Преди няколко дена се сдобих с този плеър и ми се ще да опиша какво точно представлява.
Целта на този малък труд е да бъде полезен както на бъдещите (и настоящи) собственици на DVD Elite PV-366X така и на самия мен - едва ли за ден-два съм могъл да видя и оценя всичко, така че допълненията към тази тема ще са от полза и мен.
PV-366X
ТЕХНИЧЕСКА ИНФОРМАЦИЯ:
най-добрта информация --> http://www.elitefan.hit.bg/PV-366X/PV-366X.htm
официален сайт --> http://elite.bg/aladin.asp?mode=1&Ar...g=BG&Company=1
неофициална подръжка на Elite DVD --> abv.bg -> elitedvd@abv.bg -> password 123456
ИНФОРМАЦИЯ ОТ ПЪРВА РЪКА
това е информацията, която e няма в сухия списък, описващ DVD-то.
За по-прегледно ще я разделя на "+"-ове и "-"-нуси.
"+"-ове
1. Поддържа много от кодеците с които се правят днешните MPEG4. Ако трябва да дам количествена оценка - бих казал, че 90% от кодеците са инплантирани в софтуера на плеяра. От многото филми, които тествах има само два с които имаха проблем:
- пътеводител на галакическия стопаджия, този релийз: The.Hitchhikers.Guide.to.the.Galaxy.AC3.DVDrip.13thGangster - непознава видеото(явно няма кодек) и върви само аудиото + субтитрите.
- не намирам филма (някъде изчезна тук е пълна лъдница) - който насича яко (или кодека не е коректен или не му достига мощност да го разкомпресира).
Тук е мястото да кажа, че който очаква, че ще намери плеър на който да "вървят" всички т.н. DivX-си е редно да спре да очаква... MPEG4 е пиратски "стандарт" => нама стандарт.
2. Има вграден audio-декодер, което позволява подръжката на DTS, DD и DS. Което значи, че нямате нужда от последваща скъпа апаратура за да гледата филми. Купувате -> свързвате към телевизора -> и мятате филмите.
3. Има висички възможни изходи на задния панел, които да осигурят възможност както на маниаците да ползват цифровия изход за връзка с качествения си ресивър, така и на децата в детската стая, които просто да се вържат към TV-то.
4.Чете всички записваеми и презаписваеми DVD и CD (DVD(CD) +/-RW).
5. Отворен е към update на firmware си. Това води до подобряване на разкодирането на DivX-те и визията на субтитрите.
6. Марката SONY, изписана в спецификацията на лоудъра е респектираща.
7. МТ1389ДЕ е доказан чип.
8. Има дистанционно...... не бях сигурен дали има, докато не го разопаковах. Това ме зарадва... затова реших да го напиша в този списък.
... така да се каже "има си всичко"
за 89лв. от Метро.
"-"-си
1.Има някаъв паразитен шум на аналоговия аудио изход. Шума е константен, като в допълнение върху него се получава и пращене, когато развърта диска.
2. На предния панел на DVD-то няма бутон "NEXT" ( >>| ), както няма такава функция на дистанционното (за ползване при слушане на mp3).
3. Когато се натикаш в някое меню на setup-a, не може да се върнеш назад а трябва да излезеш направо от сetup-a и за видиш съседната опция трябва пак да изминеш същия път.
4. Отворен е към update на firmware си. Това от много страни е добре, но има една не чак до-там добра -> финала може да не е добър.
НЯКОЛКО НЕСИСТЕМАТИЗИРАНИ ВПЕЧАТЛЕНИЯ И МИСЛИ
След като направих един бърз тест за това кое как възпроизвежда... набързо направих update на firmware от сайта на Elite -> резултата бе ... така да се каже "на кантар" - загубих нещо но в замяна получих друго.
- изчезна подръжката на DTS и фонта на субтитрите се промени (мен лично, буквите с дебела и тънка част, както например Times New Roman, ме дразнят ... това е лично усещане и не искам да го налагам на никого... но немога да не го спомена)
- получих по-добро разкодиране на MPEG4 и субтитри, които имат сянка (имат очертание на бял фон).
Лошо е че има загуба, но аз лично оставам на новия ъпдейт... в случея DVD-то е за детската стая... но ако беше за мен, много щях да съм раздвоен между DTS и по-добри субтитри.
Питам се... това, че накъсва на някои филми... дали се дължи на липса на подходящ кодек или на медиа чипа не достига мощност?