Резултати от 1 до 8 от общо 8

Малко помощ за DVD home theatre system и озвучаване

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Feb 2006
    Мнения
    3
    #1

    Малко помощ за DVD home theatre system и озвучаване

    Здравейте, това ми е първото мнение и първата тема в този форум, затова много се извинявам ако съм объркала раздела или вече има подобна тема (потърсих, но не намерих). Надявам се ако има проблем модераторите да я преместят.

    Преди два дни се сдобих със система за домашно кино Elite DHT-800 USB, която ми беше препоръчана от приятели като 'добра за цената си'. Аз съм съвсем неграмотна като става въпрос за технически параметри на подобни уреди, затова и потърсих чужди съвети при избора на плейър. Купихме го и започнаха главоболията в опитите за свързване с телевизора (който междувременно е доста стар и с един високоговорител). На теория всичко е свързано където трябва, картина има, звук също.

    Според техническите характеристики системата трябва да възпроизвежда 5.1 канален звук, което аз разбирам като 5 колонки (4 малки и една по-дълга център колонка) + 1 събуфер. След свързването подкарахме ДВД с някакъв си филм, който трябва да има Dolby Surround звук, според кутийката, съответно очаквах да заработят предните две колонки (front left and right), центъра и subwoofer-а. Но не би. Центърът така и не заработи, както между другото и двете задни колонки. В сайта на Dolby technologies за Surround-а, пише, че е 5.1 канален, от което си вадя извода, че трябва да ми работят всички колони (включително и задните), но пък те не работят. Център колоната не работи и при свирене на обикновено CD с музика, а според мен би трябвало.

    Моля ви, разяснете ми каква е цялата работа с многоканалния звук, защото аз съвсем се обърках, а не намирам простичко обяснение като за начинаещи никъде. Прочетох, че DTSа е 6 канален звук, другаде прочетох, че 5.1 каналния звук, всъщност си е 6 канален звук, защото е (5+1), на трето място прочетох, че DTS ползвали само кината. В характеристиките на по-стар модел Elite (вероятно не е по-стар, а просто не е Home theatre с колонки а само плейър) пише, че има вграден DTS декодер, т.е. плейърът би трябвало да възпроизвежда DTS звук, въпреки че очевидно не сме в кино .

    И по-същественият ми въпрос е: по-дългата колона Center кога трябва да работи и след като на мен не ми, мислите ли, че повредата е техническа и трябва да занеса player-а на сервиз?

    Съжалявам за хипер леймърския пост, надявам се да ми помогнете.

  2.  
     
  3. Member Аватара на ceco7
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    София
    Мнения
    619
    #2

    Re: Малко помощ за DVD home theatre system и озвучаване

    Виж първо връзките на всички колони с уредбата,после идва настройка в SET UP .Отиваш в AUDIO или MORE AUDIO и настройваш(според инструкциите дадени от Elite).Успех

  4. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    2,045
    #3

    Re: Малко помощ за DVD home theatre system и озвучаване

    Нормално е при музикален диск да ти свирят само предни лява и дясна. Същото и при сигнал от телевизора (ако въобще можеш да изкараш такъв).

    При филм с DVD (такова оригинално, че да не се бъркат кофти направен пиратки с лош звук) би трябвало да ти "свирят" всички колонки. Но НЕ постоянно, а само при "движение". Идеята е не да свири силно, а от много места така че да създава "пространственост" на звука. Представи си стерео, само че освен направление ляво-дясно имаш и пред-зад.

    И наистина, погледни дали всички кабели са свързани според инструкциите за употреба.

