Резултати от 1 до 4 от общо 4

DVD Elite PV-366X - информация от първа ръка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Mar 2006
    Мнения
    8
    #1

    DVD Elite PV-366X - информация от първа ръка

    Преди няколко дена се сдобих с този плеър и ми се ще да опиша какво точно представлява.
    Целта на този малък труд е да бъде полезен както на бъдещите (и настоящи) собственици на DVD Elite PV-366X така и на самия мен - едва ли за ден-два съм могъл да видя и оценя всичко, така че допълненията към тази тема ще са от полза и мен.

    PV-366X

    ТЕХНИЧЕСКА ИНФОРМАЦИЯ:
    най-добрта информация --> http://www.elitefan.hit.bg/PV-366X/PV-366X.htm
    официален сайт --> http://elite.bg/aladin.asp?mode=1&Ar...g=BG&Company=1
    неофициална подръжка на Elite DVD --> abv.bg -> elitedvd@abv.bg -> password 123456

    ИНФОРМАЦИЯ ОТ ПЪРВА РЪКА
    това е информацията, която e няма в сухия списък, описващ DVD-то.
    За по-прегледно ще я разделя на "+"-ове и "-"-нуси.

    "+"-ове

    1. Поддържа много от кодеците с които се правят днешните MPEG4. Ако трябва да дам количествена оценка - бих казал, че 90% от кодеците са инплантирани в софтуера на плеяра. От многото филми, които тествах има само два с които имаха проблем:
    - пътеводител на галакическия стопаджия, този релийз: The.Hitchhikers.Guide.to.the.Galaxy.AC3.DVDrip.13thGangster - непознава видеото(явно няма кодек) и върви само аудиото + субтитрите.
    - не намирам филма (някъде изчезна тук е пълна лъдница) - който насича яко (или кодека не е коректен или не му достига мощност да го разкомпресира).

    Тук е мястото да кажа, че който очаква, че ще намери плеър на който да "вървят" всички т.н. DivX-си е редно да спре да очаква ... MPEG4 е пиратски "стандарт" => нама стандарт.

    2. Има вграден audio-декодер, което позволява подръжката на DTS, DD и DS. Което значи, че нямате нужда от последваща скъпа апаратура за да гледата филми. Купувате -> свързвате към телевизора -> и мятате филмите .

    3. Има висички възможни изходи на задния панел, които да осигурят възможност както на маниаците да ползват цифровия изход за връзка с качествения си ресивър, така и на децата в детската стая, които просто да се вържат към TV-то.

    4.Чете всички записваеми и презаписваеми DVD и CD (DVD(CD) +/-RW).

    5. Отворен е към update на firmware си. Това води до подобряване на разкодирането на DivX-те и визията на субтитрите.

    6. Марката SONY, изписана в спецификацията на лоудъра е респектираща.

    7. МТ1389ДЕ е доказан чип.

    8. Има дистанционно... ... не бях сигурен дали има, докато не го разопаковах. Това ме зарадва... затова реших да го напиша в този списък. ... така да се каже "има си всичко" за 89лв. от Метро.


    "-"-си

    1.Има някаъв паразитен шум на аналоговия аудио изход. Шума е константен, като в допълнение върху него се получава и пращене, когато развърта диска.

    2. На предния панел на DVD-то няма бутон "NEXT" ( >>| ), както няма такава функция на дистанционното (за ползване при слушане на mp3).

    3. Когато се натикаш в някое меню на setup-a, не може да се върнеш назад а трябва да излезеш направо от сetup-a и за видиш съседната опция трябва пак да изминеш същия път.

    4. Отворен е към update на firmware си. Това от много страни е добре, но има една не чак до-там добра -> финала може да не е добър .


    НЯКОЛКО НЕСИСТЕМАТИЗИРАНИ ВПЕЧАТЛЕНИЯ И МИСЛИ

    След като направих един бърз тест за това кое как възпроизвежда... набързо направих update на firmware от сайта на Elite -> резултата бе ... така да се каже "на кантар" - загубих нещо но в замяна получих друго.
    - изчезна подръжката на DTS и фонта на субтитрите се промени (мен лично, буквите с дебела и тънка част, както например Times New Roman, ме дразнят ... това е лично усещане и не искам да го налагам на никого... но немога да не го спомена)
    - получих по-добро разкодиране на MPEG4 и субтитри, които имат сянка (имат очертание на бял фон).

