Към края на месеца ми предстои да закупя DVD плейър, но за съжаление чувам противоречиви мнения. Бихте ли ме посъветвали какъв плейър (ако може марка и модел) би бил подходящ за изискванията ми.
А те са най-общо следните:
1. Добър и семпъл дизайн - не ми харесват разните му мигащи, светещи с ярко сини светодиоди или мигащи техники. Имах един NEO PDX77 в службата и е отвратителен - свети като в дискотека.
2. Плейване на DVD-R/+R дискове. Това се налага поради факта, че се занимавам любителски с дигитална видеообработка и повечето ми филмчета съм ги качвал от компютъра на такива носители. Въпросното NEO, споменато по-горе) започва добре да ги чете, но прехвърли ли половината диск, спира и запецва.
3. Плейване на DivX със субтитри на български. Ясно защо. От значение е, че телевизорът ми е 21 инча и буквите да могат да се четат нормално или да има настройка за големината им. Имах един Pioneer DV-393-K, но при него срещнах огромни проблеми със субтитрите и го шътнах...
Бях в Техномаркет и си харесах едно SONY DVP-NS37/S, но консултанта ме насочи към PANASONIC DVD-S49E-K DIVX и PANASONIC DVD-S295E-K DIVX, като на въпросите ми "защо" и "каква е разликата" отговори уклончиво.
Надявам се на аргументирани мнения и предложения .
PS Имам и вариант - комбинация от VCR и DVD с Nicam/A2 tuner - LG VC-8606V, но дали да вярвам на рекламите?