Защо записаните филми който са DVD формат не тръгват субтитрите на домашния DVD-плеър, а само на компютъра вървят???
Защо записаните филми който са DVD формат не тръгват субтитрите на домашния DVD-плеър, а само на компютъра вървят???
За пписвам винаги на ниски скорости и си вземам все оt скъпите " VERBATIM " ! От друго е проблема! -Очаквам съвети !
Нямаш ли на дистанционното копче "subtitle" ? Натискай го докато се включат,ако не става - влез в setup-менюто на самият двд-плеър и провери настройките за субтитрите.
аз записвам на 8 или 16 скорост на евтини подложки - или + - epro напр - 60 ст. - и ако има двд филма субтитри - излизат...единствено съм забелязал, че на home made двд филми понякога доста бавно се зареждат менютата
двд-то е елит 400, записвам двд филми с неро 7 или ImgTool Burn (удобна програма - дава по-малко проблеми, но за да работи трябва да е инсталиран неро)
опитай филма, който си записал, на други двд-плейъри - ако на тях тръгнат субтитрите, може би има някаква несъвместимост между записвачка, плейър, подложки и т.н., но всъщнос едва ли, ако след края на записа няма съобщения за грешка, би трябвало всичко да е наред....може би нещо в настройките на плейъра....
От SETUP задаваш: DivX subtitles: RUSSIAN или CYRILIC!!! След това при самият запис на филмите внимателно прегл;еждаш ИМЕНАТА на 2 файла( филма и субтитърният) ТЕ ТРЯБВА ДА СА ОГЛЕДАЛНИ, т.е. и една точка разлика да има, няма да видиш субтитри. Исползвай само .sub и .srt файлове, но оригинални такива, а не от .txt, някой само да го е преименувал на .sub. Е те тва е, ако си спазил всичко както трябва, трябва да имаш субтитри и на ТВ. Има един случай в който, каквото и да направиш пак няма да имаш субтитри, а това е ако ДВД плеърът не подържа КИРИЛИЦА.
точно такаПървоначално публикувано от LUDIA
понякога не излизат и субтитрите на DIVX/Xvid филми, когато има записани много на една подложка по различно време - аз затова записвам най-много до 4-5 филма на подложка и то винаги наведнъж....
неясен въпрос - много отговори...
за какво става дума - за DVD филм илиDIVX/Xvid - при DVD филм не би трябвало да има проблеми при елементарна настройка...
Първоначално публикувано от LUDIA
Това не е проблем - .TXT и .SUB са с еднаква структура. Проблемът е .SUB -> .SRT или обратно.
Някои двд та правят проблеми в четенето на субтитри на divx филми затова си ги правя субовете във формат, sub i srt със програмата subtitle workshop и проблема се решава.Слагам и 2 та вида субтитри,има и друго значи филм трябва да е със същото име като субтитрите за някои двд та има също значение. И аз използвам за запис програмата CopyToDVD и съм много доволен много двд дискове съм записал с нея и нямям никакви проблеми
Не е много ясно какъв тип е филма върху DVD подложката която си записал - DVD или DivX/Xvid, защото и при едните и при другите има субтитри !Първоначално публикувано от tannoy
Абе tannoy, разкажи малко повече как си ги копирал тия филми, по-точно с каква програма и т.н., дай малко повече информация де, тук не сме гадатели ... ;-)
ДВД плеърите не поддържат multisession(поне моя PIO 575 не поддържа).А на въпроса за суб на ДВДта-ако не може да се пусне от менюто на филма,тогава от дистанционното-досега нито един ДВД филм свален от тракерите не ми е правил проблем(повтарям това,което коментираха и други за всеки случай) и аз ползвам подложки ЕпроПървоначално публикувано от hihimor
Ами замисан е на VERBATIM, на най ниската скорост, на програмата НЕРО, изтеглен е от АРЕНА филм е Междузвездни войни ! Друга информация ?
След като написа все пак нещо, ще ти кажа какво да направиш:Първоначално публикувано от tannoy
1. Пускаш DVD-то
2. Отиваш на Menu->Options->Subtitles->Bulgarian->Main Menu->Play Movie ( спазвай реда на избор, защото иначе не става )
... и имаш субтитри на български на Междузвезни войни Епизод 2 от Арената ...