Резултати от 1 до 15 от общо 15

В САЩ готвят забрана за копиране на DVD

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Незаконно ще е дори създаване на резервно копие

25/06/2007 | TechNews.bg

"Американската асоциация за контрол на копирането на DVD планира да внесе поправка в лицензионното споразумение, която ще забрани тотално копирането на оптични носители. Мярката, подготвяна от DVD CCA, ще обхване дори и случаите на създаване на резервно копие, твърди "theinquirer".

В разработката на документа участват компаниите Walt Disney Studios, Intel, Hewlett-Packard, Toshiba и Pioneer Electronics. За подготвяното изменение алармира Майкъл Малкълм, изпълнителен директор на компанията Kaleidescape, която продава домашни плеъри за оптични носители и сървъри за съхранение на филми.

Именно сървърните продукти на тази компания са станали причина за съдебен иск от страна на DVD CCA. Малкълм твърди, че делото, спечелено от Kaleidescape, е предизвикало поправката в лицензионното споразумение.

Според The Inquirer, от поправката ще пострада не само Kaleidescape. Производителите на DVD плеъри ще бъдат принудени да внесат хардуерни корекции в своите устройства, така че да забранят копирането на оптичните носители.

Освен това поправката може да послужи и за забрана на програмите, които създават виртуални дискове.

Гласуването за приемане на поправката ще се състои в края на юни 2007 година. Ако поправката бъде приета, новото лицензно споразумение ще влезе в сила до 18 месеца."

Линк: http://technews.bg/info.php?id=4209

2.  

3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Re: В САЩ готвят забрана за копиране на DVD

преди десетина дена реших да си проверя статута на записаните дискове. не мога да кажа от кога ми е най-стария, но тези, с които започнах, са на около 5 години. точно около 20% отказаха да се четат на dvd-то ми (някои към края, някои в началото). добре, че имам още няколко, че кой на едното, кой на другото, половината от въпросните 20% се прочетоха, другата половина се наложи да ги тегля пак

та, задавам си въпроса аз, нас ни оставете, то е ясно, че ние жълта стотинка не сме платили, но ако съм западняк, и си имам една скромна колекцийка от... 500 диска, за които съм се изръсил една бала пари (да речем $30-50 / диск), и от тези 500 диска 20% са 100, които се равняват на $3000-$5000... дали няма да ми е криво?

4. Senior Member
    Тук е от
    May 2004

Цитат Първоначално публикувано от IvO™
    "Американската асоциация за контрол на копирането на DVD планира да внесе поправка в лицензионното споразумение, която ще забрани тотално копирането на оптични носители. Мярката, подготвяна от DVD CCA, ще обхване дори и случаите на създаване на резервно копие, твърди "theinquirer"."

Ами ако бедния господин хАмериканец реши да си направи на DVD копие на папката "My Documents", излиза ли, че ще е подсъдим? Ако "да", ще стане много, много интересно...

И все пак:

Цитат Първоначално публикувано от IvO™
    "Американската асоциация за контрол на копирането на DVD планира..."

За CD въобще не става дума. Пфуу, отдъхнах си!

5. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Хм.... като знам колко камери има които пишат дирекно на двд....и после ако нямам право (в случая физическата възможност, защото доколкото разбирам ще се въвеждат хардуерни поправки в двд плеарите та да не могат да копират) това не знам как ше се хареса на братята хамериканци

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Поредния малоумен опит за сензанция. Поправка в кое лицензно споразумение!? С крайния потребител, с производителите на настолни DVD-та, с Господ? Как може поправка в някакво си лицензно споразумение да лиши някого от законно право? Какво е наказанието за неспазване на то това споразумение? Без отговори на тези и още един куп въпроси статията е безсмислена.

7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от FearMe
    преди десетина дена реших да си проверя статута на записаните дискове. не мога да кажа от кога ми е най-стария, но тези, с които започнах, са на около 5 години. точно около 20% отказаха да се четат на dvd-то ми (някои към края, някои в началото). добре, че имам още няколко, че кой на едното, кой на другото, половината от въпросните 20% се прочетоха, другата половина се наложи да ги тегля пак

та, задавам си въпроса аз, нас ни оставете, то е ясно, че ние жълта стотинка не сме платили, но ако съм западняк, и си имам една скромна колекцийка от... 500 диска, за които съм се изръсил една бала пари (да речем $30-50 / диск), и от тези 500 диска 20% са 100, които се равняват на $3000-$5000... дали няма да ми е криво?
    Тия дискове за по 30-50$, които си купува американеца, не са като тези, които ти и аз записваме. Жалко, че нямам 500 матрични диска да проведа представително проучване, но процента при тях ще е значително по-малък.
    Иначе по темата даже няма да си правя труда да коментирам. Моето лицензионно споразумение със Славейков и Арената няма да има таква клауза

8.  

9. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Интересно каква ли ще е реакцията на ГДЛеща, ако все пак такъв закон се приеме....

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

Не става дума за закон, а за лицензно споразумение. Не става дума за у нас, а за в САЩ. Лeщата няма работа в случая.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2004

Мирише ми на... партенка. Не че е нещо ново за theinquirer. Walt Disney Studios, Intel, Hewlett-Packard, Toshiba и Pioneer Electronics замисляли пъкленото дело?! За Walt Disney го разбирам, но другите... Сами да си режат клончето?! Те произвеждат хардуера, нямат общо с контента. Ако направят така, че да не може да се копира на техните устройства... китайчетата милиарди ще направят. Не че сега не ги правят, де.

12. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Ghost
    Не става дума за закон, а за лицензно споразумение. Не става дума за у нас, а за в САЩ. Лщата няма работа в случая.
    А наколенките?

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2000

А митинг? (пак) ;-)

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от Ghost
    А митинг? (пак) ;-)
    и пак отложен, и пак, и пак

16. Тук е от
    Jul 2005

Според мен всияко се прави с цел популяризирането на BluRay дисковете

17. Member
    Тук е от
    Jan 2005

Тези опити не са от вчера - мисля още преди около 2 години бяха писали за идея да се внесат хардуерни промени в четящите устройства, които да не дават възможност да се четат "пиратски" дискове, та дори се споменаваше за идея на Филипс плейърите да са "нетуъркд" и да проверяват през мрежата дали диска поставен вътре е законен или не и при установяване на пиратски диск да има възможност плейъра да се блокира по подаден от сървъра сигнал.

Както и да го гледаме - опити да се въведат подобни ограничения ще има поради простата причина, че са замесени твърде много пари. Друг въпрос доколко е възможно това да се въведе в практиката и накрая дали дори и да се въведе, дали ще има практическа полза ... те и конзолите бяха непробиваеми ама каква е действителността?

18. Member
    Тук е от
    Nov 2001

Абе на всяко нещо от тоя род му се намира цаката = къде веднага, къде - по-после.
    Ние тука си го знаем, ама си чешем езиците...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 7
    Последно: 13-06-07, 11:48
  2. копиране на DVD
    От mikk във форум Общ - софтуер
    Отговори: 10
    Последно: 17-07-06, 17:28
  3. Копиране на диск
    От iovkito във форум Общ - софтуер
    Отговори: 6
    Последно: 29-09-05, 22:09
  4. Копиране на цял HDD
    От McTailer във форум Linux
    Отговори: 3
    Последно: 06-01-04, 12:52
  5. копиране на DVD
    От blue във форум Общ - софтуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-11-02, 23:29

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе