Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 25

ELITE PV-5M

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. ccc
    ccc е офлайн
    Member
    Тук е от
    May 2006

ELITE PV-5M

ELITE PV-5M някакви впечатления от него? Как са субтитрите му? какво означава, че може да ги променяш като големина? до каква степен?
    продължавам да издирвам ДВД плеър, който да се доближи до 400USB, но за сега без успех

2.  

3. Тук е от
    Apr 2007

Re: ELITE PV-5M

Вчера купих ELITE PV-5M като подарък, поради това нямам много преки наблюдения и не съм правил подробни тестове, но първоначалните ми впечатления са следните:
    1. Поддържа 3 размера на субтитрите при DivX, които могат да се избират, като най големия от тях е толкова едър, че може пенсионерите да свалят очилата
    2. Много възможности за избор на цвят на субтитри, дали да има фон /подложка/ зад тях или да няма, както и дали да ги преработва DVD-то преди да ги визуализира, т.е. има се предвид, че символите за край на ред се пренебрегват, а DVD-то според избрания размер на шрифта си определя само край на ред, побирайки максимално символи на него.
    3. Поддържа до 6 реда или някъде към 300-400 знака!!!
    4. Избор на позициониране на субтитрите - по височина и ширина /центриране/
    5. Тествах го само със *.srt и *.sub, но в книжката и в сайта на елит пише, че поддържа и редица други - http://www.elite.bg/asp/view_prod.as...=PV-5M&Lang=BG
    6. Удобно дистанционно и наличност на всички възможни изходи
    7. Работи доста тихо, а от магазина казаха, че оптиката била SONY, което имайки предвид опита ми с тази марка е по-скоро негативно.
    8. Гаранцията е 2 години, мисля но не съм сигурен, че на другите модели на елит е 1

Недостатъци:
    1. Менюто го избрах да е на BG, но елита показваше някакви латински букви с език близък до нашия, така че се наложи да премина на EN, да го настроя, след което пак да премина на BG за да може субтитрите да са на нашенски.

4. Member
    Тук е от
    Jan 2005

като го гледам на сайта дизайна му е странен, но все пак ако върши работа за тия пари...

5. asar
    Guest

За парите си - върши работа.
    Чекмеджето му ми се струва малко паянтово.
    Не е отбелязано в сайта на Elite и на рекламите, но чете и wma.

6. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2001

Цитат Първоначално публикувано от asar
    ...
    Чекмеджето му ми се струва малко паянтово.
    Не е отбелязано в сайта на Elite и на рекламите, но чете и wma.
    ...
    А знае ли някой с какъв чипсет е този ELITE PV-5M? Ще е добре ако се окаже МТК.
    Щото Pioneer 696, е с добър дизайн (качество), но цената му... за МТК чипсет си е висока...

7. ccc
    ccc е офлайн
    Member
    Тук е от
    May 2006

едва ли е с МТК
    те изчезнаха от пазара

8.  

9. Member Аватара на shveb
    Тук е от
    Jan 2006
    Живее в
    София

digimax ,дай адреса на магазина.

10. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Ето го адреса :
    МАГАЗИН СОФИЯ
    Бул.Европа 119 (до метростанция "Сливница")
    "Техноцентър ЕЛИТ"
    тел: 02 8122258

А това е въпросният плеър :

Направи ми добро впечатление,че има опции за настройка на картината и звука.Също и просвирва DTS от скарта та който си няма подходящ усилвател ще може спокойно да си гледа филмите с DTS аудио.

11. Member Аватара на Shimbadze
    Тук е от
    Sep 2004

От вчера се сдобих с такъв, като много се колебах между него и 400 USB с по-новия дизайн.

1. Смятам, че чипът е MediaTek;
    2. Има избор между 3 размера/шрифта на субтитрите. Според мен, всичките са грозни, а и на двата по-големи яде букви от края;
    3. Има възможност за настройки (предефинирани) на цвят, цвят на фона, вертикално и хоризонтално разположение на субтитрите;
    4. Има функция за преформатиране на субтитрите. Според мен - хипер-мега-мулти дървена, и е по-добре да е изключена (според ръкоблудството, така щял да изкарва субтитрите на една линия (?!?!?!), ама не е вярно). Пренасянето е ултра малоумно в другия случай;
    5. Проблемът с показването на скапаното OSD при просвирване на MP4 (DivX/XviD/MPEG) видео файлове пак си е тук;
    6. Автоматично транскодира 2-каналното аудио към 5.1, но само докато по време на просвирването не влезеш в менюто за настройки. Тогава изведнъж се сеща, че е 2-канално аудиото и си го плющи само на 2-та фронта. Спреш ли файла и пуснеш ли го наново, отново транскодира към 5.1;
    7. Вярно е. Има си вграден DTS декодер/транспортер и човек може да си слуша DTS през аналоговите изходи;
    8. Лоудърът е капризен. 2 DVD-та не пожела да ми ги просвири. Eдното DVD+RW Verbatim, a другото не знам какво е (записвано и печатано от eddie).

Иначе, като изключим недостатъците, за които, надявам се, че някой самоотвержен ентусиаст ще се погрижи, плейърчето е на нивото на старата ми 399-ка. Тоест, напълно задоволително, особено и за цената си. Е, жалко, че няма и USB...

Поздрави,

-= F o z z y =-

12. Member
    Тук е от
    Jan 2006

Цитат Първоначално публикувано от Shimbadze
    Лоудърът е капризен. 2 DVD-та не пожела да ми ги просвири. Eдното DVD+RW Verbatim, a другото не знам какво е (записвано и печатано от eddie).
    Може би ти е проблемен диска тъй като аз точно на DVD+RW Verbatim си записвам доста филми и ги чете без проблем.

13. Member Аватара на Shimbadze
    Тук е от
    Sep 2004

Не бих казал, че е проблемен, защото 399-ката го жули като звяр.

А, още един + в полза на 5М - чете и втория слой DOUBLE LAYER DVD+R безгрижно.
    Нещо, което не можах да видя при старите модели (399-ката ми стига само до прехода към втория слой и толкоз).
    Вече спокойно ще пропускам Verbatim DUAL LAYER DVD-R-ите, които са си цифра все още...

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2001

...1. Смятам, че чипът е MediaTek;...
    ...2. Има избор между 3 размера/шрифта на субтитрите. ...
    Това, че има избор на размера на шрифтовете, не означава, че е с МТК чип. Но ако някой се осмели да го отвори и види с какъв е наистина, чак тогава може да се твърди, че е MediaTek...

16. Member Аватара на Shimbadze
    Тук е от
    Sep 2004

Цитат Първоначално публикувано от jonia
    Това, че има избор на размера на шрифтовете, не означава, че е с МТК чип. Но ако някой се осмели да го отвори и види с какъв е наистина, чак тогава може да се твърди, че е MediaTek...
    Така пише в ръкоблудството...

17. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Вече спокойно ще пропускам Verbatim DUAL LAYER DVD-R-ите, които са си цифра все още...
    Аз налазих 3 левовите с ДДС HP-та от Метро (на шпиндел)... за сега VERIFY-я е наред...

18. ccc
    ccc е офлайн
    Member
    Тук е от
    May 2006

като е с МТК чип, може ли да се моделират субтитрите да излизат с нормален шрифт?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. каква е разликата между Elite 4000 usb и Elite 5000 usb
    От galev във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 2
    Последно: 09-10-09, 09:51
  2. Elite PV-371X или Elite PV-366X или Elite PV-400 USB
    От zezco във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 85
    Последно: 04-05-08, 13:39
  3. DVD ПЛЕЙЪР ELITE PV 400USB, ELITE PV 4000USB или NEO DVD-R45USB HD
    От stancho_75 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 11
    Последно: 27-02-08, 08:03
  4. Elite PV-388X срещу Elite PV-374X
    От me4tatel във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 4
    Последно: 13-04-06, 20:06
  5. DVD Elite
    От vasko39 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 4
    Последно: 12-03-05, 18:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе