Re: DVD DivX Player с HDMI и USB
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
HDMI при двд плеърите е 99% маркетинг и води или до едвам забележимо подобрение на качеството или най-често до влошаването му. Особено при по-евтините плеъри. Плюса е, че ползването на кабел улеснява свързването. По един кабел получваш и звук и ако плеъра и телевизора са от една марка може да ги управляваш заедно, но пак зависи от моделите.
Аз пък си мислех че "цифровото си е цифрово".
Дефакто избягването на двойното цифрово-аналогово-цифрово преконвертиране е за препоръчване спрямо директен цифров сигнал, какъвто предлага HDMI порта. Друг е въпроса за резолюцията, което се води ъпскел или даунскел...зависи от това каква резолюция искаш да подава плейъра. Аз настройвам сурова PAL резолюция и оставям на процесора на телевизора да ъпскелне картината до неговата си нейтивна. Предполага се че неговият хардуер е значително по-мощен от чипа в плейъра, който освен всичко трябва да получава, скалира и обработва и видео и аудио информация.
браво бе вие ме отказахте, означава че с каквото и двд да се снабдя все тая така или инъче няма да мога да гледам с такова качество както на компа, това е чудесно като се има предвид че олекнах с 2.5 бона за телевизор който едва ли ще види hd филм ако не му го пусна от компютъра чиято видеокарта пък няма hdmi :)
Цитат:
Първоначално публикувано от claudius
Аз пък си мислех че "цифровото си е цифрово".
Дефакто избягването на двойното цифрово-аналогово-цифрово преконвертиране е за препоръчване спрямо директен цифров сигнал, какъвто предлага HDMI порта. Друг е въпроса за резолюцията, което се води ъпскел или даунскел...зависи от това каква резолюция искаш да подава плейъра. Аз настройвам сурова PAL резолюция и оставям на процесора на телевизора да ъпскелне картината до неговата си нейтивна. Предполага се че неговият хардуер е значително по-мощен от чипа в плейъра, който освен всичко трябва да получава, скалира и обработва и видео и аудио информация.
Да, това беше и моята теза. Просто уточнявам, че има плеъри, които по HDMI не могат да предават "сурова PAL резолюция" и задължително обръщат сигнала в прогресивен преди това. Това почти винаги е фатално за крайния резултат. Пак зависи от модела на телевизора и плеъра де.