Ей това според мен е плеърът, който си заслужава внимание. Не знам само как ще стои въпросът със субтитри на кирилица, но по останалите показатели превъзхожда всички ДВД плеъри от този клас.
Преглед за печат
Ей това според мен е плеърът, който си заслужава внимание. Не знам само как ще стои въпросът със субтитри на кирилица, но по останалите показатели превъзхожда всички ДВД плеъри от този клас.
По-скоро този:
http://www.home-entertainment.toshib...0?opendocument
който е тази новата уж "върха на сладоледа" технология.
500-цата няма USB, а мен напоследък взе да ме домързява да пиша всеки път на DVD-RW като има нов епизод на някой от любимите сериали.
P.S. интересно ми е само на какви пари ще влязат в България, че ме е страх ако го поръчам от вън, да не вземат да го строшат от пощите.
Toshiba не е от най-добре представените марки у нас. Трудно ми е да кажа дали и на колко ще се появят.
Не,че го препоръчвам,но е излязал новият модел PANASONIC DVD-S54E-K http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09038345 .
За Тошибата има статия в Hi-Fi магазин явно ще излиза в Бг но нищо не споменават за бг субтитрите ъпскелинга бил някаква разработка на тошиба и пишат че бил добре
Тошибата SD580 си има БГ субтитри, чете от USB филмчета и всичко си е ОК. Само че модела е достъпен през гръцкия дилър на марката. Цената е супер оферта - 80 евра.
Субтитрите са два реда по 50 знака, не пренася по-дългите. Магазина е в Солун, мола "Космос-медитеранио", по-ниския етаж, долу вляво - Public store, 79 евро, 2 год. гаранция. Там освен цялата компютърна и фототехника продават и значително количество електроника от марките Toshiba, Panasonic, Sony, LG, Philips и Pioneer. И то предимно модели, които не се виждат (и не достигат) по нашите ширини.
Сега по празниците ходих в този мол и определено цените са над тези в България. Сравних поне 3-4 телевизора и няколко фотоапарати.
Преди една година беше обратното - тук беше по-скъпо. Предполагам, че в мола е по-скъпо защото по гръцките онлайн магазини има доста по-ниски цени.
Зависи...там има няколко големи маркета за техника в които цените варират от порядъка на 100-150 евро. Да не говоря че в Керфур, ако имаш клиентска карта можеш за определени модели да ползваш до 15% отстъпка. Онлайн търговията им доставя на адрес в рамките на Гърция (безплатно за съответния град, ако съвпада с този на доставчика).
Друг е въпросът че са по-коректни в сервизирането отколкото при нас. Моят телевизор Sony е оттам и е с 4 годишна гаранция от SONY!!!
здравейте, интересува ме PHILIPS DVP-5990 и по точно дали dvd player от такъв тип разчитат mkv файлове
Не неги разчитат. За самия плеър може да прочетеш тук: http://forum.setcom.bg/index.php/topic,37727.0.htmlЦитат:
Първоначално публикувано от donmuftacho
мерси за отговора, по принцип искам да си купя такова с hdmi защото и телевизора ми потдържа HD, но щом не чете mkv тогава в dvd формат ли да ги конвертирам и няма ли да се развали така качеството?
HDMI при двд плеърите е 99% маркетинг и води или до едвам забележимо подобрение на качеството или най-често до влошаването му. Особено при по-евтините плеъри. Плюса е, че ползването на кабел улеснява свързването. По един кабел получваш и звук и ако плеъра и телевизора са от една марка може да ги управляваш заедно, но пак зависи от моделите.Цитат:
Първоначално публикувано от donmuftacho
Конвертирането до ДВД е напълно безсмислено. Гарантирано резултата ще е по-лош отколкото да свалиш филма направо в ДВД, а така или иначе губиш всичко, което иначе ти дава HD.
Засега единствения ти достъп до HD филми си остава компютъра и няколкото модела HD плеъри от сорта на Tvix, Popcornhour, iStar HD и няколко подобни.