    Добре дошла във Форума, вярвам че ще ти хареса тук

  5. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    1,176
    #4

    Re: Малко помощ за DVD home theatre system и озвучаване

    Elayne, добре дошла във форума.
    Относно твоята питанка: дори на СТРЕРЕО рвжим на работа, т.е. прослушване на радио или музикално CD трябва да имаш 3 работещи КОЛОНИ-двете предни FL + FR и субуфера. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Ако не работят така, виж как са вързани кабелчетат(не, че я нямам на работа тая система, но не мога да си спомня как се връзваше) с щипкли или с специални входчета които ги имаше готови на кабелите. Ако всичко е наред, добре ако не лошо> Рекламация веднага. Но преди това сложи ДВД филм и виж как ще ти искара звука. От копчето на дистанционното ти трябва да имаш един бутон SOUND EFFECTS, с него сменяш: DOLBY ProLogic, MUSIC, MOVIE, OFF и може би още една две настройки. Ако пак тогава нямаш 5.1. канален виж от setup на AUDIO там има DIGITAL EFFECT от там се пуска ръчно ДОЛБИто. Осве това доста от филмите в БГ имат не един звуков запис. т.е. на ДВДто може да има: 5.1. Английси, стерео Англииски, стерео и 5.1. ТЪРСКИ и т.н. Звука на самият ДВД филм се сменя от AUDIО и трябва горе в единият ъгъл да ти се показва една меню, пример: 1/11: 5.1. ЕNGLISH и т.н.
    Ако имаш още питания не се стеснявай, а питай затова е форума да си помагаме.

  6. Novice
    Тук е от
    Feb 2006
    Мнения
    3
    #5

    Re: Малко помощ за DVD home theatre system и озвучаване

    Много благодаря за това, че сте ми обърнали внимание и че сте ми дали съвет. Странно защо си мислех, че всичко ще работи на 6 без да съм пипнала ръчно каквито и да било настройки . Освен всичко самото упътване е крайно неясно за човек, който си няма понятие от тези неща.

    Лудия, както казваш, при audio CD and radio FR + FL + Subwoofer работят идеално.

    Утре ще изтествам всичко, което ми казахте и ще пиша какво се е получило... междувременно ще трябва да си намеря ДВД с AC-3 or DTS, защото се оказва, че досега съм живяла без .

  7. Member Аватара на ceco7
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    София
    Мнения
    619
    #6

    Re: Малко помощ за DVD home theatre system и озвучаване

    Elayne,има музикални дискове в www.arenabg.com в DTS формат.По-лесно е да вземеш GLADIATOR от видеотеката,които има DTS и AC-3 5.1Ch.Бъди сигурна,че DTS декодери в новите серии на ELITE...няма.

  8.  
     
  9. Novice
    Тук е от
    Feb 2006
    Мнения
    3
    #7

    Re: Малко помощ за DVD home theatre system и озвучаване

    Защо да няма, като в техническите характеристики на устройството пише AC-3 and DTS? Знам за един от по-старите PV модели, който е с вграден декодер, исках да си го купя него, но телевизорът ми е моно и ми трябваха колони...

    Между другото днес пуснахме едно друго ДВД, което се води surround 5.1 и всички колони си заработиха сами... А настройки още не съм пипала, нямаше кога, много работа. Дали е 'забавно' да разбереш, че са те излъгали с ДВД, на което пише Dolby Surround и ти работят 3 колонки...

  10. Member Аватара на ceco7
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    София
    Мнения
    619
    #8

    Re: Малко помощ за DVD home theatre system и озвучаване

    DTS може и да има при теб защото си с цялостна система,но в новите плеъри няма.Аз имам 399 и е без DTS, а старият ми 372 има декодер.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Отговори: 2
    Последно: 25-11-13, 10:30
  2. home theater system FUN FUN
    От yozone във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 2
    Последно: 16-06-09, 16:46
  3. Помогнете ми! Samsung HT-X30 DVD Home Theatre?
    От parvanovbg във форум Аудиотехника
    Отговори: 6
    Последно: 02-02-09, 12:24
  4. Отговори: 9
    Последно: 29-04-06, 00:58
  5. Оптичен вход за home theatre LG LH-T551. Възможно ли е?
    От solo2003 във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 8
    Последно: 07-02-06, 16:01

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе