Резултати от 1 до 4 от общо 4

DVD Elite PV-366X - информация от първа ръка

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Mar 2006

DVD Elite PV-366X - информация от първа ръка

Преди няколко дена се сдобих с този плеър и ми се ще да опиша какво точно представлява.
    Целта на този малък труд е да бъде полезен както на бъдещите (и настоящи) собственици на DVD Elite PV-366X така и на самия мен - едва ли за ден-два съм могъл да видя и оценя всичко, така че допълненията към тази тема ще са от полза и мен.

PV-366X

ТЕХНИЧЕСКА ИНФОРМАЦИЯ:
    най-добрта информация --> http://www.elitefan.hit.bg/PV-366X/PV-366X.htm
    официален сайт --> http://elite.bg/aladin.asp?mode=1&Ar...g=BG&Company=1
    неофициална подръжка на Elite DVD --> abv.bg -> elitedvd@abv.bg -> password 123456

ИНФОРМАЦИЯ ОТ ПЪРВА РЪКА
    това е информацията, която e няма в сухия списък, описващ DVD-то.
    За по-прегледно ще я разделя на "+"-ове и "-"-нуси.

"+"-ове

1. Поддържа много от кодеците с които се правят днешните MPEG4. Ако трябва да дам количествена оценка - бих казал, че 90% от кодеците са инплантирани в софтуера на плеяра. От многото филми, които тествах има само два с които имаха проблем:
    - пътеводител на галакическия стопаджия, този релийз: The.Hitchhikers.Guide.to.the.Galaxy.AC3.DVDrip.13thGangster - непознава видеото(явно няма кодек) и върви само аудиото + субтитрите.
    - не намирам филма (някъде изчезна тук е пълна лъдница) - който насича яко (или кодека не е коректен или не му достига мощност да го разкомпресира).

Тук е мястото да кажа, че който очаква, че ще намери плеър на който да "вървят" всички т.н. DivX-си е редно да спре да очаква ... MPEG4 е пиратски "стандарт" => нама стандарт.

2. Има вграден audio-декодер, което позволява подръжката на DTS, DD и DS. Което значи, че нямате нужда от последваща скъпа апаратура за да гледата филми. Купувате -> свързвате към телевизора -> и мятате филмите .

3. Има висички възможни изходи на задния панел, които да осигурят възможност както на маниаците да ползват цифровия изход за връзка с качествения си ресивър, така и на децата в детската стая, които просто да се вържат към TV-то.

4.Чете всички записваеми и презаписваеми DVD и CD (DVD(CD) +/-RW).

5. Отворен е към update на firmware си. Това води до подобряване на разкодирането на DivX-те и визията на субтитрите.

6. Марката SONY, изписана в спецификацията на лоудъра е респектираща.

7. МТ1389ДЕ е доказан чип.

8. Има дистанционно... ... не бях сигурен дали има, докато не го разопаковах. Това ме зарадва... затова реших да го напиша в този списък. ... така да се каже "има си всичко" за 89лв. от Метро.

"-"-си

1.Има някаъв паразитен шум на аналоговия аудио изход. Шума е константен, като в допълнение върху него се получава и пращене, когато развърта диска.

2. На предния панел на DVD-то няма бутон "NEXT" ( >>| ), както няма такава функция на дистанционното (за ползване при слушане на mp3).

3. Когато се натикаш в някое меню на setup-a, не може да се върнеш назад а трябва да излезеш направо от сetup-a и за видиш съседната опция трябва пак да изминеш същия път.

4. Отворен е към update на firmware си. Това от много страни е добре, но има една не чак до-там добра -> финала може да не е добър .

НЯКОЛКО НЕСИСТЕМАТИЗИРАНИ ВПЕЧАТЛЕНИЯ И МИСЛИ

След като направих един бърз тест за това кое как възпроизвежда... набързо направих update на firmware от сайта на Elite -> резултата бе ... така да се каже "на кантар" - загубих нещо но в замяна получих друго.
    - изчезна подръжката на DTS и фонта на субтитрите се промени (мен лично, буквите с дебела и тънка част, както например Times New Roman, ме дразнят ... това е лично усещане и не искам да го налагам на никого... но немога да не го спомена)
    - получих по-добро разкодиране на MPEG4 и субтитри, които имат сянка (имат очертание на бял фон).

Лошо е че има загуба, но аз лично оставам на новия ъпдейт... в случея DVD-то е за детската стая... но ако беше за мен, много щях да съм раздвоен между DTS и по-добри субтитри.

Питам се... това, че накъсва на някои филми... дали се дължи на липса на подходящ кодек или на медиа чипа не достига мощност?

2.  

3. Banned
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    София

Re: DVD Elite PV-366X - информация от първа ръка

Мисля,че не тръгва филма заради по-висока резолюция.За да изчезне брума изкл. микрофона на караокето в SET UP.

4. Тук е от
    Mar 2006

Браво CECO7!!!!
    така е: брума изчезна.... от включеното кариоке е ....

не мога да скрия радостта си от това DVD ... най-големия "дефект" който костатирах не е дефект!!! другите недостатъци, които съм изброил са ... незначителни... (+ още един, долу в PS-a)

погледнах DVD-то и под капака ... много добре сложено... !!!

май ще си взема и за мен едно

питам се с какво ли са по-добри разни маркови DVD за по 200лв ...

PS: след 15-тина часа в режим stand-by се получава едно високочестотно сфистене от плеъра... но като се има предвид епизодичния характер на явлението (случвало ми се е два пъти) мога да предположа, че това е частен проблем ... т.е. нямал съм късмет, но гаранцията е 2год. така, че няма проблем... а и изключването oт голямото копче също е решение...

5. Тук е от
    Feb 2007

Здравейте. Имам такъв един проблем, и ще съм много благодарен ако някой ми помогне. Преди година си купих ДиВиДи Elite PV-366x, и като цяло съм доволен от него с изключение на следните неща. 1-во каквото и да направя, при опитите си да го Ъпдейтна ми изписва - Unknown Disc, странното е че още като си го закупих дръпнах оригиналния ъпдейт от сайта на елит и нямах никакви проблеми при инсталирането му. Сега опитвам и като .nrg и като .bin, но не се получава, постоянно не разпознава дисковете набутах се вече десетина. Просто искам субтитрите да имат подложка защото е супер мъка да се гледа дивхикс без нея - не се чете нищо. Друг проблем е че доста от филмите не тръгват - тръгват само субтитрите и музиката а картината я няма... Също така звука е под всяка критика, използвам активен буфер пак на елит, 5.1 но да ви кажа честно няма голяма полза от него - чуват се само високите честоти, при положение че съм задал всички колонки за - Small, и тнт. (ако му задам примерно мега бас буферъта от 40 нагоре започва да гъгне а не е издънен) Също така в упътването пише че има и Долби мейтрикс а при мен са само - MOVIE, MUSIC, PRO LOGIC и AUTO, и каквото и да ползвам задните колонки само гъгнат с някакъв електронен отенък на реалния звук... Надявам се някой да помогне.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. каква е разликата между Elite 4000 usb и Elite 5000 usb
    От galev във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 2
    Последно: 09-10-09, 09:51
  2. Elite PV-371X или Elite PV-366X или Elite PV-400 USB
    От zezco във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 85
    Последно: 04-05-08, 13:39
  3. Проблем със DVD Elite PV-366x
    От elleshar във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 0
    Последно: 11-02-07, 20:58
  4. Проблем с DTS при Elite PV-366X
    От pfs във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Последно: 15-03-06, 07:40
  5. Elite PV-366x - проблеми
    От Kido във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Последно: 27-01-06, 12:56

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе