Добре де, тоя "8 годишен ресийвър" няма ли оптичен и/или коаксиален вход за цифров звук?
Преглед за печат
Добре де, тоя "8 годишен ресийвър" няма ли оптичен и/или коаксиален вход за цифров звук?
SAMSUNG BD-P3600 чете MKV-та и ъпскейлва по-добре от 1400.
Няма ни оптичен ,ни коаксиален вход старият ми Техникс ,който обаче си харесвам и не искам да заменям!Така се получава със сантиментите :029:
а дали ъпскейлва по-добре от Панасоника-той е вече доста възрастен и не чете МКВ-ТА ,НО пък както разбирам ъпскейла му е на много добро ниво!Клоня към него-въпреки възрастта му!А За МКВ-тата си е минус -наистина :(
Нямам никаква представа как се справя Панасоника, но съм си играл с 4600 на Самсунг, което е същото като 3600, но с друг дизайн и без аналоговите изходи и затова ти го препоръчах. Имай предвид, че това са все стари модели! Ако те интересува нещо ново погледни това.
kaloman,четеш ми мислите :))) В предишния си пост смятах да попитам точно за Oppo :)Но продава ли се в нашата мила родина???
И Орро-то няма да ти чете mkv.
Трябва да преосмислиш сериозно какво искаш точно. Каква е идеята да дадеш 800 лв за хубав плеър и да гледаш Divx. Айде, в ДВД-то има много хляб, но всеки Блу-рей ще ти свърши що-годе еднаква работа. Ако искаш отлично скалиране си вземи PS3.
Също така помисли да смениш стария ресийвър с нещо пак старо, но поне с оптика или коаксиал. Има отлични неща за по 200-300 лв и ще свирят и по-добре.
Всъщност далеч не се хвърлям на мкв-та!Така или иначе ги гледам от лаптопа си-към ЛСД.По-скоро искам да си гледам колекцията от двд-та,но не ми се иска да купувам ДВД плейър!аз заради това и попитах за по-горе изброените 3 модела -PANASONIC DMP-BD55EG-K ,SAMSUNG BD-P3600 и SAMSUNG BD-P1400-точно защото имат 5.1 аналог аудио.
lazarus18 разбира се е прав- за 800 кинта ще си вземеш ресивър и плейърче което "яде" всичко. Ако обаче твърдо не пускаш Техникса :) разгледай и това- ще ти прочете и DVD и DivX и MKV, че даже и звук ще ти пусне на Ресивъра! :)) Само дето после ще започне да те човърка любопитството- а това Dolby TrueHD как ли звучи, ами DTS-HD Master Audio, а това DTS-HD High Resolution Audio какво ли е? :) Затова грабвай най евтиния от трите които си харесал и си гледай DVD колекцията с кеф! :)
Съгласен,kaloman :)за 1000 лв. ще си купя 1 пуканка и ресивър!въпроса в случая не опира толкова до пари,а до сантименти:) да не философствам излишно,но все пак homo sappiens e единственото животинче,което повтаря 1 и съща грешка по няколко пъти-доста често недължаща се само на инат!:) Благодаря за съветите на harvi5,lazarus18 и kaloman!! :)
LG BD 560
Plays discs Blu-ray Disc, BD-ROM, BD-R/RE, DVD + R / RW, DVD-R/RW (VR & Video Mode) and records HD DiV (MKV), MPEG2 / 4, MP3 & WMA.
http://translate.google.com/translat...lg-bd-560.html
Pioneer BDP-LX53
http://translate.google.com/translat...-bdp-lx53.html
Аз си го закупих в събота,заедно с една плазма Панасоник 46G20E.Без да съм голям спец,ще напиша впечатленията си до момента.Цитат:
Първоначално публикувано от brun4ev
Блу рей плейва просто перфекто,аз поне забележки не намерих.Това от което останах много доволен е ,че разпознава външен хард под NTFS.До момента съм пробвал сигурно около 50 MKV филма и не съм имал никакъв проблем.Разполага с WI FI и без проблем го вързах в мрежата и плейна филм директно от харда на PC-то.Това което ми липсва е,че не може да плейне Блу рей от харда.Но пък плейна 1080p BD-Remux DTS AVC.Това е дано да съм помогнал на някой,аз съм доволен за сега.
а нещо за ъпскейлинга на оригинални двд можеш ли да ми кажеш -по добра ли е картинатаЦитат:
Първоначално публикувано от casa
casa, я раздуй също така и как се държи при divx-овете и MKV-тата, как са субтитрите като размер, има ли автоматичен пренос при дългите изречения и т.н.т.
За ъпскейла какво да кажа,аз разлика забелязах и останах доволен.Да поясня,скоро не бях пускал двд и сега го направих за да мога да отговоря.На двд панасоник пуснах Гладиатор(оригинал),след това на LG-то и дори с мойто непрофесионално око разликата се видя-в цветове,в детайли,абе останах доволен от видяното.Divx пуснах само за проба няколко филма на детето и се вижда определено по добре.Сега за MKV-тук за момента съм повече от очарован.На въшен хард имам много MKV-та различни релийзи и до този момент няма такова което да не е отворил.Имам и няколко Blue ray филма и наистина почти не мога да видя разлика между тях и MKV-тата.Субтитрите обаче според мен можеше да са една идея по-голями,но и така е добре.Няма възможност да се пипат като размер,цвят и позиция,но пък не е задължително да бъдат с еднакво име като филма.Просто преди това ги маркираш и тръгват без проблем.Засега не се сещам друго,нямам много време да го разцъквам,но ако се досетите нещо и ви интересува ще го пробвам и ще пиша.