Преди време родителите ми закупиха LG LH-T551 система за домашно кино. Това, което забелязах е, че няма оптичен вход за връзка с друго цифрово устройство. Това до голяма степен ме разочарова, поради факта, че в един момент ще се окаже невъзможно към това устройство да бъде прикачен плеър от следващо поколение (например Blue-ray), за да бъде използван усилвателя и аудио възможностите на настоящата уредба. Системата разполага с аналогов вход за аудио сигнал, както и с вход за видео сигнал, което означава, че няма да е проблем да се включи стерео аудио сигнал с два канала, но се оказва невъзможно включването на аудио сигнал с 5 канала, какъвто е този на DVD филмите и разбира се вероятно на бъдещите Blue-ray. От сайта за подръжка на LG намерих ръководството на подобно устройство, което е по-скъпо и което разполага с оптичен вход (LG LH-T751). Външният вид на плеъра, както и гърба на двете устройства са идентични с изключение на наличието на оптичен вход на гърба на по-скъпия LH-T751 (виж прикачените картинки).
Мисълта ми е, дали е възможно преработването на LG LH-T551, така че на гърба му да бъде реализиран оптичен вход. Аз лично не съм специалист и не ми е ясно какво е неоходимо, за да може това да бъде изпънено, но бих искал да знам дали е възможно и разбира се доколко бих се справил сам.
[size=20px]LH-T551[/size]
[size=20px]LH-T751[/size]