    Лошо е че има загуба, но аз лично оставам на новия ъпдейт... в случея DVD-то е за детската стая... но ако беше за мен, много щях да съм раздвоен между DTS и по-добри субтитри.

    Питам се... това, че накъсва на някои филми... дали се дължи на липса на подходящ кодек или на медиа чипа не достига мощност?

  2.  
     
  3. Member Аватара на ceco7
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    София
    Мнения
    619
    #2

    Re: DVD Elite PV-366X - информация от първа ръка

    Мисля,че не тръгва филма заради по-висока резолюция.За да изчезне брума изкл. микрофона на караокето в SET UP.

  4. Novice
    Тук е от
    Mar 2006
    Мнения
    8
    #3

    Re: DVD Elite PV-366X - информация от първа ръка

    Браво CECO7!!!!
    така е: брума изчезна.... от включеното кариоке е ....

    не мога да скрия радостта си от това DVD ... най-големия "дефект" който костатирах не е дефект!!! другите недостатъци, които съм изброил са ... незначителни... (+ още един, долу в PS-a)

    погледнах DVD-то и под капака ... много добре сложено... !!!

    май ще си взема и за мен едно


    питам се с какво ли са по-добри разни маркови DVD за по 200лв ...


    PS: след 15-тина часа в режим stand-by се получава едно високочестотно сфистене от плеъра... но като се има предвид епизодичния характер на явлението (случвало ми се е два пъти) мога да предположа, че това е частен проблем ... т.е. нямал съм късмет, но гаранцията е 2год. така, че няма проблем... а и изключването oт голямото копче също е решение...



  5. Novice
    Тук е от
    Feb 2007
    Мнения
    2
    #4

    Re: DVD Elite PV-366X - информация от първа ръка

    Здравейте. Имам такъв един проблем, и ще съм много благодарен ако някой ми помогне. Преди година си купих ДиВиДи Elite PV-366x, и като цяло съм доволен от него с изключение на следните неща. 1-во каквото и да направя, при опитите си да го Ъпдейтна ми изписва - Unknown Disc, странното е че още като си го закупих дръпнах оригиналния ъпдейт от сайта на елит и нямах никакви проблеми при инсталирането му. Сега опитвам и като .nrg и като .bin, но не се получава, постоянно не разпознава дисковете набутах се вече десетина. Просто искам субтитрите да имат подложка защото е супер мъка да се гледа дивхикс без нея - не се чете нищо. Друг проблем е че доста от филмите не тръгват - тръгват само субтитрите и музиката а картината я няма... Също така звука е под всяка критика, използвам активен буфер пак на елит, 5.1 но да ви кажа честно няма голяма полза от него - чуват се само високите честоти, при положение че съм задал всички колонки за - Small, и тнт. (ако му задам примерно мега бас буферъта от 40 нагоре започва да гъгне а не е издънен) Също така в упътването пише че има и Долби мейтрикс а при мен са само - MOVIE, MUSIC, PRO LOGIC и AUTO, и каквото и да ползвам задните колонки само гъгнат с някакъв електронен отенък на реалния звук... Надявам се някой да помогне.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. каква е разликата между Elite 4000 usb и Elite 5000 usb
    От galev във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 2
    Последно: 09-10-09, 09:51
  2. Elite PV-371X или Elite PV-366X или Elite PV-400 USB
    От zezco във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 85
    Последно: 04-05-08, 13:39
  3. Проблем със DVD Elite PV-366x
    От elleshar във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 0
    Последно: 11-02-07, 20:58
  4. Проблем с DTS при Elite PV-366X
    От pfs във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 2
    Последно: 15-03-06, 07:40
  5. Elite PV-366x - проблеми
    От Kido във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 2
    Последно: 27-01-06, 12:56

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе