нео-то/това е друг сервиз/, направо е заринат с ДВД-та от тази марка за ремонт.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. каква е разликата между Elite 4000 usb и Elite 5000 usb
    От galev във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 2
    Последно: 09-10-09, 09:51
  2. Elite PV-371X или Elite PV-366X или Elite PV-400 USB
    От zezco във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 85
    Последно: 04-05-08, 13:39
  3. DVD ПЛЕЙЪР ELITE PV 400USB, ELITE PV 4000USB или NEO DVD-R45USB HD
    От stancho_75 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 11
    Последно: 27-02-08, 08:03
  4. Elite DTH-790x проблем
    От underweaver във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 1
    Последно: 23-06-06, 11:13
  5. Проблем с Elite PV-390
    От 4ikita във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 1
    Последно: 11-05-06, 18:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе