Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 25 от общо 25

ELITE PV-5M

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    1,176
    #16

    Re: ELITE PV-5M

    ccc, ти от къде идваш ве човек, не четеш ли??? Имаш възможност да сменяш 3 вида размер на субовете, цвета им, задният им фон или без такъв да бъдат, като тогава са с черен кант. Имам го на промоция и съм много доволен от ДВД=то и на хубава цена е.

  2.  
     
  3. ccc
    ccc е офлайн
    Member
    Тук е от
    May 2006
    Мнения
    149
    #17

    Re: ELITE PV-5M

    Цитат Първоначално публикувано от Shimbadze

    1. Смятам, че чипът е MediaTek;
    2. Има избор между 3 размера/шрифта на субтитрите. Според мен, всичките са грозни, а и на двата по-големи яде букви от края;
    там е работата, че чета
    иначе съм навит за него, ако субтитрите са наред, само USB ще ми липсва

  4. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    1,176
    #18

    Re: ELITE PV-5M

    Аз съм го закачил към едно 32" LCD, и на 2 размер субовете се виждат перфектно, без заден фон съм ги задал. Иначе е вярно, че на 3-я размер малки ги яде отдолу. Не знам как ще е на 4:3 ТВ.

  5. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    5,235
    #19

    Re: ELITE PV-5M

    Може ли някой да даде линк към ръководството или screenshots от основното меню и File Browser? .
    Оттам лесно се разбира дали чипа е MTK или не. А ако има и FW за него със сигурност може да се разбере производителя, но не и версията на чипа.
    Просто призводителите (асемблаторите) не си правят труда да изменят нещата като икони и менюта от оригиналния чипсет. Примерите за обратното са много малко - Pioneer, LG, Denon, Panasonic (техен чип). Ако не се показват файловете на субтитрите във File Browser-а 100% е MTK.
    Досега, без да претендирам за абсолютна точност, не съм чел или виждал DVD player с различни размери субтитри и цветове на фона освен на MKT базираните, примерно Pioneer. Това го направиха знаещите от съответния форум на yahoo.
    Иначе този Elite като характеристики е добро за парите си, но липсата на USB 2.0 и HDMI конектор са ОГРОМНИ недостатъци, поне за мен. Но за сметка на това декодира DTS от МПЕГ4 (ако съм разбрал правилно). При Pioneer DV-696AV това е НЕВЪЗМОЖНО, вероятно поради софтуерно заключване.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    63
    #20

    Re: ELITE PV-5M

    И аз се ПРЕЦАКАХ да си го купя
    Ето най-фрапиращите проблеми:
    1. Чете CD-та и DVD-та по системата "Тука има-Тука нема" - средно 50% от подложките не ги чете - всякакви видове пробвах и скъпи и евтини и стари и нови много нестабилно се държи - някои ги прочете на 7-8 вадене/слагане.
    2. Големите 2 размера от субтитрите ги яде по краищата особенно ако са повече от 35-40 символа на ред, фукнцията му за автоматично пренареждане е пълна скръб.
    3. Дистанционното и то иска по 3-4 пъти да натиснеш бутоните за да задейства - което след 5 мин работа с него ме доведе до бяс.
    4. Не си го купувайте от Метро - там ти дават да си избереш 1 от кашоните и не може да го изпробваш никъде - има изложена бройка и като поискаш да изпробват тази която си избрал - отказват - всички били еднакви, дори и в тока не ги включват да видят светват ли. А дамата която прави гаранционните карти не си направи труда да го отвори дори и да напише серийният номер. На въпросът ми защо - отговори че сами ще си го напишем, всъщност вземате котка в чувал и ви оставя да се надявате да е наред бройката.
    5. Менютата му които уж трябва да са на български са на някаква невероятна шльоковица - част от думите на английски другата част на български написан с латински букви като за превода е избирана българска дума която да пасва на броя букви на английския текст - в резултат менюто е абсолютно нечитаемо.
    6. Докато е включено DVD-то (през скарт-а) телевизорът ми се смущава и излизат разни лети по него, ако искате да гледате телевизия DVD-то трябва да се изключи от тока (не е достатъчно от дистанционното).
    7. Пуснах широкоекранни филми и забелязах че част от картината отляво и от дясно се изрязва - това много лесно се установява като натиснете пауза и с бутона зуум мащабирате картинката - при 1/2 се вижда ясно че я няма част от картината.

    За 6 и 7 точка не съм убеден че проблемът е само на плеярът но и без тях проблемите му са много
    Така че преди да пуснат фиксове за тези проблеми - съветът ми е НЕ ГО КУПУВАЙТЕ БРАТЯ - ще Ви скъса нервите
    Винаги съм знаел че не съм достатъчно богат да купувам евтино - но човек явно се подлъгва

  7. Member Аватара на shveb
    Тук е от
    Jan 2006
    Живее в
    София
    Мнения
    190
    #21

    Re: ELITE PV-5M

    Добре де що моя не е толкова зле?Чете си както трябва,субтитрите са си на място.Единственно дистанционното има забавена реакция.Имам съмнение че е с МТК чип и ако е така ще си доизпипам субовете.

  8.  
     
  9. Novice
    Тук е от
    Jun 2007
    Мнения
    2
    #22

    Re: ELITE PV-5M

    Аз имах PV-399 New със Зоран процесор и бях много доволен, не е имало диск да не тръгне, лоадера не беше капризен само дето субтитрите бях ас много малък размер. Гледам го на 25" телевизор 4:3.
    Сега си взех PV-5M от метро и съм доволен.
    Продължителността на филма се маха от бутон OSD (едно натискане-колко остава второто го премахва).
    Наистина езика на менюто е силно казано български но става да го разбереш, но ако го избереш да бъде на англииски тогава субтитрите на DivX/XviD излизат на маймунки.
    Лоадера е капризен - издава разни звуци при тръгване да чете дисковете и ако диска е малко зацапан не го чете докато не го изчистиш (стана с DVD disk).
    Субтитрите на рамер 2 се четат добре, рядко изяжда по една буква в края ама аз и без нея знам какво пише. Когато са малко думи на реда понякога ги разпределя по целия ред и стоят далеч една от друга което малко дразни но се свиква и е по добре от това да се напрягаш.
    Дистанционното работи добре на около 4 м но ако не го насочваш към плеара а малко встрани и надолу тогава всяко натискане си работи и не се дразниш (поне при мен е така).

  10. Novice
    Тук е от
    Jul 2007
    Мнения
    1
    #23

    Re: ELITE PV-5M

    А може ли да ви попитам,тъй като виждам,че вие сте по-навътре в тези неща...абе записвам няколко пъти филми със субтитри като отделен файл,но на плеара ми излизат йероглифи... може ли някой да ми каже какво да правя...

  11. Member
    Тук е от
    Jan 2006
    Мнения
    220
    #24

    Re: ELITE PV-5M

    Ако менюто на плеъра ти е на английски субтитрите ще са "маймунки" затова го настрой на български (то няма нищо общо с българския ама карай )

  12. Novice
    Тук е от
    Aug 2007
    Мнения
    1
    #25

    Re: ELITE PV-5M

    Здравейте!Много искам да ви попитам дали има някаква нова версия на софтуера на този плеър да го обновя,защото ми създава огромни проблеми.За езика дето е адски смешен и неграмотно направен 1 на ръка,но дистанционното почти небачка.натискам като ненормален и то 10см от него и небачка евентуално след 3-4 мин. псуване да зацепи нещо....иначе си ставам до плеъра да си го давам на пауза от там което обесмисля наличието на дистанционно.Моля ви кажете ми този проблем с дистанционното за сервиз ли е или от софтуера да знам да го нося,нищо че е на 2 седмици плеъра,той тези проблеми ги имаше и първия ден.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

  1. каква е разликата между Elite 4000 usb и Elite 5000 usb
    От galev във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 2
    Последно: 09-10-09, 09:51
  2. Elite PV-371X или Elite PV-366X или Elite PV-400 USB
    От zezco във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 85
    Последно: 04-05-08, 13:39
  3. DVD ПЛЕЙЪР ELITE PV 400USB, ELITE PV 4000USB или NEO DVD-R45USB HD
    От stancho_75 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 11
    Последно: 27-02-08, 08:03
  4. Elite PV-388X срещу Elite PV-374X
    От me4tatel във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 4
    Последно: 13-04-06, 20:06
  5. DVD Elite
    От vasko39 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 4
    Последно: 12-03-05, 18:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе